عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: اصلا ۷۵ درصد بودجه را محاسبه نمیکنیم
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه نمایندگان اصلا وارد محاسبه ۷۵ درصد از بودجه نمیشوند، گفت: ما از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان تنها ۴۴۰ هزار میلیارد تومان را بررسی میکنیم و بر مابقی منابع نظارتی نداریم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقوله اقتصاد مقاومتی در لایحه بودجه لحاظ نشده است، تاکید کرد: همچنین مقوله عدم وابستگی به نفت که مقام معظم رهبری همواره این موضوع را مورد تاکید قرار دادهاند در لایحه بودجه دیده نشده است.
حسننژاد تصریح کرد: مواردی از جمله کوچکسازی دولت و رفع مشکلات قانون هدفمندی یارانهها در این لایحه لحاظ نشده است.
وی با بیان اینکه بودجه تصویری از دخل و خرج شفاف را به نمایش میگذارد، اظهار داشت: بودجه میگوید که یک ملت چقدر درآمد دارد و قرار است آن را در کجا هزینه کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم شفافیت در لایحه بودجه سال ۹۸ اظهار داشت: برخی از دوستان به ما میگویند که ما یک میلیون و ۷۰۰ میلیارد هزار میلیارد تومان بودجه داریم. ما اگر همین عدد را مورد محاسبه قراردهیم مشخص میشود که ما یک میلیون و ۲۶۰ هزار میلیارد تومان آن بودجه شرکتها است و ۴۴۰ هزار میلیارد تومان هم بودجه دولت است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه طبق منابع اعلامی ۹۰۰ میلیارد تومان مشمول یارانه پنهان میشود، ادامه داد: در اصل ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان حجم بودجه ما است و ما تنها ۴۴۰ هزار میلیارد تومان آن را مورد بررسی قرار میدهیم یعنی معادل ۲۵ درصد بودجه.
حسن نژاد با بیان اینکه نمایندگان اصلا وارد محاسبه ۷۵ درصد از بودجه نمیشوند، بیان داشت: ما از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزارمیلیارد تومان تنها ۴۴۰ هزارمیلیارد تومان را بررسی میکنیم وبر مابقی منابع نظارتی نداریم.
وی گفت: غالبا مشاهده میکنیم که یک میلیون و ۲۶۰ هزار میلیارد برای درآمدهای شرکتهای دولتی مدنظر قرار گرفته و گفته میشود یک میلیون و ۲۶۰ هزار آن هزینه شرکتهای دولتی است. آیا از این طریق میتوان بودجه را بست؟ آیا این است شفافیت؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسئولین باید به ما بگویند که ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان چیست؟ در حال حاضر ما کل بودجه کشور را بر روی یک و نیم میلیون بشکه نفت میبندیم یعنی این منابع را هم در مناطق محروم، مسائل عمرانی، حقوق و دستمزد و توسعه ملی، هزینه میکنیم. این درحالی است که ما ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت به پالایشگاههایمان میدهیم واصلا ازاعداد آن خبری نداریم که چقدر میفروشیم و آن را کجا خرج میکنیم و این یعنی یک و نیم برابر کل بودجهای که از محل نفت تامین میکنیم در بودجه گم است.
حسن نژاد با بیان اینکه ما نمایندگان، به عنوان کارگزاران ملت شناخته میشویم، تاکید کرد: آیا مردم ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان به ما پول داده اند تا ما برایشان تا سقف ۶۲ هزار میلیارد تومان کار عمرانی کنیم؟ یعنی سه درصد کل بودجه کشور؟ آیا ما در این وضعیت دولت را تعطیل کنیم به نفع مردم نیست؟ ما ۹۷ درصد بودجه را میخوریم تا سقف سه درصد برای مردم کار کنیم؟ این کجای انصاف است، این کجای مملکت داری است؟
وی با اشاره به روشهای غلط در بودجه نویسی کشور تاکید کرد: ما به بهانههای مختلف دست به این روش نمیزنیم و میگوییم که شاید موجب نارضایتی شود. مگر مردم در حال حاضر خیلی از ما رضایت دارند؟ بنده معتقدم جلوی ضرر را از هر جایی که بگیری سود کردهایم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری پیرامون بازنگری در ساختار بودجه ۹۸ بیان داشت: برخی دوستان میگویند که اگر این لایحه بودجه را رد کنیم چه میشود؟ ما به آنها میگوییم که هیج اتفاقی نمیافتد ما میتوانیم یک بودجه دو دوازدهمی تصویب کنیم تا دولت برود و بودجه شفافی را تهیه و به مجلس ارائه کند.
وی با بیان اینکه قرار است در سال آینده روزانه ۱۰۰ میلیون لیتربنزین در کشور مصرف شود، گفت: قیمت بنزین را در بودجه ۱۰۰۰ تومان دیده ایم. این در حالی است بهای تمام شده بنزین برای دولت ۶۰۰۰ هزار تومان است یعنی به ازای هر لیتر بنزینی که در خیابان سوخته و با آن دور دور زده میشود ۵ هزار تومان از جیب مردم برداشته و به آنهایی میدهد که در خیابان دور دور میزنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *