تجلیل از قضات برجسته کرمان در صدور آراء مجازاتهای جایگزین حبس و عقود بانکی
یدالله موحد، در این مراسم با اشاره به اینکه صدور آراء جایگزین مجازات حبس یکی از بحثهای محوری این جشنواره بوده است، افزود: در جشنواره امسال ۹۰ رای به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این آراء ۳ رای که واجد شرایط هیات داوران بوده است انتخاب شد.
این مقام ارشد قضایی در استان کرمان اظهار داشت: جشنواره رای ۳ سال است که به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان و مشارکت همکاران قضایی در استان کرمان با هدف فرهنگ سازی و توجه به دستاورد مهم قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ برگزار میشود.
موحد با بیان این مطلب که مجازاتهای جایگزین حبس بحث مهمی است که از ابتدای قانونگذاری در کشور در حوزه نظام و عدالت کشوری مطرح بوده، اظهار داشت:، اما در قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ بحث مجازاتهای جایگزین حبس با رویکرد خدمات عام المنفعه در حوزههای بهداشت، سلامت، کشاورزی، حرفه آموزی، خدمات، آموزش و فرهنگ است که در آیین نامه اجرایی ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است.
رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: این گونه مجازاتها ابتکار جدیدی است که مورد استقبال جامعه قرار گرفته است، اما نیازمند فرهنگ سازی بیشتر در بدنه جامعه و ذهن همکاران قضایی میباشد تا نگاه جدیدی شکل بگیرد و شاهدکاهش جمعیت کیفری باشیم.
این مقام ارشد قضایی استان کرمان در ادامه به برگزاری همایش عقود بانکی از ماهیت تا عمل که در کرمان برگزار شد اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه عقود و قراردادهای بانکی امروزه در حوزه اقتصاد و توسعه اقتصادی نقش بی بدیلی دارد در سال جاری علاوه بر موضوع مجازاتهای جایگزین حبس بحث آراء صادره پیرامون عقود بانکی هم مورد توجه قرار گرفت.
وی اعلام کرد: در جشنواره عقود بانکی ۱۹ رای به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۳ رای واجد شرایط هیئت داوران بوده است.
این مقام ارشد قضایی در ادامه به برگزاری مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه سال جاری اشاره کرد و تصریح کرد: حضوری پرشکوه و با عظمت ملت سرافراز ایران را در راهپیمیایی ۲۲ بهمن و مشارکت بی نظیر آنان را در جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گرامی میداریم.
رییس کل دادگستری استان کرمان در پایان با اشاره به حادثه تروریستی خاش – زاهدان اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه عوامل استکباری جمعی از فرزندان پاسداران و مرزبانان کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران را در عملیات تروریستی به شهادت رساندند که این حادثه ناگوار را به خانوادههای ایشان و ملت ایران تسلیت میگوییم.
در ادامه معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان در تشریح برگزاری این جشنوراه گفت: از قریب ۶ ماه قبل فراخوان جشنوراه رای برای ارسال آراء در دو محور مجازاتهای جایگزین حبس و عقود بانکی در سطح استان داده شد.
محمدباقر اسلامی در آئین اختتامیه این جشنواره اظهار داشت: پس از وصول آراء ارسالی از سوی قضات شاغل در استان کرمان، بلافاصله امر داوری آثار با داوری جمعی از قضات عالی رتبه دادگاههای تجدیدنظر کرمان آغاز گردید.
وی با اشاره به اینکه ملاک انتخاب آراء از سوی داوران جشنواره توجه و رعایت نکات شکلی و ماهوی بوده است، افزود:همچنین استدلال و استنباط قضات در صدور آراء و تطبیق آن با قانون، مدنظر داوران قرار گرفته است و بدیهی است ادبیات بکار رفته از حیث انشاء رای نیز مورد توجه بوده است.
این مقام قضائی در پایان گفت: هدف از برگزاری این جشنوراه در طول سه سال گذشته با توجه به نوآوری قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲، تشویق قضات بر استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس و همچنین فرهنگ سازی در بین افراد جامعه میباشد. زیرا اکثر مردم از احکام قضات توقع حبس برای مجرمین دارند لذا باید نگرش افراد جامعه نسبت به مجازات حبس تغییر کند.
شایان ذکر است آقایان مراد قتلویی، رئیس شعبه ۱۳ دادگاه تجدید نظر استان، هادی آقایی، رئیس شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی کرمان و رضا خالداری، رئیس شعبه نهم دادگاه کیفری دو شهر کرمان حائز رتبه برتر در بخش مجازاتهای جایگزین حبس شدند.
همچنین آقایان حسین میرزابیگی، رئیس دادگاه عمومی ماهان، علی دشتی، رئیس شعبه ۷ دادگاه عمومی (حقوقی) کرمان و محسن ملایی بنی اسدی، رئیس شعبه چهارم دادگاه عمومی وحقوقی کرمان حائز رتبه برتر در بخش عقود بانکی شدند.