سارقینی که مجازات حبس آن‌ها به اتمام رسیده یا مورد عفو واقع شوند تحت نظارت،کنترل و پایش قرار خواهند گرفت

۲۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۲:۳۱
کد خبر: ۴۹۴۲۶۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
عبدالصمد خرم آبادی معاون نظارت بر دادسرا‌ها و ضابطین دادستانی کل کشور در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: برای پیشگیری از سرقت و حفظ امنیت جامعه به دادستان‌های عمومی و انقلاب سراسر کشور اعلام شده است دستور کنترل، نظارت و پایش سارقین سابقه داری را که مجازات حبس آن‌ها به اتمام رسیده و یا به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران مورد عفو واقع شده اند صادر نمایند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، عبدالصمد خرم آبادی معاون نظارت بر دادسرا‌ها و ضابطین دادستانی کل کشور در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: برای پیشگیری از سرقت و حفظ امنیت جامعه به دادستان‌های عمومی و انقلاب سراسر کشور اعلام شده است دستور کنترل، نظارت و پایش سارقین سابقه داری را که مجازات حبس آن‌ها به اتمام رسیده و یا به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران مورد عفو واقع شده اند صادر نمایند.

معاون قضایی دادستان کل کشور گفتَ: دستور پایش و کنترل سارقین سابقه دار در اجرای مواد ۱۰ و ۱۲ «دستورالعمل اجرایی کنترل مجرمان حرفه‌ای و سابقه دار» صادر شده است.

وی گفت: به موجب بند الف. ماده ۱۰ «دستورالعمل اجرایی کنترل مجرمان حرفه‌ای و سابقه دار» سازمان زندان‌ها مکلف است حداقل ۷۲ ساعت قبل از آزادی مجرمان سابقه دار مراتب را به ضابطان ذی ربط (به منظور پایش بعد از آزادی) اعلام نماید.» همچنین به موجب ماده ۱۲ این دستورالعمل «ضابطان می‌توانند در صورت ضرورت بر حسب مورد پس از کسب دستور مقام قضایی نسبت به پایش مجرمان اقدام کنند.»

خرم آبادی در خصوص نحوه نظارت، کنترل و پایش سارقین اظهار نمود: دستور کنترل، نظارت و پایش مجرمان از سوی دادستان یا دیگر مقامات ذیصلاح قضایی دادسرای محل صادر می‌شود و اجرای دستورات بر عهده ضابطین است. در مورد جرم سرقت پایش مجرمان سابقه دار و پیشگیری از وقوع سرقت بر عهده ضابط عام یعنی نیروی انتظامی استان‌ها شهرستان‌ها و بخش‌ها است که تحت ریاست ونظارت دادستان انجام وظیفه می‌نمایند.

معاون نظارت بر دادسرا‌های سراسر کشور گفت: به موجب ماده ۱ «دستورالعمل اجرایی کنترل مجرمان حرفه‌ای و سابقه دار» منظور از پایش: «مجموعه اقدامات پیشگیرانه است که در مرحله‌ی بعد از اتمام محکومیت مجرمان، حسب ضرورت در چارچوب دستور مقام قضایی توسط ضابطان اعمال می‌گردد» و منظور از نظارت: «نظارت غیرمحسوس بر اعمال و رفتار مجرمان و تحت نظر قراردادن محل سکونت، اشتغال و تردد آنان با رعایت حقوق شهروندی و بدون دخالت در حریم خصوصی است.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *