صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استاندارد‌های دوگانه واشنگتن در برخورد با تحولات یمن و ونزوئلا

۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۹۳۷۵۹
استراتژی استاندارد‌های دوگانه در داخل و خارج از کشور یکی از ویژگی‌های شناخته شده سیاست آمریکا است که در بررسی نحوه برخورد واشنگتن با کاراکاس و صنعا به وضوح آشکار می شود.
به گزارش گروه بین الملل ، استراتژی استاندارد‌های دوگانه در داخل و خارج از کشور یکی از ویژگی‌های شناخته شده سیاست آمریکا است.

به گزارش المسیره، استاندارد‌های دوگانه واشنگتن در برخورد با صنعا و کاراکاس مهم‌ترین ویژگی دولت آمریکا است. طرح شعار آزادی و عمل در جهت خلاف آن در عرصه واقعیت از سوی واشنگتن را می‌توان به عنوان تلاش آمریکا برای کنترل سایر کشور‌ها مورد توجه قرار داد. در واقع دولت آمریکا آنچه دموکراسی می‎خواند را براساس منافع استراتژیک و اقتصادی خود تعریف می‌کند و براساس آن به حمایت یکی از طرفین وارد عمل می‌شود. در صورت تضاد با منافع آمریکا، واشنگتن آن را کم اهمیت دانسته و از آن چشم‎پوشی می‌کند.
 

این امر با مشاهده سیاست آمریکا در یمن و ونزوئلا بیشتر مشخص می‌شود. آمریکا با دو کشور برخوردی دوگانه دارد که زشتی سیاست وی را آشکار می‌کند. این دو مورد همچنین نادرستی باصطلاح دموکراسی مدنظر آمریکا و این واقعیت که آمریکا در کنار مردم و برای خواست‌های آن نمی‌ایستد و از حقوق بشر پشتیبانی نمی‌کند را فاش می‌سازند.
 
 

در یمن، آمریکا مزدورانی از پادشاهی‌های نفتی و بیش از ۱۵ کشور دیگر را در ائتلافی جمع و جنگی را آغاز کرد که به اعلام منابع دولتی تاکنون حدود ۴۰ هزار کشته برجای گذاشته و صد‌ها هزار زن و مرد و کودک را آواره ساخته است. ۳ میلیون یمنی در جریان این جنگ مجبور به ترک خانه‌های خود شدند. در نتیجه این جنگ، خانه ها، مدارس، بیمارستان ها، مساجد و کارخانه‌ها نابود شدند. جاده ها، پل‎ها، سیستم‌های آبرسانی، شبکه‌های برق و ارتباطات هدف قرار گرفتند. تمام بنادر و فرودگاه‌ها محاصره شده‎اند.
 

این جنگ تمام وجوه زندگی یمن را نابود کرد، به طوری که نزدیک به ۲۲ میلیون نفر از مردم به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. به اذعان یونیسف با تشدید قحطی در هر ۱۰ دقیقه یک کودک یمنی جان خود را از دست خواهد داد. همه این‌ها برای بازگشت رئیس رژیم تحت حمایت ریاض به یمن است که استعفا داده و از کشور گریخت. انصار الله و متحدانش که از زمان فرار دولت مستعفی اداره امور در همه عرصه را به عهده داشته، از کشور در برابر تجاوزات آمریکا و عربستان سعودی دفاع کرده‎اند.
 

این در حالی است که در کاراکاس، آمریکا به شدت از «خوان گوآیدو» که در ۲۳ ژانویه (۳ بهمن) خود را رئیس جمهور ونزوئلا نامید، حمایت کرده است. این اقدام گوایدو پس از آن رخ داد که «نیکلاس مادورو» در ماه ژانویه پس از پیروزی در انتخابات تحریم شده از سوی مخالفان برای ریاست جمهوری سوگند یاد کرد. اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از گوایدو به عنوان رئیس جمهور موقت حمایت و تحریم‌هایی نفتی علیه را برای فشار به دولت قانونی ونزوئلا علیه صنعت نفت اعمال کرد.

واشنگتن با اذعان به این امر که " همه گزینه‌ها در مورد کاراکاس مدنظر است"، ونزوئلا را تهدید به استفاده از گزینه نظامی در کشور کرد. در مقابل مادورو معتقد است که ترامپ از بحران انسانی ونزوئلا برای پوشش برنامه‌های نظامی خود در این کشور استفاده می‌کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *