گروه سیاسی ؛ امروز ۲۴ بهمن، نشست ورشو با محوریت آمریکا در پایتخت لهستان برگزار میشود؛ نشستی که از آن تعبیر به «سیرک» میشود، چون بیش از آنکه در رابطه با موضوع مورد ادعا - به اصطلاح - «امنیت و صلح در غرب آسیا» باشد، یک نمایش مضحک از سوی بزرگترین عامل ناامنی منطقه غرب آسیا یعنی آمریکاست. نمایشی که بانیان آن سردمداران رژیم آمریکا هستند و عمده هدف از پیگیری آن را فشار به مقتدرترین کشور منطقه غرب آسیا یعنی جمهوری اسلامی ایران میدانند.
آغاز ماجرا
روز جمعه بیستویکم دی ماه امسال بود که «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد قرار است در تاریخهای ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه (۱۳ و ۱۴ فوریه) کنفرانسی بینالمللی را با تمرکز بر موضوعات مربوط به ایرانی در «ورشو» پایتخت لهستان برگزار شود.
واکنشهای متفاوت
طولی نکشید که اعلام برگزاری نشست ضد ایرانی ورشو، با واکنشهای متفاوت بینالمللی مواجه شد. «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه طی کنفرانس خبری سالانهای که روز بیستوششم دی ماه برگزار کرد گفت : مسکو دعوتنامه واشنگتن برای حضور در این نشست را دریافت کرده، اما برگزاری نمایشهای این چنینی نمیتواند کمکی به حل بحرانهای منطقه و جهان کند.
لاوروف با اشاره به پیشنویس دستورکار این نشست مبنی بر گفتگوها درباره بحرانهای سوریه، یمن و مسائل مربوط به برنامه موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران، توضیح داد: «به نظر میرسد که کل برنامه این نشست به منظور پیشبرد رویکردهای آمریکا برای مقابله با ایران در منطقه طراحی شده است... در متن دعوتنامه نیز صراحتا اعلام شده که سند پایانی نشست را آمریکا و لهستان بدون حضور احتمالی دیگر کشورها تنظیم و تصویب خواهند کرد. این روند معمولی در مسائل بینالمللی نیست».
با این حال چند روز پس از این اظهارات لاوروف، وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیهای رسما اعلام کرد که در نشست ضد ایرانی ورشو شرکت نمیکند.
اما این پایان ماجرا نبود و در ادامه واکنشهای منفی به این اقدام آمریکا، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که در نشست ضد ایرانی لهستان شرکت نمیکند.
طوماری علیه پمپئو
همزمان با این واکنشها، بیش از سه هزار فعال ضد جنگ بینالمللی از قارههای اروپا، آمریکا و آسیا طوماری را با محتوای درخواست از کشورهای اروپایی برای شرکت نکردن در آنچه که «کارزار پامپئو علیه تهران» دانستند، امضا کردند.
در ادامه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با احضار «ویچخ اونلت» کاردار لهستان در تهران، مراتب اعتراض رسمی به میزبانی ورشو از این نشست آمریکایی را به اطلاع وی رسانده و از وی توضیح خواست. کاردار لهستان در این دیدار با ارائه توضیحاتی در خصوص کنفرانس مذکور، بر ضد ایرانی نبودن آن و بیان اینکه مواضع لهستان با اظهارات اخیر مقامات آمریکایی متفاوت است.
البته عنوان این اجلاس ضد ایرانی هم بیش از آنکه به تحقق یک خواسته بینالمللی شبیه باشد، به یک شوخی شباهت دارد. اجلاسی با نام «امنیت و صلح در غرب آسیا» آنهم به سرکردگی آمریکایی که منافعش در ناامن کردن غرب آسیاست و از این بابت سود به جیب میزند بنابراین نه تنها تعجب برانگیز است که به نظر مضحک میآید.
ایران با کشورهای شرکتکننده در «اجلاس ورشو» برخورد میکند
سیدحسین نقویحسینی امروز به خبرنگار میزان گفت: اجلاس ورشو،اجلاسی مداخله گرایانه علیه ایران است و هر کشوری که در این اجلاس شرکت و یا برای برگزاری آن همکاری میکند قطعا علیه ایران اقدام کرده است بنابراین حتما جمهوری اسلامی ایران تمامی این تحرکات را مدنظر خواهد داشت.
ورد مجلس به بررسی ابعاد «اجلاس ورشو»
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: قطعا محتوای این اجلاس در نخستین جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا به هر حال کشورهایی که در آن شرکت کردند زیر نظر باشند.
هشدار رئیس شورای راهبردی روابط خارجی به حاضران اجلاس ورشو: از دید ما «پنهان» نمیمانید
همچنین سیدکمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان، روز یکشنبه هفته جاری در موسسه مطالعاتی الجزیره، با اشاره به تدارک اجلاس ضد ایرانی در لهستان از سوی آمریکا گفته بود: آنچه به ایران مربوط است اینکه کشورهایی که در حمایت از سیاستهای ضد ایرانی آمریکا در این نشست شرکت خواهند کرد، از دید ما پنهان نخواهند ماند.
مجلس شورای اسلامی از روز سهشنبه ۱۶ بهمن تا شنبه ۲۷ بهمن به مدت ۱۱ روز تعطیل شد.