صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیامدهای اعلام زودهنگام شکست "داعش" در افغانستان

۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۵:۰۱
کد خبر: ۴۹۳۶۰۰
رئیس جمهوری افغانستان روز یکشنبه گذشته شکست داعش را در افغانستان اعلام کرد و این پیروزی بزرگ را به مردم این کشور تبریک گفت که به نظر می رسد این اعلام زودهنگام بوده و غفلت در تعقیب فعالیتهای داعش و خطر جدی تر ادامه حیات این گروه تروریستی را در پی داشته باشد.

به گزارش گروه بین الملل ، رئیس جمهوری افغانستان روز یکشنبه گذشته به شهرستان «غنی خیل» در استان شرقی «ننگرهار» که حدود چهار سال پیش گروه تروریستی داعش در آنجا اعلام حضور کرد، سفر کرده و بطور رسمی شکست این گروه تکفیری را اعلام و آن را پیروزی بزرگ برای مردم افغانستان دانست.

رئیس جمهوری افغانستان اعلام کرد که «ولایت خراسان داعش» در افغانستان پس از چهارسال فعالیت و بر اثر قربانی های زیاد نیروهای ملی این کشور، شکست خورده است.

اما منابع آگاه در افغانستان بر این باورند که داعش اگرچه بر اثر فشار حملات هوایی و زمینی ارتش و نظامیان خارجی در این کشور تضعیف شده اما اعلام شکست کامل آن زودهنگام است و احتمال دارد که این اعلام باعث غفلت در تعقیب افراد این گروه شده و خطر آن را جدی تر سازد.

منابع معتبر خبری در افغانستان نوشته اند که دو هفته پیش پلیس «اینترپل» وزارت کشور افغانستان در گزارشی اعلام کرد که هنوزهم حدود پنج هزار جنگجوی داعش در استان های این کشور حضور دارند.
این گزارش می افزاید که این جنگجویان داعش در هفت استان افغانستان مشغول فعالیت های تروریستی و تخریبی هستند.

براساس این گزارش جنگجویان ولایت خودخوانده خراسان داعش در افغانستان، تابعیت کشورهای پاکستان، روسیه، تاجیکستان، اوزبکستان و قزاقستان را دارند.

روزنامه اطلاعات روز افغانستان نوشت که داعشی ها در استان های «سرپل»، «زابل»، «بدخشان»، «بغلان»، «قندوز»، «جوزجان» و «ننگرهار» در حال تدارک حملات تروریستی هستند.

پنج هزار جنگجوی داعش از زمان اعلام ظهور این گروه در سال 1394 در افغانستان اکنون بیشتر شده است، زیرا در آن وقت نظامیان خارجی مستقر در افغانستان شمار افراد این گروه تکفیری را سه هزار نفر اعلام کرده بودند اما اکنون اگر تعداد آنها نزدیک به پنج هزار باشد، چگونه می شود، آن را شکست خورده دانست.

روز شنبه گذشته اداره امنیت ملی افغانستان در اطلاعیه ای نوشت که «ابوعبیدالله متوکل» یک استاد دانشگاه و امام یکی از مساجد را که مسئولیت جلب و جذب برای داعش را برعهده داشت، دستگیر کرده اند.

در اطلاعیه اداره امنیت ملی افغانستان که یک نسخه آن در اختیار ایرنا قرار گرفت آمده است: وی اعتراف کرده است که تاکنون صدها تن از دانشجویان دانشگاه ها را جلب و برای آموزش به استان «ننگرهار» فرستاده است.
اداره امنیت ملی افغانستان افزوده است که تاکنون 16 تن از افرادی را بازداشت کرده که توسط متوکل به گروه تروریستی داعش جذب شده بودند.

اداره امنیت ملی افغانستان نوشته است که «احمدالله» پسر این استاد دانشگاه و «عبدالغفور» برادرزاده اش هم اکنون در صفوف داعش در ننگرهار فعالیت می کنند و وی در جریان بازجویی اعتراف کرده است که «اسدالله» برادرزاده دیگر وی حدود دو ماه پیش در شهر کابل حمله انتحاری انجام داده است.

این بازداشت خود گواهی می دهد که این گروه در لایه های حساس نهادهای مهم این کشور از جمله دانشگاه ها نفوذ کرده که زنگ خطر دیگری برای کشانده شدن، نهادهای مهم آموزشی به طرف تندروی و افکار تروریستی است.
اطلاعات روز افغانستان نوشت که به نظر می رسد ادعای رئیس جمهور افغانستان مبنی بر اعلام شکست داعش در افغانستان، ناشی از جوزدگی یا در راستای سودجویی تبلیغاتی در آستانه انتخابات صورت گرفته باشد.

این روزنامه تأکید کرده است که برای شکست داعش راهبرد منسجم نظامی و جنگی، نیازمند مبارزه جدی با بسترهای اجتماعی آن است و اعلام زودهنگام خلاف واقعیت شکست داعش و نواختن شیپور پیروزی، می تواند امید واهی به شهروندان و نهادهای امنیتی داده و به غفلت دستگاه های اطلاعاتی منجر شود که خود خطر دیگری را بوجود خواهد آورد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *