خواص عناب برای سلامتی و پوست و مو
به گزارش گروه جامعه ، عناب میوه شگفت انگیز درخت عناب است که به نام خرمای قرمز هم شناخته میشود و به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد به درمان افسردگی کمک میکند، باعث لاغری و کاهش وزن شده و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید دارویی عناب برای سلامتی و طریقه مصرف آن بیشتر آشنا شوید.
خواص عناب برای پوست و مو
۱. جوان سازی پوست صورت
مقادیر بالای آنتی اکسیدانها و ویتامین C. موجود در میوه عناب به عنوان یک عامل ضد پیری طبیعی شناخته میشوند که به رفع چین و چروک کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت میشوند.
۲. آکنه و جوش صورت
در طب سنتی از روغن عناب به دلیل خواص ضد میکروبی که دارد برای درمان آکنه و جوش صورت استفاده میشود.
۳. درمان اگزما
عصاره عناب دارای خواص ضد التهابی است که به درمان اگزما و قرمزی و خارش ناشی از آن کمک میکند.
۴. تقویت و افزایش رشد مو
یک تحقیق اولیه نشان داده که استفاده از روغن عناب به مدت ۲۱ روز میتواند به ضخیم شدن موهای نازک کمک کند و با تقویت فولیکولهای مو باعث افزایش رشد آنها شود.
فواید دارویی و درمانی عناب برای بدن
عکس میوه درخت عناب
عکس میوه درخت عناب
۵. لاغری و کاهش وزن
میوه عناب کالری پایین و پروتئین و فیبر بالایی دارد که به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن میشود.
تحقیقات نشان میدهد که جوشانده برگ عناب به کاهش چربی شکم کمک کرده و باعث لاغری افراد میشود.
۶. تقویت سیستم ایمنی بدن
عناب تازه و خشک غنی از آنتی اکسیدانها و ویتامین C. میباشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا و سرفه را کاهش میدهند.
در طب سنتی ایران از جوشانده عناب به عنوان نرم کننده سینه و برای درمان گلودرد، سرفه، سرماخوردگی، آبریزش بینی و آسم استفاده میشود.
فلاونوئیدهای موجود در عناب دارای خواص ضد میکروبی قوی بوده و خطر ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی را کاهش میدهند.
۷. معده و دستگاه گوارش
گفته میشود که مصرف روزانه ۴۰ میلی گرم میوه عناب خشک شده به سم زدایی و پاک سازی دستگاه گوارش کمک کرده و خطر ابتلا به زخم معده را کاهش میدهد.
۸. یبوست و اسهال
مطالعات نشان میدهد که عناب یک مسهل ملایم است که به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مزمن مفید میباشد.
در طب سنتی از عناب برای درمان اسهال استفاده میکنند.
۹. فشار خون و قلب
مقادیر بالای پتاسیم موجود در عناب به آرامش رگهای خونی کمک کرده و با کاهش فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
۱۰. کبد چرب
عناب حاوی مقادیر قابل توجه آنتی اکسیدان هاست که به سم زدایی و پاک سازی کبد کمک کرده و باعث درمان کبد چرب میشوند.
۱۱. نوزادان و کودکان
میوه عناب میتواند به درمان زردی یا یرقان در نوزادان کمک کند.
عناب به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان میشود و به تقویت و افزایش رشد استخوانها و دندانهای نوزادان و کودکان کمک میکند.
۱۲. بدنسازی
گفته میشود که مصرف عناب خشک به بهبود قدرت عضلات و کاهش وزن سریعتر بدنسازان و ورزشکاران کمک میکند.
۱۳. سرطان
تحقیقات نشان داده که عصاره میوه عناب به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدانها و فلاونوئیدهای موجود در آن، به کاهش رادیکالهای آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان و تومور را کاهش میدهند.
۱۴. درمان بی خوابی
در طب سنتی چینی از عناب و هستهی آن به دلیل خواص آرامش بخش که دارد برای کاهش اضطراب و درمان بی خوابی شبانه استفاده میشود.
توصیه میشود که هر شب قبل از خواب یک فنجان دمنوش عناب بنوشید تا راحتتر بخوابید.
۱۵. کم خونی
مقادیر بالای آهن و فسفر موجود در میوه عناب به افزایش تولید گلبولهای قرمز خون کمک کرده و با بهبود گردش خون در بدن باعث درمان کم خونی میشوند.
۱۶. ضد التهاب طبیعی
عصاره عناب دارای خواص ضد التهابی طبیعی بوده و استفاده موضعی آن برای درمان درد عضلات و مفاصل مفید میباشد.
۱۷. استرس و افسردگی
تحقیقات اولیه نشان میدهد که میوه عناب به دلیل خواص آرامش بخش طبیعی که دارد به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک میکند.
۱۸. پوکی استخوان
مقادیر قابل توجه کلسیم و فسفر موجود در عناب به تقویت استخوانها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد.
۱۹. تقویت حافظه
گفته میشود که عصاره عناب به افزایش رشد سلولهای عصبی کمک میکند، باعث تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز شده و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند پارکینسون را کاهش میدهد.
۲۰. درمان کیست تخمدان
یک مطالعه انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی ایران نشان میدهد که مصرف عصاره عناب به درمان کیست تخمدان کمک میکند.
عوارض و مضرات عناب
زیاده روی در مصرف عناب ممکن است موجب خواب آلودگی، اسهال، کاهش اشتها و ضعف شود.
هیپوگلیسمی
مصرف عناب در افراد دیابتی میتواند به هیپوگلیسمی یا کاهش شدید قند خون منجر شود.
همچنین مصرف عناب قبل از جراحی ممکن است باعث کاهش شدید قند خون شود. زیاده روی در مصرف عناب میتواند منجر به نفخ شود.
دوران بارداری و شیردهی
درست است که مقادیر بالای مواد مغذی موجود در عناب برای زنان باردار و شیرده مفید است، اما چون هنوز اطلاعات دقیقی از اثرات آن در دوران بارداری و شیردهی منتشر نشده به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که زنان در این دوران قبل از مصرف عناب با پزشک خود مشورت کنند.
غلظت خون
عناب باعث سفت شدن خون میشود پس بهتر است کسانی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف آن پرهیز کنند.
آلرژی و حساسیت
مصرف عناب در برخی افراد ممکن است باعث ایجاد واکنشهای آلرژیک و حساسیت شود.
طبع عناب سرد است یا گرم؟
عکس میوههای سبز درخت عناب
عکس میوههای سبز درخت عناب
طبیعت عناب معتدل و مرطوب میباشد. میوه عناب سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، روی و پروتئین است.
عناب (به انگلیسی: Jujube و با نام علمی: Ziziphus jujuba) یک درختچه کوچک با ارتفاع ۵ تا ۱۲ متر است که برگهای آن سبز و میوههای آن به رنگ قهوهای و نارنجی هستند و بومی جنوب آسیا (چین) میباشد.
نامهای دیگر عناب عبارتند از:: خرمای قرمز، چینی، کرهای و هندی
عناب تازه مزهای شیرین مانند سیب دارد در حالی که عناب خشک مزهای شیرین مانند خرما.
طرز استفاده و نحوه مصرف عناب
میوه تازه عناب را به عنوان یک میان وعدهی سالم استفاده میکنند.
میوه خشک شده عناب را برای تهیه انواع دسر، ترشی، مربا، مارمالاد و همچنین شربت، چای و دمنوش عناب به کار میبرند.
ارزش غذایی عناب (۱۰۰ گرم)
کالری: ۷۹
کربوهیدرات: ۲۰.۲ گرم
چربی: ۰.۲ گرم
پروتئین: ۱.۲ گرم