خطر مرگ زودرس با مصرف غذاهای فرآوری شده
گروهی از متخصصان فرانسوی در بررسیهای اخیر خود دریافتند افزایش ۱۰ درصدی مصرف مواد غذایی که بیش از حد فرآوری شده میتواند خطر مرگ را حدود ۱۴ درصد افزایش دهد.
به گفته این متخصصان، خوراکیهای فوقالعاده فرآوری شده از تولیدات صنعتی هستند که حاوی ترکیبات و افزودنیهای متعددی بوده و اغلب به شکل دسر یا خوراکیهایِ آماده برای مصرف عرضه میشوند. مصرف این نوع از مواد غذایی طی چند دهه گذشته به نسبت قابل توجهی بیشتر شده است.
متخصصان سلامت و تغذیه بر این باورند که مصرف مواد غذایی فوقالعاده فرآوری شده میتواند مرگ زودهنگام را بر اثر بیماریهای مزمن از جمله سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی افزایش دهد.
در بررسی اخیر آمده است در آمریکا، کانادا و انگلیس خوراکیهای بیش از حد فرآوری شده به ترتیب ۶۱، ۶۲ و ۶۳ درصد از مجموع رژیم غذایی بزرگسالان را تشکیل میدهند.
همچنین بررسیها نشان میدهد مصرف این نوع خوراکیها میتوانند به چاقی و فشار خون بالا منجر شود.
در این بررسی آزمایشها و مطالعاتی روی ۴۴ هزار و ۵۵۱ فرد ۴۵ سال به بالا برای مدت زمان دو سال انجام گرفت. میانگین سنی این افراد ۵۷ سال بوده و نزدیک به ۷۳ درصد از آنان زن بودهاند. از تمامی این افراد درخواست شد اطلاعات تغذیهای خود را هر شش ماه یک بار اعلام کرده و به پرسشنامههای مربوط به وضعیت سلامت و میزان فعالیت جسمیشان پاسخ دهند.
در مدت زمان انجام این مطالعه ۶۰۲ نفر از شرکتکنندگان فوت کردند. متخصصان با در نظر گرفتن فاکتورهایی از قبیل: استعمال سیگار دریافتند افزایش ۱۰ درصدی در مصرف خوراکیهای بیش از حد فرآوری شده خطر مرگ را حدود ۱۴ درصد بیشتر میکند.