ایستاده بر قله ۴۰ سالگی/ مهمترین پیام راهپیمایی دیروز/ سلام مردم به دهه پنجم، ورود به دهه پنجم انقلاب/ رحمت و جهاد
• روزنامه حمایت در بخش یادداشت خود به انتشار مطلبی با عنوان ایستاده بر قله ۴۰ سالگی پرداخته که به این شرح است:
به فرموده رهبر حکیم انقلاب «سخن انقلاب، سخن حق است. این، خاصیت حق است. «کلمه طیبة کشجرة طیبه»؛ این یک درخت پاکیزه و سالم و خوشنهادی است که در زمین سالم رشد میکند. «اصلها ثابت و فرعها فی السماء»؛ ریشهاش محکم است، شاخ و برگش هم رفته بالا. «تؤتی اکلها کل حین باذن ربها»؛ میوه او هم همیشگی است و در هر فصلی میوه خود را میدهد. یعنی یکبارمصرف نیست، مثل خیلی از این حرکاتی که در دنیا انجام میگیرد؛ به اسم انقلاب یا کودتا یا غیر ذلک نیست که حکومتها را تغییر میدهند، اما یکبارمصرفاند؛ بعد در یک دوره کوتاهی، قضیه به شکل قبل از آن حرکت و نهضت یا گاهی بدتر برمیگردد. کلمه حق اینجور نیست؛ کلمه حق ماندگار است.» (۲۸ بهمن ۸۸) و بالاخره اینکه مردم انقلابی، صبور و همراه ایران مثل همیشه گل کاشتند و دیروز بر اوج قله چهلسالگی نظام مقتدر جمهوری اسلامی ایستادند. عمر درخت تناور انقلاب اسلامی برخلاف تصور بدخواهان عنود و کینهتوزان حسود که سالهاست خواب تغییر نظام را میبینند، دیروز از مرز ۴۰ سال گذشت، به حکومت عدل جهانی پیوند خواهد خورد، انشاءالله.
• روزنامه کیهان در بخش یادداشت روز خود مطلبی با تیتر مهمترین پیام راهپیمایی دیروز را منتشر کرد که در ادامه میخوانید:
دیروز دشمن فقط تحقیر نشد. شوکه هم شد. بررسی واکنش رسانههای فارسی زبان دشمن به خوبی نشان میدهد، آنها ساعتها در شوک غلط از آب درآمدن محاسباتشان هستند. بیبیبی فارسی دیروز تصویری را برای راهپیمایی ۲۲ بهمن برگزید که، جمعیت را نشان ندهد! شبکههای اجتماعیشان هم، گواینکه تصور میکردند «کار تمام است» خوراک تبلیغاتی مناسبی تهیه نکرده و نتوانستند علیه مردم آنطور که باید، مانور دهند. دیروز موج عظیم مردمی که به راه افتاد، همه تلاشها و محاسبات دشمن را شست و بُرد. پیش از این طی یادداشتی در همین ستون نوشتیم که «به معجزه عادت داریم.» خروش میلیونی مردم در ۲۲ بهمن امثال کم از معجزه نداشت. تصور کنید این همه کمکاری از دولت، گرانی، افسارگسیختگی شبکههای اجتماعی و سمپاشی افکار عمومی، مشکلات اقتصادی، فساد و فیشهای نجومی و... هم باعث نشد، مردم، دل از نظام مقدس جمهوری اسلامی بکنند. انقلاب ما دیروز در میان تمام نامردیها، تمام تحریمها، تمام هجمهها، تمام فسادها، تمام خیانتها، تمام دشمنیها و فشارها، گامهای بلند خود را به سوی قله سرافرازی ادامه داد و چهل ساله شد تا کور شود هر آنکه نتواند دید. دیروز مردم نشان دادند اینکه امام راحل میگفت: «ملت ایران بهتر از ملت حجاز در عهد رسولالله (ص) و مردم کوفه در عهد امیرالمومنین (ع) هستند.» یعنی چه. مخاطب نکته آخر این وجیزه مسئولین محترم کشور هستند. داشتن چنین مردمی، افتخار بزرگی است. باید قدردان این مردم بود. کاستن از مشکلات اقتصادی و بیکاری، انتظار زیادی نیست. رسیدن به این هدف نیز، کار شاقی نیست. وضعیت امروز حاصل چشم دوختن به دستان دشمن است. کجای دنیا برای بهبود شرایط کشور، به دستان دشمن مینگرند؟! خاصیت دشمن، کینهتوزی و دشمنی است. ۶ سال به امید آن چند کشور بدعهد نشستیم نتیجه شد. «وضعیت امروز». با داشتن چنین مردمی پیمودن قلههای پیشرفت، کار سختی نیست. دیروز با کمک همین مردم بینی دشمن به خاک مالیده شد. با کمک همین مردم میتوانیم، از این مرحله نیز بهخوبی عبور کنیم... انشاءالله
• روزنامه خراسان هم در بخش سرمقاله خود به انتشار سلام مردم به دهه پنجم پرداخت که به این شرح است:
چه تلاشهای سنگینی در طول ۴۰ سال صورت گرفت تا مردم این روز را نبینند. در رسیدن به این هدف، نفاق، ترور، جنگ، اختلاف داخلی، شبیخون فرهنگی، فتنه داخلی، تحریم، نفوذ، عملیات روانی و بسیاری برنامه ریزیهای عملیاتی پیدا و پنهان دیگر با هزینههای مادی سرسام آور صورت گرفت، اما مردم، تاکید میکنم مردم نه الزاما مسئولان، پرشکوهتر از همیشه وارد عرصه شدند و ۴۰ سالگی انقلاب خود را جشن گرفتند و به دهه پنجم انقلاب سلام کردند. این ارادهای که امروز در مردم دیدیم این امید را ایجاد کرد که ان شاءا... با عنایت الهی، مردم آخرین پیچ مسیر پر پیچ و خم انقلاب را هم با کارآمد کردن و حل مشکلات اقتصادی و مبارزه با فساد از پیش روی برخواهند داشت و با الگوسازی نظامی موفق، حرکت برای جهانی کردن انقلاب در چله دوم آغاز خواهد شد. حرکت ادامه خواهد داشت فقط مسئولان از هر فکر و سلیقه و در هر قوه و نهادی مراقب باشند مردم آنها را از قافله پیاده نکنند.
• روزنامه ایران هم در بخش یادداشت مطلبی با تیتر ورود به دهه پنجم انقلاب را چاپ کرد که در ادامه میخوانید:
ما برای این که حضور مردم را داشته باشیم باید مطالبات آنها را پیگیری کنیم در این مسیر کند حرکت میکنیم نمیخواهم بگویم عقبگرد داشتهایم که البته گاهی هم داشتهایم که بخشی از آن ناشی از فاصله گرفتن مسئولین از مردم است. گاهی یک مسئول باور میکند که صاحب انقلاب است و اوست که باید حرف آخر را بزند و خود را کارگزار مردم نمیداند. مسئولان باید یادشان باشد و بدانند مردم صاحب انقلاب هستند مسئولان کارگزار مردم هستند رئیس مردم نیستند آنها منویات مردم را کارگزاری میکنند اگر این نگاه در مسئولین ایجاد شود، در دهه پنجم راحتتر در مسیر پیشرفت حرکت خواهیم کرد. یکی از مشکلات این است که مسئولین از مردم فاصله گرفتند که معمولاً کار را بهانه میکنند و این به هر صورت قابل توجیه نیست مردم باید احساس کنند مسئولین از خودشان هستند که البته واقعیت هم همین است یک مسئول در بالاترین سطح کار میکند و روزی که دوران مسئولیتش تمام میشود مثل مردم است، این نشانه مردمی بودن انقلاب است البته آنچه مهم است این است که ما چاره اندیشی کنیم چرا بین مردم و مسئولین فاصله افتاده است که بخشی توجیهات کاری دارد و بخشی هم به مسائل شخصیتی افراد برمیگردد و اینکه به علت مشغله کاری مسئولین فرصت نمیکنند روی خود کار فرهنگی انجام دهند. ما به رشد فرهنگی نیاز اساسی داریم.
• روزنامه صبح نو هم در بخش سرمقاله به انتشار مطلبی با تیتر رحمت و جهاد پرداخت که به این شرح است:
چهل سالگی انقلاب بودند، قوت و تداوم آن را به نمایش گذاشت. راهپیماییها اصلیترین ابتکار انقلاب برای پیروزی بر دیکتاتوری پهلوی و پس از آن، استمرار نظام انقلابی بوده و هست و در بطن خود، حاوی این پیام که صاحب و وارث انقلاب، کسی جز تودههای در هم فشرده ملت نیست. در متن مردم، این مهم فهمیده میشود و تکرار سالانه آن، واقعیات صحنه ایران برای دشمنان خارجی و براندازان وابسته را هویدا میکند و قطعاً آنها را در تحلیلهای ناروایشان دچار تردید. سویه انتهایی ماجرا، رابطه مردم و مسوولان است؛ عنوانی قدیمی که بسیاری از برنامههای تلویزیونی و رادیویی در چهل ساله گذشته، آن را یدک میکشیدهاند و همواره در نوسان بوده است. نقش مسوولان اقدامات و مدیریت جهادی است برای حل مشکلات و پیشرفت کشور و استقامت بر آرمانها و ارزشها و دفاع از آنها در همه جبههها و جوانب؛ که هر دو در سالها و ماههای اخیر با خدشه و خدعه روبهرو شدهاند. باران، رحمت است و خدا رحمتش را بر ما تمام کرده؛ حالا زمان عمل ماست.
• روزنامه ستاره صبح هم در بخش سرمقاله مطلبی با تیتر ریشهیابی مشکلات در چهل سالگی انقلاب به جای مقایسه امروز با گذشته را درج کرده که به این شرح است:
مقایسه زمانی پیام و رهنمود دارد و میتواند راهگشا باشد که شرایط شبیه یکدیگر باشد. به طور مثال مقایسه سال ۹۶ با سال ۹۷ به دلیل آنکه مردم به خوبی شرایط و اوضاع سیاسی را به یاد دارند و این اطلاعات در ذهن آنها وجود دارد، امری نکوست، آیا مقایسه امروز با چهل سال گذشته سودی عاید جامعه میکند؟ اگر روحانی قصد دارد دستاوردهای جمهوری اسلامی را تبیین کند، باید سند چشمانداز ۲۰ ساله را ملاک قرار دهد و بگوید در چهار دهه گذشته چقدر از اهداف پیشبینی شده در این سند محقق شده است. بهترین ارزیابی در هر برنامهای مقایسه وضعیت موجود با اهداف آن برنامه است. متأسفانه بخش عمدهای از اهداف تعیین شده در سند چشمانداز تحقق پیدا نکرده است. نظام باید دستش پر باشد تا نیاز به مقایسه دستاوردهایش با چهل سال گذشته نباشد. از سویی یکی از دلایل اصلی انقلاب و پیروزی آن نارضایتی مردم از عملکرد رژیم پهلوی بود و از همین رو دلیلی ندارد مقامات به مقایسه وضع امروز با رژیم پیشین بپردازند. به طور طبیعی جمهوری اسلامی باید عملکرد بهتر از رژیم پهلوی داشته باشد؛ روحانی در سخنانش گفت: انقلاب آمد تا فضیلت را جایگزین رذیلت کند، آیا این مهم عملی شده یا خیر؟ مقایسه وضعیت امروز با چهل سال گذشته نوعی انفعال است تا تبیین دستاوردهای جمهوری اسلامی. ایران امروز باید با کشورهای توسعه یافته مانند ژاپن، کره جنوبی، مالزی، ترکیه و... مقایسه شود؛ چراکه ایران با کره جنوبی و ژاپن در یک تراز قرار داشت، اما امروز چنین نیست. پس در چهل سالگی انقلاب مشکلات باید ریشهیابی و راهحل مناسب ارائه شود.
• روزنامه اطلاعات در بخش یادداشت به انتشار مطلبی با تیتر دریا سوخت! پرداخت که به این شرح است:
وقتی معاملات و معادلات به دفترهای پنهان سازمانهای ظاهراً حامی، اما کاسب منتقل شود و کارگران و سندیکاها و نمایندگان صیادان غایب باشند، همین میشود که این چندساله بر صیاد و صید ایرانی گذشت و در دریای عمان و خلیج فارس رخ داد. اگر پیشگیری و هدفگذاری نکنیم، دریایمان را نمکزار بی حیات میکنند و میروند. پس نامها و قراردادهای سابق را هم بد نیست منتشر کنیم. «تاریخ شیلات در عهد تحریم و توسط کاسبان»، از فصول تاریک اقتصاد ایران است. امیدوارم با اهتمامی که در ابتدای مقاله اشاره شد، جلو این تعدی و غارتگری گرفته شود و لنجهای صیادان ما سینه امواج آبی خلیج فارس و دریای عمان را بشکافند تا زندگی و رونق در جنوب بشکوفد.
• روزنامه قانون هم در بخش یادداشت مطلبی با تیتر سایه بحران ورشکستگی بر صندوق توسعه ملی را منتشر کرد که به این شرح است:
اگر چه این شرایط به وجود آمده تا میزانی میتواند توجیهی برای برداشتهای بیمحابای دولت او از صندوق توسعه ملی باشد، اما پرسش این است که آیا با نرمالیزاسیون شرایط و اوضاع بسامان اقتصادی، این امکان وجود دارد که دولت روحانی یا هر دولت دیگر و مقامات اقتصادی شان برای جبران کسری در آمدی خود چشم به این صندوق ندوزند و با توجه به اهداف پیش بینی شده صندوق، آن را به سرمایهای برای حفظ سهم نسل آینده تلقی کنند؟ بدیهی است با توجه به رفتارهایی که از سوی دولتها مشاهده شده است، پاسخ منفی باشد. چنین رفتارهایی فقط در یک رانتیریسم بودن اقتصاد ایران ریشه دارد. واقعیت آن است که سازو کارها و فرآیندهای اقتصادی دولتها ایران بعد از انقلاب بر اساس اقتصاد نفتی است و درواقع این سازوکارها نه بر اساس نظام نمایندگی و مالیات، بلکه بر اساس الگوهای دولتهای تحصیلدار و رانتیریسم به گردش در آمده است. شوربختانه به رغم وجود منابع انسانی و طبیعی، ارادهای هم برای غیر رانتیریسم شدن اقتصاد ایران وجود ندارد. به این ترتیب تا هنگامی که اقتصاد نفتی و رانتیریسم مبنا و الگوی عمل دولت روحانی و هر دولتی دیگر بعد از او باشد، دست اندازی بر صندوق توسعه و هر صندوق دیگر و در نتیجه واماندگی و دور شدن از اهداف غایی، داستان مکرر دولتها در اتخاذ اینگونه رفتارها در حکمرانیهای اقتصادی خواهد بود.
• روزنامه دنیای اقتصاد هم در بخش سرمقاله به انتشار مطلبی با تیتر چهل سالگری اقتصاد پرداخت که به این شرح است:
صحنهای که امروز دولت ایران در آن قرار دارد، نتیجه قهری گذشتهای است که از جهاتی مایه مباهات است. گویی منابعی که باید بخشی از آن در قالب ریاضت و سرمایهگذاری، ذخیره امروز میشد، همان چهار دهه پیش خرج شده و در کنار رفاهی که ایجاد کرده، دیوانسالاری را نیز فربه و ناکارآمد کرده و فضای فعالیت اقتصادی را چنان غامض کرده که از درون آن، این پارادوکس برآید که گروهی به تاریخ شکوهمند چهل ساله ببالند و گروه دیگر از نابسامانیهای امروز بنالند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.