صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحریم‌های داخلی به صنعت فرش ضربه می‌زند/ تولید ۳ میلیون مترمربع فرش در کشور

۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۹۲۸۸۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان فرش دستباف ایران گفت: به راحتی می‌توانیم تحریم را دور بزنیم و تولیدات خود را در بازار‌های هدف عرضه کنیم، اما نمی‌توانیم با محدودیت و تحریم داخلی مقابله کنیم.

عبدالله بهرامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد با بیان اینکه میزان تولید فرش در کشور حدود ۳ میلیون متر مربع در سال است، اظهار کرد: حمایت نکردن برای بیمه قالیبافان، افزایش قیمت مواد اولیه و سایر موارد دیگر از دلایل کاهش تولید بوده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان فرش دستباف ایران افزود: طی چند ماهه اخیر قیمت مواد اولیه تا حدود ۳۰۰ درصد افزایش داشته و افزایش قیمت تمام شده را سبب شده و حاشیه سود بافندگان را کاهش داده است.

وی با بیان اینکه تحریم داخلی بیشتر از تحریم‌های خارجی صنعت فرش را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: صادرات فرش به صورت امانی صورت می‌گیرد و بسیاری از آن‌ها پس از مدتی به کشور برگشت داده می‌شوند اما، بخشنامه بانک مرکزی به گونه‌ای است که در صورت خارج شدن این فرش‌ها از کشور باید ارز آن به سیستم نیما برگردانده شود که امری نشدنی است و موجب شده بسیاری از صادرکنندگان رغبتی برای این کار نداشته باشند.

بهرامی با بیان اینکه طی ۶ ماهه امسال، ۲۱۰ میلیون دلار فرش صادر شده است، خاطرنشان کرد: به راحتی می‌توانیم تحریم را دور بزنیم و تولیدات خود را در بازار‌های هدف عرضه کنیم، اما نمی‌توانیم با محدودیت و تحریم داخلی مقابله کنیم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان فرش دستباف ایران گفت: افزایش قیمت مواد اولیه تولیدکنندگان را در شرایط سختی قرار داده است در گذشته تولیدکنندگان هزینه مواد اولیه را طی چند ماه پرداخت می‌کردند، اما اکنون باید به صورت نقد خریداری کنند و در این میان تسهیلاتی نیز به آن‌ها پرداخت نمی‌شود.

وی تصریح کرد: بر اساس آمار مرکز ملی فرش یک میلیون نفر بافنده فرش در کشور وجود دارد که ۳۰۰ هزار نفر بیمه هستند و مابقی فاقد بیمه هستند.

بهرامی با اشاره به اقدامات مرکز ملی فرش برای شناسنامه دار کردن فرش گفت: این مرکز به دنبال این است که شناسنامه‌های متحد الشکل و بین المللی برای فرش کشور تهیه کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *