صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فقر مطلق در ایران کمتر از انگلیس، بلژیک و اسپانیا

۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۳:۰۷
کد خبر: ۴۹۲۸۵۲
جدیدترین آمار‌های بانک جهانی حاکی از آن است که فقر مطلق در ایران طبق شاخصی که برای ۴۰ درصد جمعیت فقیر هر کشور تعریف می‌شود، کمتر از کشور‌هایی همچون انگلیس، بلژیک و اسپانیاست. همچنین نیمی از فقیران مطلق دنیا، تنها در پنج کشور زندگی می‌کنند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، جدیدترین آمار‌های بانک جهانی حاکی از آن است که فقر مطلق در ایران طبق شاخصی که برای ۴۰ درصد جمعیت فقیر هر کشور تعریف می‌شود، کمتر از کشور‌هایی همچون انگلیس، بلژیک و اسپانیاست. همچنین نیمی از فقیران مطلق دنیا، تنها در پنج کشور زندگی می‌کنند. بانک جهانی در گزارش اخیر خود موسوم به «چینش پازل فقر»، به بررسی وضعیت فقر در کشور‌های جهان پرداخته است. در این گزارش، به روند نزولی تعداد افراد دارای فقر شدید (مطلق) در دنیا اشاره شده و آمده است: تعداد فقیر مطلق در دنیا در بازه زمانی ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ کاهش محسوسی داشته و از حدود ۱.۹ میلیارد نفر به ۷۳۶ میلیون نفر رسیده است. سهم این افراد از کل جمعیت دنیا نیز همین روند نزولی را شاهد بوده و از ۳۵.۹ به ۱۰ درصد کاهش داشته است. بر اساس این گزارش که بر پایه آمار سال ۲۰۱۵ تهیه شده است فقیر مطلق به افرادی گفته می‌شود که روزانه درآمدی کمتر از ۱.۹ دلار دارند.


گزارش بانک جهانی، با بررسی وضعیت فقر مطلق در ۳۶ کشور، نتایج جالبی را درباره کشورمان نشان می‌دهد. این بانک بر اساس آمار‌های حدود سال ۲۰۱۵، شاخص تعداد افرادی را که درآمد کمتر از ۱.۹ دلار در روز داشته اند نسبت به تعداد ۴۰ درصد فقیرترین افراد جمعیت محاسبه کرده است. بر این اساس، ایران از برخی کشور‌های توسعه یافته‌تر مانند انگلیس، بلژیک و نیز اسپانیا وضعیت بهتری داشته است. دیگر کشور‌هایی که وضعیت این شاخص در ایران نسبت به آن‌ها بهتر بوده، کشور‌های کرواسی، یونان، رومانی، برزیل، لیتوانی، مجارستان، اسلواکی، صربستان، بولیوی و بنگلادش هستند. از سوی دیگر این رده بندی نشان می‌دهد که تنها کشور‌های ترکیه، فرانسه، اروگوئه و اوکراین نسبت به کشورمان وضعیت بهتری داشته اند. گزارش «چینش پازل فقر» بانک جهانی همچنین حاکی از این است که در سال ۲۰۱۴، تعداد افراد دارای فقر شدید در ایران ۳۰۰ هزار نفر بوده که این رقم معادل ۰.۴ جمعیت کل کشور ما در این سال بوده است. با این حال، تمرکز فقر شدید (مطلق) در دنیا جالب توجه است. طبق این آمارها، نیمی از ۷۳۶ هزار نفر فقیر مطلق، تنها در پنج کشور دنیا زندگی می‌کنند. بر اساس این گزارش، پنج کشور دارای بیشترین تعداد فقیر به ترتیب عبارت اند از: هند، نیجریه، جمهوری دموکرات کنگو، اتیوپی و بنگلادش. این کشور‌ها اتفاقاً پرجمعیت‌ترین کشور‌های جنوب آسیا و جنوب صحرای آفریقا هم هستند؛ دو منطقه‌ای که روی هم ۸۵ درصد (۶۲۹ میلیون) جمعیت فقیر دنیا را در خود جای داده اند. در این میان، قرار گرفتن کشور هند به عنوان یکی از پنج قدرت اقتصادی نوظهور (بریکس) جالب توجه است.


منبع: روزنامه خراسان
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *