صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جمهوری اسلامی؛ مظهر خودباوری/ ارتقا رتبه ایران در دنیا از نظر کیفیت پیشرفت‌های علمی/ از نظر عدالت اجتماعی به ایده‌آل نرسیده‌ایم/ برخی مسئولان مبتلا به آفت رفاه‌زدگی شده‌اند

۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲:۲۸
کد خبر: ۴۹۲۴۹۷
در چهل سال گذشته بیشتر اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی نسبتاً تحقق پیدا کرده، ولی نسبت به برخی اصول اقدام‌های مناسبی انجام نشده است.
گروه سیاسی ؛ «إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ (و خدا با آن همه مهربانی به خلق) حال هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد تا زمانی که خود آن قوم، حال‌شان را تغییر دهند» (بخشی از آیه ۱۱ سوره رعد).

جهان‌بینی اسلامی ایجاب می‌کرد مردم ایران اسلامی با نفی هرگونه ظلم، زمام تعیین سرنوشت خویش را از چنگال ایرانی‌نما‌های بیگانه‌پرست بیرون بکشند و خود بر اساس اقتضای مصحلت، حکم برانند. چه آنکه شهید مطهری در کتاب «حماسه حسینی» می‌گوید:‌ ای مردم! انتظار نداشته باشید دیگران از خارج بیایند وضع شما را سر و سامان بدهند. ملتی که بخواهد مستشار خارجی برایش تصمیم بگیرد، تا ابد آدم نخواهد شد... اگر انتظار بیهوده داشتن کار صحیحی بود... حسین بن علی (ع) شایسته‌تر از هر کس بود که منتظر بنشیند تا خدا رحمت خود را بر او و امت او نازل کند (ص ۲۰۹)

ملت عصر روح‌الله - که افرادی همچون شهید مطهری به تاسی از حضرت امام خمینی (ره) پیش‌قراول آن بودند - نه تنها به انتظار بیهوده ننشستند بلکه ردای قیام به تن کردند و نتیجه آن شد انقلاب شکوهمند ایران اسلامی. انقلابی که پا را فراتر از سطح مطالبه نهضت مشروطه یعنی محدودکردن حکومت مطلقه‌ی مستبدّانه پادشاهان گذاشت و طبق فرموده ناخدای باخدای انقلاب، نگفت حکومت سلاطین را محدود کنیم؛ گفت: اصلاً سلطنت یعنی چه؟ معنای سلطنت چیست؟ یک ملّتی دارند زندگی می‌کنند، مملکت مال آن‌ها است، چرا باید یک‌نفری بیاید مسلّط بر مردم باشد و فرمان او بر زندگی مردم جاری باشد؛ اصلاً انقلاب اصل سلطنت را، اصل حکومت مطلقه را آمد از بین برد (بیانات در دیدار مردم قم - ۱۹ دی ۹۴).

حال در طلیعه چهل سالگی چنین انقلاب شکوهمندی، پرونده‌ای با عنوان «خدمت» گشوده‌ایم تا از خدمات چهل ساله آن بگوییم.
 
بیشتر بخوانید:

۱. ۹۹درصد روستا‌ها برق و فضای آموزشی دارند/ ۷۵ درصد جمعیت روستایی آب آشامیدنی سالم و ۹۳ درصد جاده آسفالته دارند/ صددرصد روستا‌ها تحت پوشش خانه بهداشت هستند

۲. رژیم طاغوت برای اذیت‌کردن اقلیت‌ها «گردن کلفت» اجیر کرده بود/ اینکه گفته می‌شود «حقوق اقلیت‌ها» در ایران انقلاب اسلامی رعایت نمی‌شود دروغِ محض است/ قیم ما نظام ماست

۳. بالای ۸۵ درصد روستا‌ها «برق»، «گاز»، «آب آشامیدنی» و «راه آسفالته» دارند/ کیفیت نیروی انسانی فعلی قابل قیاس با زمان رژیم طاغوت نیست/ روایتی از مین‌های مسیر پیشرفت و دستاوردها

 
 
 
 

۱۰. مرگ و میر کودکان در رژیم طاغوت به آفریقا شباهت داشت/ دموکراسی ایران از دموکراسی آمریکا هم قابل اعتناست/ قانون اساسی باید از ثبات لازم برخوردار باشد/ انقلاب ایران؛ نمونه مردم‌سالاری بر اساس ارزش‌های انسانی

۱۱. روستاها در زمان طاغوت از پول نفت محروم بودند/ گام‌های فرهنگی جمهوری اسلامی/ «نه» به تحقیر؛ یکی از ریشه‌های انقلاب/ مسئولان باید درد مردم را بدانند
 
 
 
 
تحریریه سیاسی میزان در چهاردهمین گفت‌وگوی پرونده «خدمت» پای صحبت‌های عضو فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری و نماینده پیشین ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی نشسته است. متن گفت‌وگوی مشروح میزان با آیت الله «محسن مجتهدشبستری» به قرار زیر است:

میزان: در طول این ۴۰ سال دولت‌های مختلفی با سلایق گوناگون سرکار بودند که قاعدتا مجری قانون نیز بودند؛ چقدر ضرورت دارد که ما میان نظام جمهوری اسلامی ایران و قوه مجریه تفکیک قائل باشیم؟
مجتهدشبستری: در چهل سال گذشته بیستر اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی نسبتا تحقق پیدا کرده، ولی نسبت به برخی اصول آنطور که باید و شاید، اقدام‌های مناسبی انجام نشده است و عمده مشکلات اقشار آسیب‌پذیر در این حیطه‌ها قرار دارند البته دولت‌ها که مجری قانون هستند زحماتی کشیده اند، ولی در حد کافی و لازم نیاز‌ها برطرف نشده است. هنوز در حوزه مسکن مشکل داریم. گرچه تحول درمان تا حدودی از مشکلات کاسته، ولی هزینه درمان سنگین است. فلذا نواقص است. همچنین در آموزش و پرورش نیز اشکالات وجود دارد فلذا با توجه به قانون اساسی که برای نظام جمهوری اسلامی تدوین شده است باید نارسایی‌ها از طرف مسئولین اجرایی برطرف شود تا فاصله‌ای میان دولت‌ها و نظام وجود نداشته باشد.

 ارتقا رتبه ایران در دنیا از نظر کیفیت پیشرفت‌های علمی
میزان: با توجه به فعالیت و تخصص علمی، حوزوی و شغلی‌تان، در مقایسه پیش و پس از انقلاب شاهد چه تحولاتی در این عرصه‌ها هستیم؟ بعضا گفته می‌شود اگر هر حکومت دیگری به جای جمهوری اسلامی بود به قاعده جبر گذر زمان همین اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران انجام داد را انجام می‌داد. آیا واقعا چنین است؟

مجتهدشبستری: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، قطعا در وضعیت دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تا حدودی تحول بوجود آمده است. به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خصوصا از نظر کیفیت پیشرفت این مراکز چشمگیر بوده است. در زمان طاغوت، تحصیلات دانشگاهی بسیار محدود و مخصوص مالکین و اشراف و اعیان و نور چشمی‌ها بود، ولی پس از پیروزی انقلاب به لطف الهی تحصیلات عالی تقریبا همگانی شده است و از نظر کیفیت پیشرفت‌های علمی نیز ما از نظر رتبه علمی در دنیا ارتقا چشمگیری داشته ایم. در فناوری و بعضی رشته‌ها مثل علوم پزشکی نیز پیشرفت‌های خوبی به وجود آمده که قابل تقدیر است، ولی در علوم انسانی چندان پیشرفت نداشتیم و اهتمام لازم را مسئولین در این زمینه به کار نبرده‌اند. ضمن اینکه وضع فرهنگی و اخلاقی دانشگاه‌ها وضعیت مطلوبی نیست. اسلامی شدن دانشگاه‌ها که مورد تاکید امام (ره) و رهبری معظم انقلاب است هنوز محقق نشده است. از نظر علوم حوزوی نیز تقریبا وضع به همین مِنوال است؛ از نظر کمی سال به سال وضعی بهتر حاصل می‌شود و از نظر کیفیت نیز حوزه علمیه قم خصوصا حوزه‌های شهرستان‌ها عموما رو به تعالی است. امید است ان‌شاالله در آینده نه چندان دور شاهد شکوفا شدن بیش از پیش حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های کشورمان باشیم.  

از نظر عدالت اجتماعی به حد ایده‌آل نرسیده‌ایم
میزان: در مقام مقایسه بفرمایید جمهوری اسلامی در بعد عدالت چقدر نسبت به سایر حکومت‌های پیشین موفق بوده است و تا چه اندازه با عدالت هدف‌گذاری شده فاصله دارد؟  

مجتهدشبستری: به طور مسلم جمهوری اسلامی در بعد عدالت نسبت به حکومت رژیم‌های گذشته قابل مقایسه نیست. البته نمی‌شود گفت ما فعلا در جمهوری اسلامی عدالت علوی را شاهد هسیتم، نواقص و اشکالات وجود دارد از نظر اختلاف طبقاتی و ... در مقایسه با رژیم پهلوی که محرومیت اقشار زیادی را شاهد بودیم خصوصا در روستا‌ها که برق و گاز و تلفن و راه و ماشین نداشتند بسیار خوب عمل کرده‌ایم. در زمان رژیم پهلوی غالبا محصولات کشاورزان به جهت محرومیت‌هایی که داشتند، ضایع می‌شد. ولی در این ۴۰ ساله غالب روستا‌ها از نظر آب و برق و گاز و تلفن تامین شده‌اند و نه تنها راه روستایی معمولی بلکه راه آسفالته برای آن‌ها درست شده است و محصولات کشاورزی به شهر‌ها می‌رسد و گندم و جو را دولت با قیمت مناسب از کشاورز می‌خرد. به طور کلی نسبتا اوضاع مردم در مقایسه با رژیم گذشته بهتر شده است، ولی همانطور که عرض شد از نظر عدالت اجتماعی به حد ایده آل نرسیده ایم.
 

میزان: مستحضر هستید انقلاب اسلامی ایران در زمانه‌ای متولد شد و رشد کرد که دنیا از یک طرف زیر یوغ امپریالسیم غرب و از طرفی زیر چکمه‌های کمونیست شرق بود، اما جمهوری اسلامی ایران حرف نویی داشت و گفت نه شرقی و نه غربی؛ طبیعی است در چنین وضعی شرق و غرب برای اولین بار به منظور مقابله با ایران متحد شدند که نمود عینی آن در ۸ سال دفاع مقدس بود. این جنگ به انحاء مختلف تا به امروز ادامه دارد و امروز شاهد جنگ اقتصادی و رسانه‌ای هستیم. در جنگ رسانه‌ها بیشتر شاهد دستکاری اذهان مردم هستیم که یکی از شئون این نوع دستکاری‌ها، بدبین کردن مردم نسبت به حاکمیت و مسئولان است. مایلم در باره مفاسد رژیم قبلی بفرمایید؟ این روز‌ها عده‌ای در صدد تطهیر چهره کریه طاغوت هستند.

مجتهدشبستری: خصومت‌های بیگانگان از کنار زدن سیاست‌های غربی و شرقی و طرح حرف نو به وسیله جمهوری اسلامی نشات می‌گیرد. با پیروزی انقلاب اسلامی، دست استعمارگران از مواهب اقتصادی و طبیعی این کشور کوتاه شد. وقتی که دشمنان از جنگ نظامی طرفی نبستند به فکر جنگ اقتصادی و رسانه‌ای افتادند بلکه بتوانند مردم را نسبت به حاکمیت بدبین کنند. به فضل الهی ملت ایران غالبا از بصیرت و آگاهی برخوردارند، ولی خوب است برای آگاهی بیشتر مردم عزیز خصوصا نسل جوان که اوضاع رژیم پهلوی را ندیده است توجه داشته باشیم که رژیم طاغوت در فساد کامل از نظر مالی و اخلاقی و اعتقادی غوطه‌ور بود و نکته مثبتی در شئون زندگی سرمداران به ویژه خاندان سلطنتی و وابستگان فرومایه آن دیده نشده است. معروف است خواهر محمدرضا پهلوی وارد کننده مواد مخدر به کشورمان بود. فعالیت‌های این زن برای فاسد کردن جوانان و رواج فرهنگ اسراف و تبذیر و تجمل گرایی، خارج از تصور بود.  غالبا زنان و مردانی خاندان سلطنتی طبق شواهد معتبر، در هر ماه یک بار و گاهی هفته‌ای یک بار برای تهیه لباس و سایر لوازم به خارج می‌رفتند. ضمن اینکه از نظر اخلاقی در زمان طاغوت مراکز فساد به صورت فراوان و آزادانه وجود داشت و جوان‌های عزیز این کشور را به منجلاب فساد سوق می‌داد. حکومت طاغوت «تاریخ هجری» که تاریخی اعتقادی و مذهبی برای ایرانیان بود را برداشت و تاریخ شاهنشاهی را جایگزین آن کرد؛ یعنی در کشوری که مردم آن مسلمان هستند باید آثار اسلام و پیامبر (ص) حذف شود و تاریخ ننگین شاهنشاهی جایگزین آن مطرح شود.

انقلاب اسلامی؛ مظهر خودباوری
میزان: پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های منحصر به فرد مثل موشک، نانو، فناوری‌های های تک، ماهواره، پهپاد و سایر عرصه‌های علمی بر همه عیان است. آیا چنین مسیری بدون خودباوری جمهوری اسلامی ایران و در راس آن امام عزیز و خلف صالحش ناخدای باخدای انقلاب ممکن بود؟

مجتهدشبستری: قطعا با نبود دو عامل فوق یعنی رهبری امام راحل قدس سره و خلف صالحش آیت الله العظمی خامنه‌ای و همچنین خودباوری ملت ایران خصوصا دانشمندان و نخبگان علمی و فنی و دفاعی این موفقیت به دست آمده در زمینه‌هایی که فرمودید ممکن نبود و آن دو بزرگوار با الهام از قرآن مجید و بهره‌گیری از احادیث اهل بیت (ع) که دعوت به علم و سعی و کوشش و فناوری دارد، عمل کرده‌اند.

برخی مسئولان مبتلا به آفت رفاه‌زدگی شده‌اند
میزان: به نظر شما آفت رفاه زدگی مسئولان چقدر به ضرر نظام است و برای قدردانی از عزت نفس مردم ایران اسلامی بر مسئولان چه اوامری واجب است؟

مجتهد شبستری: یکی از خطر‌هایی که تمام حکومت‌ها را تهدید می‌کند زمانه‌زدگی مسئولین آن حکومت‌ها است. ساده زیستی مسئولان مردم را آرامش می‌بخشد و ناراحتی در میان مردم خصوصا طبقات آسیب دیده را از بین می‌برد. در دین مقدس اسلام پیشوایان دینی لسانا و عملا تاکیدات فراوانی در خصوص ساده زیستی مسئولان جامعه داشته اند. این موضوع در هیچ مکتبی چنین مورد اهتمام واقع نشده است. علاوه بر زندگی معصومین (ع) زندگی امام راحل و رهبر معظم انقلاب باید برای همه مسئولین نظام اسوه و الگو باشد، اما متاسفانه برخی از مسئولین مبتلا به آفت رفاه زدگی شده‌اند و از این طریق به اسلام و جمهوری اسلامی ضربه زده می‌شود. موضوع حقوق‎‌های نجومی که چندی پیش مطرح شد هنوز به صورت کامل اجرایی شدن آن شفاف نشده است. در شرایط فعلی اقتصادی  که سخت است یک کارمند یا کارگر با دو میلیون تومان حقوق یا کمتر، زندگی خود را بچرخاند شاهد هستیم که افرادی با ده‌ها میلیون تومان حقوق و مزایا در این جامعه زندگی می‌کنند. امید است دولت و مجلس محترم در این ماجرا اقدام جدی انجام دهند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *