صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحصیل ۴۰ هزار دانشجوی پرستاری در ۱۹۴ دانشکده پرستاری در کشور

۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸:۱۸
کد خبر: ۴۹۲۱۷۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
معاون پرستاری وزارت بهداشت، پرستاری را حرفه‌ای عاطفی بیان کرد و گفت: در حرفه پرستاری، فقط یک پرستار می‌تواند جایگزین پرستار دیگر شود و رشته پرستاری از قداست خاصی برخوردار است و طبق گفته مقام معظم رهبری، بی توجهی به پرستاری، بی توجهی به سلامت جامعه است.

به گزارش گروه جامعه مریم حضرتی در نشست خبری که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به پیشرفت‌های متعدد در بخش پرستاری، گفت: در حال حاضر ۴۰ هزار دانشجوی پرستاری در حال تحصیل هستند. همچنین در حدود ۱۹۴ دانشکده پرستاری فعالین دارند که از این تعداد ۱۰۹ دانشکده دولتی و مابقی آزاد هستند.

وی افزود: ۲ هزار عضو هیات علمی رشته پرستاری با درجه استادی، دانشیار، استادیار و مربی فعال بوده و ۱۶ مرکز تحقیقات پرستاری به صورت شبکه ملی تحقیقات در حال فعالیت هستند.

 حضرتی با اشاره به انتشار ۳۰ مجله علمی - پژوهشی نمایه شده در نمایه‌های بین المللی ISI و SCOPUS در حوزه پرستاری، گفت: ۲۵ درصد سهم تولید علم به حوزه پرستاری اختصاص دارد.

معاون پرستاری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۸۰ هزار نیروی پرستار در همه بخش‌های بیمارستانی فعالیت دارند، افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، حرفه پرستاری بیشتر به صورت بهیار و کمک بهیار بود، اما در حال حاضر با پیشرفت‌هایی که در این حوزه انجام شده تا مقطع دکترای پرستاری نیز پیش رفته ایم.

 حضرتی با بیان اینکه جمعیت ایران رو به سالمندی است و در ۳۰ سال آینده جمعیت ایران با سونامی رشد جمعیت سالمندی مواجه است و تعداد سالمندان به ۲ برابر خواهد رسید، افزود: به همین دلیل باید به منظور مراقبت از جامعه سالمندان در آینده، برنامه‌هایی برای پرستاری جامعه نگر داشته باشیم.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت افزایش نیروی پرستار به منظور ارائه خدمات درمانی بهتر و با کیفیت تر، اظهار داشت: در حال حاضر با کمبود نیروی پرستار مواجه هستیم و با توجه به حجم زیاد بیماران مراجعه کننده به بیمارستان ها، همه پرستاران مجبور به اضافه کاری‌های اجباری هستند و نمی‌توانند به همه بیماران به خوبی رسیدگی کنند.

حضرتی افزود: در حالت استاندارد، میانگین پرستار به تخت ۱.۸ بوده که در حال حاضر در ایران نسبت پرستار به تخت ۱.۵ است و بیشترین ضربه کمبود نیروی پرستار را مردم و بیماران می‌بینند.

وی ادامه داد: دکتر نمکی، وزیر بهداشت در روز پرستار قول مساعدت جذب ۱۹ هزار نیروی پرستار در سال ۹۹-۹۸ را داده اند و امیدواریم محقق شود.

معاون پرستاری با اشاره به حضور ۹۰ درصد پرستاران در بیمارستان ها، افزود: این در حالی است که تمام جوامع دنیا و سازمان جهانی بهداشت، تاکید بر پرستار جامعه نگر دارد، در حال حاضر توانسته ایم مراقبت در منزل را ساماندهی کنیم و ۱۰۰۰ مرکز فعال مراقبت در منزل به صورت پایلوت برای بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان‌ها و دو بیماری دیگر در حال ارائه خدمات بوده و تحت پوشش بیمه هستند.

 حضرتی، درخصوص ضرورت ایجاد خانه‌های پرستاری گفت: در خانه‌های پرستاری یعنی مراکز جامع مراقبت، بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های طولانی مدت دارند به این مراکز مراجعه کرده یا به این مراکز منتقل می‌شوند تا خدمات درمانی طولانی مدت دریافت کنند، اما در حال حاضر، این مراکز در کشور وجود ندارند و لازم است چنین مراکزی ایجاد شود.

وی در ادامه با اشاره به تربیت ۱۷ هزار کمک پرستار در کشور، افزود: در گذشته، جذب کمک پرستار و تربیت آن‌ها کم بود، اما در حال حاضر برای آن‌ها دوره‌های تکمیلی گذاشته شده است که این امر منجر به افزایش آگاهی آنان به خدمات پرستاری شده و زمینه افزایش میزان رضایت بیمار و نیروی پرستار را فراهم می‌کند.

حضرتی ادامه داد: به ازای هر ۴ پرستار، یک کمک پرستار تعریف شده است و در حال حاضر جذب نیروی پرستار غیر حرفه‌ای کم است.

معاون پرستاری با اشاره به جذب ۲۷ هزار و ۱۸۴ نیروی پرستار طی سه سال گذشته، گفت: از این تعداد، ۱۵حدود هزار نیرو رسمی و مابقی شرکتی و یا قراردادی هستند.

وی در ادامه درخصوص قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: این قانون در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان تصویب شد، اما بودجه مربوط به این قانون دیده نشده و حدود ۲ هزار میلیارد تومان از سوی رییس سازمان نظام پرستاری به معاونت پرستاری داده شد و برای تصویب به هیات دولت رفت، اما به دلیل وجود مسائل اقتصادی متاسفانه این قانون اجرایی نشد.

 حضرتی همچنین با اشاره به بکارگیری دانشجویان سال ۳ پرستاری در بیمارستان ها، گفت: در حال حاضر حدود ۱۳۰ هزار پرستار در سامانه ملی ثبت اطلاعات پرستاری، اطلاعات خود را ثبت کرده اند.

معاون پرستاری درخصوص پروانه صلاحیت حرفه‌ای نیز، بیان کرد: این پروانه یک هویت پرستاری است و در همه کشور‌ها که پرستاری استاندارد دارند، پروانه صلاحیت حرفه‌ای به آن‌ها ارائه می‌شود. در حال حاضر ۱۷ هزار مجوز پروانه صلاحیت حرفه‌ای صادر شده است و از سال آینده از طریق سازمان سنجش کشور، پرستاران تازه فارغ التحصیل از نظر علمی و حقوقی برای دریافت پروانه صلاحیت حرفه‌ای انتخاب می‌شوند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه نیروی انسانی در هر کشور، سرمایه آن، محسوب می‌شود، تصریح کرد: طی یک سال گذشته ۲۰۰ پرستار درخواست گواهی پرستاری پروانه حرفه‌ای برای خارج از کشور داده اند و در حال حاضر، طبق آمار داده شده حدود ۵۰۰ تا ۵ هزار پرستار به کشور‌های دیگر مهاجرت داشته اند، بنابراین باید شرایط خوبی برای پرستاران به منظور عدم مهاجرت به سایر کشور‌ها ایجاد شود.

 حضرتی با بیان اینکه حداقل حقوق پرستاران در بیمارستان‌های خصوصی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به علاوه دریافت مبلغ کارانه است، گفت: حداقل حقوق پرستاران بیمارستان‌های دولتی دو میلیون ۴۰۰ هزار تومان به همراه کارانه و اضافه کار می‌باشد و حداقل دریافتی کارانه در بخش دولتی ۸۰۰ هزار تومان است.

وی درخصوص خشونت علیه پرستاران و کادر پزشکی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته، ۵۰ درصد خشونت‌ها علیه پرستاری به صورت کلامی است.

انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *