روباتی ویژه برای کمک به مبتلایان زوال عقل
این روبات به بیماران مبتلا به بیماریهای دمانس و آسیب مغزی کمک میکند فیلم ببینند، گپ بزنند و البته تفریح کنند.
حدود ۲ سال زمان لازم بود، تا روبات رابى توسط تیمی از محققان بریتانیایی طراحی شود. این روبات در تلاش است با استفاده از تکولوژی تشخیص چهرههای مختلف از طریق صورت و زبان بدن، با افراد ارتباط برقرار کند.
رابی پیشرفت بزرگی محسوب میشود و امید است که روبات رابی بتواند در آینده علائم شایع زوال عقل را تشخیص دهد تا یک پزشک عمومی یا کارمند مراقبتی را مطلع کند. آردنگو بهرا مدرس علوم کامپیوتر در دانشگاه هیل و از اعضای تیم طراح این روبات مدعی است که رابی هم اکنون میتواند ۸۰ عملکرد و احساس انسانی را به رسمیت بشناسد.
او که در کنار سه دانشجوی ارشد این طرح را رهبری کرده میگوید: ۴۶.۸ میلیون نفر مبتلا به زوال عقل در جهان زندگی میکنند و این میزان در سال ۲۰۵۰ به ۱۱۵.۴ میلیون نفر خواهد رسید. افسردگی و رفتار تهاجمی اغلب علائم ناراحت کننده و چالش برانگیز کسانی است که نزدیک این افراد زندگی میکنند، چرا که در حال حاضر تنها راه برای نظارت و کنترل زوال عقل؛ مشاهده مستقیم است که کاری فشرده و وقت گیر محسوب میشود و میتواند از منظر مراقبتی بسیار پر هزینه باشد.
او ادامه میدهد: ما اساسا به دنبال چیزی شبیه همدم یا حمایت گر بودیم. ایده اصلی ما این بود که راهی پیدا کنیم که به این افراد وقتی که آنها تنها هستند، کمک کنیم. نظارت و شناسایی حالات و هیجانات افراد هنوز در دوران اولیه خود است و ما معتقدیم رابی اولین روباتی است که از شناخت مبتنی بر بینش استفاده میکند تا چهار رفتاراصلی را تشخیص دهد؛ پرخاشگری، افسردگی، شادی و حالت خنثی.
جالب است بدانید که در حال حاضر روبات رابی قادر به پخش موسیقی در هنگام ناراحتی بیمار مبتلا به زوال عقل است و تلاش میکند بیمار را آرامتر کند.
منبع: انتخاب
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.