دستاوردهای صندوق بازنشستگی کشور در چهلمین سالگرد انقلاب/ پوشش یک میلیون و چهارصد هزار نفر در صندوق بازنشستگی پس از انقلاب اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، هم اکنون که در آستانه فرا رسیدن ایام الله دهه فجر به سر میبریم بیان گوشهای از دستاوردهای انقلاب اسلامی خالی از لطف نیست. پس از پیروزی انقلاب هر ساله تمام مردم ایران پیروزی انقلاب را در گوشه گوشه کشور جشن میگیرند، اما دهه فجر امسال با سالهای دیگر تفاوتی فاحش دارد چرا که در بهمن ماه ۹۷ انقلاب اسلامی چهل ساله میشود؛ و همچنین مقام معظم رهبری تاکید داشتند که دستاوردهای انقلاب اسلامی در ۴۰ ساله اخیر در عرصههای مختلف برای مردم تبیین و اطلاع رسانی شود تا حربه دشمن برای کمرنگ کردن این دستاوردها و برجسته کردن مشکلات جزیی کشور که وجود آنان نیز طبیعی است، خنثی شود.
در این گزارش به بیان دستاوردهای صندوق بازنشستگی کشوری در آستانه فرا رسیدن چهلمین سالگرد انقلاب می پردازیم.
امین پورذاکری با گرامی داشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در این رابطه گفت: صندوق بازنشستگی کشوری با حدود نیم قرن سابقه خدمت به بازنشستگان عزیز، در سال ۱۳۵۷، بیش از ۶۷ هزار نفر از جمعیت کشور (معادل ۰.۱۸ درصد) را تحت پوشش قرار داده بود، که این تعداد امروز و در چهل سالگی انقلاب اسلامی به بیش از یک میلیون و چهارصد هزار نفر (معادل ۱.۷ درصد) از جمعیت کشور رسیده است.
وی با اشاره به مهمترین خدمات رفاهی صندوق بازنشستگی کشوری اظهار داشت: خدمات متنوعی در حال حاضر به بازنشستگان و موظفین صندوق علاوه بر پرداخت حقوق ارائه میشود که به جز خدمات آنلاین، هفت خدمت نیز از طریق دفاتر پیشخوان دولت قابل ارائه و دسترسی است.
پور ذاکری گفت: جمعیت بازنشستگان تحت پوشش در سال ۵۷ بیش از ۶۷ هزار نفر، در سال ۶۷ حدود ۱۷۱ هزار نفر، در سال ۷۷ بیش از ۳۹۰ هزار نفر و در سال ۸۷ نیز به ۹۷۲ هزار نفر رسید که این جمعیت در حال حاضر به بالای یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده و این نشان از رشد جمعیت بازنشستگی و سالمندی در کشور دارد.
وی با اشاره به مهمترین خدمات رفاهی صندوق بازنشستگی کشوری گفت: خدمت بیمه تکمیلی درمان از سال ۷۷ با تحت پوشش قرار دادن حدود ۴۰۰ هزار نفر از بازنشستگان و افراد تحت تکفل آغاز شد و این جمعیت در سال ۸۷ به یکی میلیون نفر و امسال به بیش از ۲ میلیون نفر افزایش یافته، ضمن اینکه ۳۵ هزار نفر از بازنشستگان با بیماریهای خاص و صعب العلاج نیز از این خدمت بهرهمند شده اند.
معاون اداری و مالی صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت مستقیم حقوق و کاهش واریز حقوق بازنشستگان از چند روز به چند ساعت در سراسر کشور را یک دستاورد مهم و قابل اعتنا عنوان کرد و افزود: تا سال ۸۷ تنها استان تهران پرداخت مستقیم و از خزانه کل کشور را تجربه میکرد که با اجرا شدن این طرح، اکنون بازنشستگان تمامی ۳۱ استان کشور به صورت همزمان و به فاصله چند ساعت حقوق خود را دریافت میکنند.
پور ذاکری ساخت خانههای امید را با هدف پر کردن اوقات فراغت، دورهمیهای دوستانه، گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و ورزشی و همچنین افزایش ارتباط اجتماعی و پویایی عنوان و بیان کرد: ساخت خانههای امید از سال ۸۷ آغاز شد که در سال ۸۷ تنها ۱۱ باب و امسال ۴۳ باب خانه امید فعال ساخته شده و هشت خانه امید نیز در حال ساخت است.
این مقام مسوول همچنین به پرداخت وام ضروری اشاره کرد و گفت: پرداخت وام ضروری از سال ۷۷ آغاز شده که در آن سال ۵۳ هزار نفر از این خدمت استفاده کردند، در سال ۸۷ تعداد استفاد کنندگان به ۴۰۵ هزار نفر رسد و امروز بیش از یک میلیون و ۹۷۰ هزار نفر از این خدمت استفاده کرده اند.
وی افزود: این در حالی است که فقط در بخش اعتبارات، اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی وام امسال در مقایسه با سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است. ضمن اینکه هم در تعداد دریافت کنندگان و هم میزان وام افزایشهای خوبی داده شده است.
پور ذاکری با بیان اینکه از سال ۸۷ که خدمات گردشگری و سفر بازنشستگان راه اندازی شده است، یک میلیون نفر در سالهای مختلف از این تسهیلات استفاده کرده اند، گفت: امسال امکان سفر برای ۲۵۰ هزار بازنشسته کشوری و یک نفر همراه فراهم شده است که امیدواریم بازنشستگان عزیز به خصوص در ایام پایانی سال، از این خدمت استفاده کنند.