شیب دراز، ساحلی امن برای لاک پشتهای پوزه عقابی
روستای شیب دراز آبزیان بسیاری دارد که در هر فصل به ساحل شیب دراز مهاجرت میکنند. در تابستانها آبزیانی مانند خرچنگ، هامور، سفره ماهی، گدیر، سنگ سر، تلال و لاک پشت و در فصل زمستان آبزیانی مانند صافی، ماهی کباب، کرفه، سفره ماهی از نوع گادم و کوسه در آبهای آن به وفور یافت میشود.
هرچند روستای شیب دراز شهرت خود را مدیون نوعی لاک پشت به نام لاک پشت پوزه عقابی است. لاک پشت پوزه عقابی یکی از پنج گونهی لاک پشتهای دریایی ایرانی در حال انقراض است. پوزه این لاکپشت برای بیرون کشیدن غذای اصلیاش یعنی اسفنج دریایی از لابهلای مرجانها به شکل منقار عقاب درآمده و از همین رو به لاکپشت پوزه عقابی یا منقار کوتاه معروف است. برداشتن تخم لاکپشتها و فروش این تخمها از دلایل انقراض لاک پشت پوزه عقابی بوده است.
هرچند سگها و روباهها به عنوان اصلیترین دشمنان لاک پشتها شناسایی شدند.
اوایل سال ۱۳۸۱ سازمان محیط زیست ایران متوجه دلیل انقراض لاک پشتهای پوزه عقابی شد. جوانان روستا از همین سال شروع به محافظت از لاک پشتهای پوزه عقابی کردند. این جوانان نام خود را «ناتوران خمیس» (به معنی محافظان لاک پشت) گذاشتند و با کمک سازمان محیط زیست به جمع آوری تخم لاک پشت و دفن مجدد آنها در محلی تحت کنترل و قابل حفاظت مشغول شدند. جالب است بدانید که بعد از تولد، لاک پشتها در دریا رها میشدند. لاک پشتهای پوزه عقابی از اوایل اسفند تا اواخر اردیبهشت برای تخمگذاری به ساحل شیب دراز میآیند و بچههای این لاک پشتها نیز از اوایل خرداد تا اواسط تیر سر از تخم بیرون میآورند.
حالا لاک پشتهای پوزه عقابی در کنار نام شیب دراز قرار گرفتهاند و هر یک شهرت خود را مدیون دیگری است. در حال حاضر آموزش کودکان از مهمترین اقدامات سازمان محیط زیست برای کمک به حفاظت از محیط زیست روستا است.
امروزه ساکنان روستای شیب دراز یا در صیادی فعالند یا در زمینهی گردشگری مشغول هستند. آنها به کمک شناورهای موتوری، گردشگران را به بازدید از آکواریوم طبیعی و دلفینها میبرند و همچنین به تولید صنایع دستی اقدام میکنند که صنایع دستی روستا با لاک پشت پوزه عقابی درهم آمیخته شده است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.