صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استرس‌های بلندمدت و افزایش سکته قلبی

۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲:۱۳
کد خبر: ۴۹۱۷۴۲
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به نقش استرس در بروز سکته قلبی در بیماران قلبی - عروقی اشاره کرد و گفت:مطالعات نشان می‌دهد استرس‌های بلندمدت تقریبا ۲۰ درصد احتمال سکته قلبی در افرادی که زمینه بیماری قلبی دارند را افزایش می‌دهد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به نقش استرس در بروز سکته قلبی در بیماران قلبی - عروقی اشاره کرد و گفت:مطالعات نشان می‌دهد استرس‌های بلندمدت تقریبا ۲۰ درصد احتمال سکته قلبی در افرادی که زمینه بیماری قلبی دارند را افزایش می‌دهد.

این مطالعه علمی با عنوان بررسی اثرات استرس‌های حاد زندگی در حمله‌های قلبی در شهر اصفهان انجام شده است. در این مطالعه اثرات استرس‌ها در حدود ۲۵۰ بیمار قلبی برای مدت یکسال پیگیری شد و تمامی وقایع حاد زندگی (۴۸ ساعت قبل از حمله قلبی) و استرس‌های مزمن زندگی (یکسال قبل از حمله قلبی) ثبت و مورد بررسی قرار گرفت.

حمید رضا روح افزا افزود: این مطالعه نشان داد که استرس‌های مزمن زندگی نقش بسزایی در بروز سکته قلبی دارند.

او تاکید کرد: هرچند در عمل شاهد بروز سکته‌های قلبی در زمان استرس‌های حاد، مانند درگیری‌های خانوادگی، شنیدن اخبار بد و حتی هیجان بازی فوتبال هستیم، اما این مطالعه نشان داده که احتمال بیشتر این حملات در بستر زندگی‌های پر استرس و پر تنش مانند مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فشار‌های شغلی، اتفاق می‌افتد.

روح افزا اظهار کرد: به غیر از استرس، عوامل منفی روانشناختی دیگر مانند اضطراب، افسردگی، عصبانیت، پرخاشگری و بدبینی هم می‌توانند فرد مبتلا به بیماری قلبی را به سمت سکته قلبی سوق دهند.

این روانپزشک به نقش عوامل مثبت روانشناختی کاهش دهنده سکته قلبی در این بیماران اشاره کرد و گفت: عواملی مانند خوشبینی، امید به زندگی، داشتن حمایت‌های اجتماعی و استفاده از روش‌های صحیح مقابله با استرس در کاهش سکته قلبی در این افراد بسیار نقش دارند.
او افزود: داشتن حمایت اجتماعی سبب کاهش سه برابری بروز حملات حاد قلبی شده و استفاده هر چه بیشتر از روش‌های صحیح مقابله با استرس مثل گرفتن مشاوره از متخصصین و افراد با تجربه، کنترل وضعیت و روش‌های آرام سازی تا حدود چهار برابر کاهش حملات قلبی را به دنبال خواهد داشت.

روح افزا ادامه داد: دوری از استرس‌های و به کار بردن روش‌های صحیح مقابله با استرس‌ها سبب کاهش بروز بسیاری از بیماری‌ها خواهد شد چرا که استرس در ایجاد، تشدید یا تاخیر در درمان ۸۵ درصد بیماری‌ها دخالت دارد و متولیان امر باید با اقدامات لازم مقدار استرس را در جامعه کاهش دهند تا شاهد کاهش بار بیماری‌ها باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *