صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارائه ۵۳۰ میلیون خدمت به مردم در بازه زمانی سال‌های ۸۸ تا ۹۷/ ۲۲ میلیون سند مالکیت در سیستم کاداستر صادر شده است/ ۹۹ درصد از خدمات از طریق سیستم‌های الکترونیک انجام می‌شود

۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۰:۲۴
کد خبر: ۴۹۱۶۵۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در آئین بهره برداری همزمان پروژه‌های عمرانی و فناوری اطلاعات این سازمان گفت: در بازه زمانی سال‌های ۸۸ تا ۹۷، ۵۳۰ میلیون خدمت به مردم ارائه شده است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، آئین بهره برداری همزمان پروژه‌های عمرانی و فناوری اطلاعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی امروز در این سازمان برگزار شد.

احمد تویسرکانی معاون قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از عملکرد ۱۰ ساله از این سازمان گفت: در بازه زمانی سال‌های ۸۸ تا ۹۷، ۵۳۰ میلیون خدمت به مردم ارائه شده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: سال ۱۳۸۸  حدود ۲۷ میلیون و در سال ۹۷ بالغ بر ۷۰ میلیون خدمت به مردم ارائه شده است که نشان از رشد ۱۶۰ درصدی به معنای عام است.

تویسرکانی با اشاره به حجم خدمات الکترونیک، ادامه داد: ۹۹ درصد از خدمات از طریق سیستم‌های الکترونیک ارائه می‌شود و این در حالی است که در سال ۸۸ هیچ خدمتی از طریق سیستم‌های الکترونیک انجام نمی‌شد.

وی با اشاره به حوزه املاک و کاداستر اراضی شهری و حومه گفت: ۹۸ درصد از حوزه شهری انجام شده و امروز به شکل عملیاتی شده است و بالغ بر ۲۲ میلیون سند مالکیت در سیستم کاداستر صادر شده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه درباره وصول مطالبات بانک‌ها گفت: طی بازه زمانی ده ساله ۳۷۶ هزار و ۶۲۸ میلیارد ریال از مطالبات معوق بانک‌ها را سازمان ثبت وصول کرده است. همچنین در حوزه اقدامات تحولی در قالب برنامه ریزی‌های سالانه ۳۵۴۶ برنامه عملیاتی را در قالب برنامه سالانه تصویب و اجرا کردیم تا سازمان ثبت در همه بخش‌ها متحول شود.

وی با اشاره به طرح کاداستر گفت: در بافت مسکونی روستایی ۳۱ درصد، در بافت اراضی زراعی ۳ درصد کاداستر اراضی منابع ۱۸ درصد پیشرفت داشتیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: امروز کشور به شبکه‌ای مجهز است که ۱۴۴ ایستگاه ماهواره‌ای دارد و قریب به ۲ هزار گیرنده متحرک در زمینه انجام کاداستر در حال فعالیت هستند.

وی درباره اقدامات توسعه‌ای برای دسترسی بهتر مردم به ادارات ثبت، افزود: طی این مدت ۷۵ ساختمان اداری ساخته شده که امروز نیز ۵ ساختمان اداری را به شکل ویدئو کنفرانس افتتاح خواهیم کرد.

تویسرکانی ادامه داد: در این ده سال سازمان ثبت بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد کسب و به خزانه دولت واریز کرده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: در حوزه اراضی و املاک موفق شدیم بالغ بر ۴۹۵ میلیون و ۶۰۰ هزار برگ از پرونده‌های املاک را آرشیو کرده و امروز در ۱۱۰ اداره ثبت در کشور گردش فیزیکی پرونده‌ها به صفر رسیده است که این به تسریع، صحت و سلامت انجام کار کمک می‌کند.

وی اظهار کرد: در این بازه زمانی ۱۰ ساله ۶۵۳ هزار و ۱۵۲ شرکت تجاری و تعاونی و ۸۲ هزار و ۵۹۱ موسسه غیرتجاری به ثبت رسیده است.

تویسرکانی درباره شرکت‌های صوری گفت: سیاست کلی کشور و همچنین سیاست‌های جهانی مبتنی بر ایجاد تسهیلات لازم برای بازکردن فضای کسب و کار است. در سایر کشور‌ها نیز اینگونه است تا امکان بدهیم در فضای شناخته شده و شفاف فعالیت تجاری صورت بگیرد در غیر این صورت به شکل زیرزمینی، موبایلی، دلالی و ... خواهد شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیان کرد: ما تا می‌توانیم ثبت شرکت‌ها را به سرعت انجام می‌دهیم ولی قوانین متعددی که کاملا روشن است دستگاه‌ها را به نظارت بر فعالیت این شرکت‌ها مکلف کرده است. طبق مستندات سازمان امور مالیاتی به موجب قانون بعد از ثبت شرکت وظیفه نظارت بر فعالیت اقتصادی آن‌ها را بر عهده دارد و قانونگذار امکان توقف شرکت‌ها را برای سازمان امور مالیاتی فراهم کرده است که نشان می‌دهد نظارت بر فعالیت‌های کشور ساز و کار قانونی دارد.

وی بیان کرد: لیکن شرکتی ثبت می‌شود و تسهیلات می‌گیرد و بعد می‌گویند شرکتی وجود ندارد که لازم است مطابق سازوکارهای قانونی حتما نظارت کنند تا سازمان متخلف شناسایی شود.

تویسرکانی گفت: همچنین بانک مرکزی و سایر بانک‌ها به موجب قانون وظیفه اعتبارسنجی شرکت‌ها، اعطای تسهیلات، ایجاد و سازماندهی حساب‌های بانکی شرکت‌ها و وظیفه نظارتی را برعهده دارند از سویی وزارت صنعت و معدن و تجارت، نیروی انتظامی، سازمان بورس، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و ... به موجب قانون وظیفه‌های مشخصی برای نظارت بر کار شرکت‌ها دارند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشوربیان کرد: از سازمان‌های مرتبط انتظار داریم اگر یک شرکتی از فعالیت خود عدول کرد حتما توسط آن‌ها بررسی شود و به سمت قانونمند شدن امور اقتصادی پیش برویم و شاهد تخلفات اینچنینی نباشیم.

وی ادامه داد: همچنین در بازه زمانی ده ساله ۸۸ تا ۹۷، ۴۱ هزار و ۵۵ اختراع در کشور به ثبت رسیده و ۱۶۴ هزار و ۳۱۷ برند یا علامت تجاری ثبت شده است.

تویسرکانی گفت: در این بازه زمانی ۳۹ هزار و ۱۲۵ علامت تجاری بین المللی توسط صاحبان علامت یا مراکز تجاری شرکت‌ها به ثبت رسیده که نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد.

تویسرکانی ادامه داد: در حوزه فناوری اقدامات بسیار گسترده‌ای صورت گرفته و امروز از بروکراسی سنتی به روش‌های مدرن ارتقا پیدا کردیم، همچنین امکان ارتباط سرویس اطلاع رسانی فعالیت شرکت‌ها و تمامی اطلاعات مربوط به شرکت‌های تجاری به لحظه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد و این سرویس الکترونیکی امروز به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش ، همچنین در این مراسم علاوه بر راه اندازی سرویس های الکترونیک در راستای شروع کسب و کار و ثبت مالکیت فی مابین اداره ثبت و امور مالیاتی، پرتال جدید سازمان ثبت اسناد نیز راه اندازی شد و پروژه های استانی و بهره برداری از ساختمان اداره کل ثبت اسناد و املاک در استان کهکیلویه و بویر احمد و ثبت اسناد و املاک ناحیه یک یاسوج مورد بهره برداری قرار گرفت .

همچنین پروژه‌هایی در استان گلستان، چهار محال و بختیاری، شهرستان شهر کرد، استان هرمزگان ( اداره ثبت اسناد واملاک پارسیان)، اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان فراهان در استان مرکزی به بهره برداری رسید.

در ادامه رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به اینکه برخی از سازمان‌ها با انجام طرح کاداستر همکاری نکرده‌اند، گفت: برخی از دستگاه‌ها اظهار می کنند منابع ندارند و به تکالیف خود در ماده 9 عمل نکرده‌اند، به این دلیل ما در رابطه با اراضی ملی در اجرای طرح کاداستر عقب ماندگی داریم که امید است با پیگیری‌های انجام شده این موضوع نیز برطرف شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پاسخ به سوالی درباره شناسایی اموال مفسدین اقتصادی مثل وحید مظلومین گفت: بعد از دستگیری اسامی آن‌ها به سازمان ثبت داده شد و با سیستم‌های ایجاد شده و به صورت لحظه‌ای لیست اموال آن‌ها به دستگاه قضایی اعلام می‌گردد و این لیست شامل اموالی است که ثبت شده و از کانال قانونی نقل و انتقال پیدا کرده است.

وی افزود: در حال حاضر به دلیل سیستم‌هایی که در سازمان ثبت ایجاد کردیم گاهی روزانه بیش از ده هزار استعلام از سازمان ثبت صورت می گیرد و در واقع معنی شفافیت در زمینه اقتصادی نیز همین است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *