صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نشست مسکو آغازی برای مذاکرات فراگیر "بین‌الافغانی" است

۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۹:۰۱
کد خبر: ۴۹۱۶۱۸
کرزی اعلام کرد که نشست احزاب سیاسی با طالبان در مسکو می‌تواند گامی در راستای آغاز مذاکرات فراگیر بین‌الافغانی باشد.

به گزارش گروه بین الملل ، نشست صلح مسکو قرار است برای دو روز با حضور نمایندگان طالبان و رهبران احزاب سیاسی در غیاب دولت افغانستان برگزار شود.

شماری از بانفوذترین چهره‌های سیاسی افغانستان از جمله محمد محقق، کریم خلیلی، عطامحمد نور، حنیف اتمر، حکمتیار و حامد کرزی برای حضور در این نشست به مسکو سفر کردند.

«حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان اظهار داشت که نشست مسکو بین احزاب سیاسی و نمایندگان طالبان می‌تواند زمینه را برای آغاز مذاکرات فراگیر بین‌الافغانی فراهم کند.

این در حالی است که دولت افغانستان خواستار مذاکرات مستقیم با طالبان است اما این گروه از مذاکره با دولت این کشور خودداری و به‌جای آن با احزاب سیاسی این کشور مذاکره می‌کند.

اگرچه دولت افغانستان با برگزاری این نشست مخالفت کرده است اما رئیس جمهور سابق افغانستان این نشست را برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی صلح و پایان جنگ در این کشور مؤثر می‌داند.

کرزی تصریح کرد، مردم بی‌صبرانه منتظر پیشرفت‌های ملموس در روند گفت‌وگوهای صلح با طالبان هستند بنابراین نشست مسکو برای آغاز گفت‌وگوهای فراگیر صلح مهم است.

وی خاطرنشان کرد که احزاب سیاسی برای دفاع از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی افغانستان و نهادهای دفاعی و امنیتی این کشور در نشست مسکو شرکت می‌کنند.

رئیس جمهور سابق افغانستان اظهار داشت: تقویت نظام، پیروی از ارزش‌های اسلامی، حفظ حکومت مرکزی قوی، تحکیم وحدت ملی، حفظ بی‌طرفی افغانستان در سیاست خارجه و حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی در نشست مسکو در دستور کار احزاب سیاسی این کشور قرار دارد.

وی همچنین خاطرنشان کرد که احزاب سیاسی افغانستان از تلاش‌های آمریکا در روند صلح به‌رهبری زلمی خلیلزاد نیز در این نشست اعلام حمایت خواهند کرد.

کرزی از رهبری دولت افغانستان نیز خواسته است تا نمایندگانی را به این نشست اعزام کنند.

دولت افغانستان ظاهراً با آغاز مذاکرات بین‌الافغانی موافق نیست زیرا در این مذاکرات دولت افغانستان در گفت‌وگو با طالبان در حد یک جریان سیاسی تنزل پیدا خواهد کرد.

پیش از این بارها اشرف غنی به لزوم مذاکره مستقیم طالبان با دولت تأکید کرده زیرا از نظر او حرف نهایی در روند مذاکرات صلح را نیروهای سیاسی و آمریکا نمی‌زنند بلکه دولت افغانستان تصمیم‌گیرنده نهایی است.

این در حالی است که کرزی نشست آتی احزاب سیاسی این کشور با طالبان را آغازی برای مذاکرات فراگیر بین‌الافغانی با طالبان عنوان کرده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *