امنیت پایدار؛ یکی از دستاوردهای انقلاب/ مصادیق گام بزرگ ۴۰ ساله/ تفاوت مجالس پیش و پس از انقلاب/ قانون اساسی ایران بسیار مترقی است/ نقشآفرینی بینالمللی جمهوری اسلامی
گروه سیاسی ؛ «إِنَّ اللَّهَ لا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ (و خدا با آن همه مهربانی به خلق) حال هیچ قومی را دگرگون نخواهد کرد تا زمانی که خود آن قوم، حالشان را تغییر دهند» (بخشی از آیه ۱۱ سوره رعد).
جهانبینی اسلام ایجاب میکرد مردم ایران اسلامی با نفی هرگونه ظلم، زمام تعیین سرنوشت خویش را از چنگال ایرانینماهای بیگانهپرست بیرون بکشند و خود بر اساس اقتضای مصحلت، حکم برانند. چه آنکه شهید مطهری در کتاب «حماسه حسینی» میگوید:ای مردم! انتظار نداشته باشید دیگران از خارج بیایند وضع شما را سر و سامان بدهند. ملتی که بخواهد مستشار خارجی برایش تضمیم بگیرد، تا ابد آدم نخواهد شد... اگر انتظار بیهوده داشتن کار صحیحی بود... حسین بن علی (ع) شایستهتر از هر کس بود که منتظر بنشیند تا خدا رحمت خود را بر او و امت او نازل کند (ص ۲۰۹).
ملت عصر روحالله - که افرادی همچون شهید مطهری به تاسی از حضرت امام خمینی (ره) پیشقراول آن بودند - نه تنها به انتظار بیهوده ننشستند بلکه ردای قیام به تن کردند و نتیجه آن شد انقلاب شکوهمند ایران اسلامی. انقلابی که پا را فراتر از سطح مطالبه نهضت مشروطه یعنی محدودکردن حکومت مطلقهی مستبدّانهی پادشاهان گذاشت و طبق فرموده ناخدای باخدای انقلاب، نگفت حکومت سلاطین را محدود کنیم؛ گفت: اصلاً سلطنت یعنی چه؟ معنای سلطنت چیست؟ یک ملّتی دارند زندگی میکنند، مملکت مال آنها است، چرا باید یکنفری بیاید مسلّط بر مردم باشد و فرمان او بر زندگی مردم جاری باشد؛ اصلاً انقلاب اصل سلطنت را، اصل حکومت مطلقه را آمد از بین برد (بیانات در دیدار مردم قم - ۱۹ دی ۹۴).
حال در طلیعه چهل سالگی چنین انقلاب شکوهمندی، پروندهای با عنوان «خدمت» گشودهایم تا از خدمات چهل ساله آن بگوییم.
بیشتر بخوانید:
۱. ۹۹درصد روستاها برق و فضای آموزشی دارند/ ۷۵ درصد جمعیت روستایی آب آشامیدنی سالم و ۹۳ درصد جاده آسفالته دارند/ صددرصد روستاها تحت پوشش خانه بهداشت هستند
میزان: آقای ابوترابی ابتدا از اینکه وقت خودتان را در اختیار ، قرار دادید سپاسگزارم پیشاپیش چهلمین سالگرد پیروی انقلاب اسلامی ایران را به خدمت شما تبریک عرض میکنم.
ابوترابی: من هم از شما و مجموعه شما تشکر میکنم و متقابلا تبریک عرض میکنم.
میزان: مسیری که این قانون مترقی جلوی پای ما نهاه چگونه طی شده است؟
میزان: از نظر حضرتعالی که سابقه نمایندگی دارید و حقوقدان هستید تفاوت مجالس پیش و پس از انقلاب را در چه میدانید؟
میزان: این تفاوت در موضوع عدالت اجتماعی چگونه نمود دارد؟
میزان: این روزها گزارشهای متعدد غرورآفرین درباره پیشرفت کشور عزیزمان ایران اسلامی در شئون مختلف منتشر شده و میشود. مهمترین پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران از نگاه حضرتعالی چیست؟
میزان: قطعا موارد دیگری هم هست
ابوترابی: بله؛ دموکراسی یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای ماست. در زمان طاغوت، حکومت موروثی بود و ابتدا رضاخان آمد و پس از وی پسرش به حکومت رسید و این پدر و پسر بیش از ۵۰ سال بر این کشور حکومت کردند. صندوق رأی و مشارکت مردمی هم وجود نداشت. امروز دموکراسی در کشور ما نهادینه شده است و تقریبا به تعداد سالهای انقلاب انتخابات برگزار شده است. همچنین انقلاب اسلامی اولین انقلاب جهان است که بلافاصله پس از پیروزی رأیگیری میکند که آیا مردم این انقلاب را میخواهند یا خیر؟ هیچ کدام از انقلابهای بزرگ و تاثیرگذار جهان، چون انقلاب روسیه و فرانسه هم چنین رویکردی را نداشتند و تنها انقلاب اسلامی ما بود که پس از پیروزی رفراندوم داشت و با دموکراسی هسته اصلی آن بسته شد. در حال حاضر هم مردم در همه انتخاباتهای جمهوری اسلامی ایران اعم از مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا دخالت مستقیم دارند.
میزان: در حوزه علمی چه دستاوردهای داشتهایم؟
ابوترابی: دستاورد دیگر ما به اذعان سازمان ملل متحد تولید علم است که یازده برابر میانگین جهانی است. همچنین سازمان ملل تاکید دارد که مقوله امید به زندگی در ابتدای انقلاب تقریبا حدود ۵۴ سال بود، اما در حال حاضر به میانگین کشورهای پیشرفته دنیا یعنی حدود ۷۵ سال رسیده و این آمار به بهداشت و درمان و تغذیه مردم مرتبط است به این معنا که افزایش امید به زندگی بدون توجه به تغذیه، بهداشت، آب سالم و رفاه ملت امکانپذیر نیست و البته این آمار را ما نمیگوییم بلکه سازمان ملل به آن اذعان داشته است. همچنین درباره دستاوردهای علمی هم همین بس که در تمام مسابقات علمی جهان که اغلب در سایر کشورها برگزار میشود، ما جزء ۱۰ کشور برتر جهان هستیم که دانشآموزان و دانشجویان کشورمان در رشتههای مختلف، چون شیمی، ریاضی، فیزیک، نجوم از لحاظ علمی مراتب بالا را کسب میکنند.
میزان: به صورت کمی به دستاوردهای زیادی اشاره میشود اما کمتر به وجهه و جایگاه بینالمللی جمهوری اسلامی ایران اشاره میشود؛ کشوری که یک روز، سران کشورهای بزرگ بدون هماهنگی در پایتخت آن نشست میگذاشتند حالا به چنان جایگاهی رسیده است که معادلات منطقهای و بینالمللی را تغییر میدهد...
میزان: البته در این بین به اهمیت قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران هم اشاره میشود قدرتی که نتیجه «مدیریت جهادی» است نه نتیجه «نگاه به بیرون».
ابوترابی: متقابلا از شما و از مجموعه میزان تشکر میکنم. در پایان از مردم عزیر ایران اسلامی دعوت میکنم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال حضور پرشورتری داشه باشند تا این حضور پاسخ دندان شکنی به دشمنان قسم خورده این آب و خاک باشد.