صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیشرفت خیره کننده در صنعت فضایی/ ایران رتبه یازدهم فناوری فضایی را به خود اختصاص داد

۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۰:۰۱
کد خبر: ۴۹۰۹۹۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
صنعت فضایی به عنوان یکی از علوم کاربردی در کشور به حساب می آید که با تلاش فعالان این حوزه، ایران از نظر جایگاه در حوزه هوا فضا رتبه اول علمی منطقه و رتبه یازده علمی جهان را کسب کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ۱۴ بهمن ماه روز فناوری فضایی نام گذاری شده تا با یاد آوری این صنعت به ظرفیت‌های علمی و اقتصادی آن بیش از پیش توجه شود.
 
به صورت کلی می‌توان گفت، فناوری فضایی در میان ۱۲ کشور مطرح جهان از جمله ایران دارای چرخه کامل ساخت ماهواره و تجهیزات زمینی، پرتاب ماهواره و ارائه سرویس‌ها و خدمات ماهواره‌ای است که با استفاده از این تکنولوژی از مزایای آن در حوزه‌هایی مانند خدمات فضاپایه در بخش‌های کشاورزی، انرژی، هواشناسی، مدیریت شهری، پزشکی، آموزش و ... می‌توان برخوردار شد تا نتایج مثبتی در حوزه‌های کسب و کار و اشتغالزایی ایجاد شود.
 
فعالیت از صنعت فضایی و برخورداری از دستاورد‌های آن منجر به شکل گیری اقتصاد فضایی می‌شود که نمونه‌های آن را می‌توان در بخش‌هایی مانند خدمات و سرویس‌های ماهواره‌ای نظیر رادیو و تلویزیون، تصاویر، برنامه‌های مخابراتی و بسیاری موارد دیگر مشاهده کرد.
 
این موارد باعث شده که اقتصاد جهانی فضا در سال ۲۰۱۶ میلادی در حدود ۳۴۴.۵ میلیارد دلار باشد که ۷۵ درصد آن توسط بخش خصوصی و مابقی از طریق سرمایه گذاری بخش دولتی در کشور‌ها تشکیل شده و طبق پیش بینی‌های صورت گرفته تا افق ۱۴۰۴ یا (۲۰۲۵ تا ۲۰۲۶ میلادی) اقتصاد جهانی فضا رشد بیش از ۵۰ درصدی خواهد داشت.
 
این ظرفیت‌ها باعث شده ایران نیز با اتکا به دانش بومی دستاورد‌های قابل توجهی مانند پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره دوستی، ماهواره پیام امیرکبیر را کسب کند و از نظر جایگاه در حوزه هوا فضا رتبه اول علمی منطقه و رتبه یازده علمی جهان را کسب کند.
 
طبق آخرین آمار امروزه ۷۶ درصد اقتصاد فضایی توسط شرکت‌های دانش بنیان و خصوصی مدیریت می‌شوند.
 
در همین راستا، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جدیدترین صحبت‌های خود اظهار کرد: توسعه کاربرد‌های فضایی در مسیر خوبی قرارگرفته است و درست است که یک تجربه ناموفق در پرتاب ماهواره پیام داشتیم که البته طبیعی است و در این حوزه این خیلی مسئله غیرقابل‌انتظاری نبود؛ اما این تجربه ناموفق نباید بازدارنده ما در توسعه صنعت فضایی باشد، بر همین اساس فردای پرتاب ناموفق ماهواره پیام با مسئولان مربوطه در دانشگاه امیرکبیر صحبت کردیم و بنا شد طراحی و ساخت ماهواره پیام ۲ را با دقت ۴۰ برابری در دستور کار قرار دهند.
 
وی در ادامه خبر از ساخت ماهواره سجشی داد و گفت: امیدواریم که شهریورماه سال آینده، ماهواره‌ای در مدار ۵۰۰ کیلومتری با عمر ماندگاری ۲ تا ۳ سال در مدار و دقت تصاویر ۲ متر در اختیار داشته باشیم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *