اورژانس تهران تهران قبل و بعد از انقلاب/شکوفایی اورژانس تهران بعد از انقلاب
به گزارش خبرنگار گروه جامعه مقایسه ایرانِ قبل و بعد از انقلاب، میتواند واقعیتهای مهمی را برای نسلهای پس از انقلاب آشکار کند انقلاب اسلامی را شروع دگرگونیهای بزرگ و بنیادی در ایران و کشورهای منطقه دانست. هر چه از پیروزی انقلاب اسلامی فاصله میگیریم، اهمیت بررسی موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت بیان دستاوردها و پیشرفتها در حوزه علم و فن آوری بیشتر میشود.
دهه فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصتی مناسب برای بازخوانی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزههای گوناگون است.
مراقبتهای پیش بیمارستانی نقش مهمی در مدیریت بیماران اورژانس دارد. هر چقدر مدیریت این بیماران مناسب تر، صحیح تر. سریعتر باشد میزان بیماری زایی و مرگ و میر کمتر خواهد شد.
در این نوشتار کوتاه تلاش میشود با مروری به مهمترین دستاوردهای اورژانس تهران بعد از انقلاب اسلامی و پیشرفتهای آن به این وظیفه عمل شود.
پیمان صابریان، رئیس مرکز اورژانس تهران در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه به اختصار آمار اورژانس تهران را در ۴۰ سال گذشته بیان کرد:
سال ۱۳۵۷، تعداد ۹ پایگاه اورژانس، سال ۱۳۷۷، ۱۱ پایگاه وجود داشت که هم اکنون در سال ۱۳۹۷ تعداد پایگاههای اورژانس در شهر تهران به ۱۹۱ عدد افزایش پیدا کرده است.
تعداد پرسنل اورژانس سال ۱۳۵۷، ۳۰ نفر، سال ۱۳۷۷، ۱۳۰ نفر و هم اکنون در سال ۱۳۹۷ تعداد نیروزهای اورژانس به ۲۴۰۰ نفر رسیده است.
تعداد ۲۰ دستگاه آمبولانس در سال ۱۳۵۷ وجود داشت که این تعداد در سال ۱۳۷۷ به ۲۸ دستگاه رسید، ولی در حال حاضر (سال ۱۳۹۷) تعداد آمبولانسهای تهران ۳۶۷ دستگاه (۲۳۰ دستگاه فعال) است.
پایگاه اورژانس هوایی، موتورلانس و اتوبوس آمبولانس در دهههای ۵۰ تا ۷۰ وجود نداشت، ولی هم اکنون ۲ پایگاه هوایی، ۲۴۰ دستگاه موتورلانس (۱۶۰ دستگاه فعال) و ۸ دستگاه اتوبوس آمبولانس (۶ دستگاه فعال) در تهران فعال هستند.
در حال حاضر اورژانس تهران میانگین ماهیانه تعداد ۷۶۰۰۰ مورد ماموریت انجام میدهد و حدودا ۲۱۰۰۰ مورد را به بیمارستان انتقال میدهد.