صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستاورد‌های کمیته امداد در چهلمین سالگرد انقلاب/ ایجاد سالانه ۱۷۰ هزار فرصت شغلی/۸۰۰ هزار حامی ایتام در کشور داریم/اکنون ۴ درصد از ۸۲ میلیون نفر تحت پوشش کمیته هستند

۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۹۰۹۵۰
رئیس کمیته امداد گفت: اکنون یکصد و هفتاد هزار یتیم در کشور وجود دارد و هر یتیم ۵ حامی دارد و به عبارتی بیش از ۸۰۰ هزار حامی یتیم در کشور داریم.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، انقلاب اسلامی ایران زمانی که در سال ۵۷ به کمک مردم به پیروزی رسید و نظامی مبتنی بر دموکراسی را جایگزین نظام استبدادی کرد در زمینه‌های مختلفی از جمله آموزش، بهداشت، مشارکت زنان، آموزش عالی، گردشگری، حج و زیارت، کمیته امداد و ... دچار مشکلات عدید‌ه‌ای بود با این وجود انقلاب اسلامی علاوه بر این اینکه این مشکلات را از سر راه رشد و توسعه و رفاه مردم برداشت به دستاورد‌ها و پیشرفت‌های زیادی نیز دست یافت.

خبرنگار میزان در این گزارش به بیان دستاورد‌های کمیته امداد امام خمینی (ره) در چهلمین سالگرد انقلاب می‌پردازد.
در این رابطه معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد حجت‌الله عبدالملکی با اشاره به خدمات کمیته امداد در طول ۴۰ سال گذشته در زمینه کاهش فقر گفت: بر اساس گزارش‌ها و برآوردها، سال ۵۶ ضریب جینی (فاصله طبقاتی) حدود ۵۰ درصد بوده که در سال ۹۶ این فاصله به ۳۶ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: میزان فقر مطلق در سال ۵۶ حدود ۴۶ درصد بوده که با فعالیت‌های کمیته امداد و بهزیستی و پوشش کامل دهک‌های پایین جامعه، این میزان به حداقل رسیده است.

عبدالملکی با اشاره به اینکه در ۴۰ سال گذشته وضعیت رفاهی مردم به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است، ادامه داد: بخشی از این دستاورد‌ها محصول سیاست‌های کلان کشور و بخشی دیگر محصول برنامه‌های ویژه فقرزدایی و محرومیت‌زدایی است. مهم‌ترین و تاثیرگذارترین دستگاهی که در حوزه برنامه فقرزدایی وارد عمل شده کمیته امداد است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد تاکید کرد: یکی از این خدمات کمیته امداد پرداخت کمک معیشت است که در طول سال‌های گذشته میزان آن چند برابر شده و خانواده‌های زیادی از فقر مطلق خارج شده‌اند.

عبدالملکی افزود: شاید مهم‌ترین خدمت کمیته امداد در حوزه اشتغال بوده که منجر به خودکفایی و خروج از پوشش حمایتی و ایجاد فرصت برای حمایت از سایر نیازمندان است.

وی بیان کرد: تاکنون یک میلیون و ۵۰۰ هزار طرح اقتصادی و ۳۰۰ هزار فعالیت کاریابی توسط کمیته امداد انجام شده و ۷۰۰ هزار خانواده خودکفا و از حمایت این نهاد خارج شده‌اند.

عبدالملکی گفت: ۹۰۰ هزار نفر از افراد بیکار در کشور میزان تحت حمایت کمیته امداد هستند و این نهاد موظف است به ۵۰۰ هزار نفر بیکاری که که تحت حمایت امداد نیستند هم خدماتی ارائه کند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با اشاره به اینکه سالانه ۱۷۰ هزار فرصت شغلی بر اساس برنامه شش ساله امداد ایجاد می‌شود، افزود: سال گذشته این هدف محقق شد و در ۹ ماهه نخست امسال هم ۸۲ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است. اگر نظام بانکی و تشکیلات دولتی همکاری لازم را داشته باشند، تا پایان سال به هدف برنامه می‌رسیم.

پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در ششمین شنبه انقلاب با موضوع احسان و نیکوکاری که به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در سخنانی با اشاره به احادیث مهم امام علی (ع) درباره فقر اظهار داشت: حضرت امیر (ع) در مقابل یتیمان خاضع بودند و در نهج البلاغه از ایشان منقول است که من با ذوالفقار گردن فقر را می‌زنم.

فتاح در ادامه با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در رفع فقر خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی ایران، نباید فقر را به رسمیت شناخت؛ کمیته امداد موقت است و انقلاب اسلامی برای زدن گردن فقر آماده است.

وی ادامه داد: امام راحل، اموال ظالمین را پس گرفتند و قله‌های تبعیض را صاف کردند؛ ایشان به ما آموختند که فقرا، ولی نعمت هستند و اگر در مقام و مسندی هستیم از نعمت فقرا است.

فتاح همپنین با اشاره به سخنان امام راحل درباره فقرا و جایگاه آنان گفت: برخی باور‌ها باید عوض شود؛ امروزه به فقرا مددجو و به نیرو‌های کمیته امداد مددکار می‌گویند که این قطعا اشتباه است، در حقیقت ما مددجو و فقرا دستگیر ما هستند.

رئیس کمیته امداد با اشاره به مقدمات رفع فقر گفت: فقر به راحتی از بین نخواهد رفت و اولین شرط آن این است که اجازه ندهیم زندگی ما با فقرا بیش از حد فاصله بگیرد.

وی به به سخنان رهبر انقلاب درباره پیچ تاریخی اشاره کرد و گفت: برای عبور از گردنه‌ها باید به مساله فقر رسیدگی کنیم.

فتاح در ادامه ضمن اشاره به نام دو نفر از کسانی که در حوزه محرومیت زدایی شاخص بودند ادامه داد: مرحوم نیری و حاج عبدالله والی به معنی واقعی فرزند امام راحل و احیاگر بشاگرد بودند.

دفاع مقدس مصداق بالاترین ایثار و نیکوکاری‌ها است

رئیس کمیته امداد، دفاع مقدس را مصداق بالاترین ایثار و نیکوکاری‌ها دانست و گفت: بالاترین نیکوکاری، اقدام مادران شهداست که فرزندان خود را نثار انقلاب کردند و اوج این نیکوکاری اقدام رزمندگان و شهدا است.

وی ادامه داد: فرزند دادن در راه انقلاب، دشوار است و امام راحل نمونه بارز نیکوکاری هستند که فرزند خود را در این راه داده‌اند.

فتاح با اشاره به گسترش فرهنگ نیکوکاری بعد از انقلاب اسلامی بیان داشت: فوران نیکوکاری و احسان برای بعد از انقلاب است که از مکتب امام راحل برخاسته است.

۸۰۰ هزار حامی ایتام در کشور داریم

وی در همین زمینه خاطرنشان کرد: اکنون یکصد و هفتاد هزار یتیم در کشور وجود دارد و هر یتیم ۵ حامی دارد و به عبارتی بیش از ۸۰۰ هزار حامی یتیم در کشور داریم.

فتاح با بیان خاطره‌ای از دیدار با یک خانواده مسیحی به تاسی از دیدار‌های رهبر معظم انقلاب گفت: این فرد نقل می‌کرد که اقوام خارج از کشور آن‌ها نگران وضعیت معیشتیشان بودند که در پاسخ به آن‌ها گفته است مسلمانان حامی مسیحیان نیز هستند.

وی همچنین گفت: تمام افراد اهل تسنن سیستان و بلوچستان زیر چتر حمایت شیعیان قرار دارند و حتی خانواده کموله‌ها نیز از پوشش کمیته امداد بی بهره نیستند و این از مکتب امام راحل و انقلاب اسلامی است.

شهید رجایی طرح تحت پوشش قرار دادن سالمندان شهر و روستا را تصویب کرد

رئیس کمیته امداد به طرح شهید رجایی برای حمایت از سالمندان اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور شدن شهید رجایی که دستفروش بازار تهران بود نشان داد که از کف جامعه می‌توان به عالی‌ترین مقام اجرایی کشور رسید، شهید رجایی در طی ۲۸ روز رئیس جمهوری خود طرح تحت پوشش قرار دادن سالمندان شهر و روستا را مصوب کرد و اکنون ۷۵۰ هزار سالمند تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.

فتاح گفت: بر من واجب است که سفر‌های استانی بروم و رهبری فرمودند: همه کار‌ها را رها کن و به فقرا سر بزنید و این از همه کار‌ها مهم‌تر است.

وی به سلوک رهبر انقلاب و سبک زندگی ساده ایشان اشاره و بیان کرد: رهبری انقلاب زندگی شخصی خود را به فقرا نزدیک کرده اند و هر روز نیز این رویه را مد نظر دارند و این ویژگی را در هیچ کدام از رهبران دنیا نخواهیم یافت.

سیاه نمایی در فقر نه به صلاح نظام است و نه به نفع اسلام

رئیس کمیته امداد همچنین با انتقاد از برخی اظهارات غیر واقعی گفت: سیاه نمایی در فقر نه به صلاح نظام است و نه اسلام این موضوع را می‌پسندد.

فتاح به رشد روز افزون خیریه‌ها بعد از انقلاب اشاره و تصریح کرد: در قبل از انقلاب تعداد خیریه‌ها به ۱۰۰۰ مورد هم نمی‌رسید، اما اکنون بیش از ۱۵۰ هزار خیریه در کشور وجود دارد و همه دستگاه‌های مختلف حمایتی به نفع محرومین به خط شده اند.

وی با بیان اینکه قصور افراد را نباید به پای نظام نوشت گفت: چاله‌هایی که امام راحل در سال ۵۷ صاف کردند نباید دوباره ایجاد کرد.

رئیس کمیته امداد به توجه ویژه نظام به قشر ضعیت و همچنین محرومیت زدایی اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه هر چراغی که در یک خانه روستایی روشن می‌شود بالغ بر ۱۰۰ میلیون هزینه در بر دارد و این هزینه برای گاز، آب و جاده سازی نیز وجود دارد برخی متاسفانه می‌گویند با توجه به جمعیت کم روستا در مقابل شهر این کار توجیه ندارد، اما این هزینه‌ای است که نظام با افتخار برای محرومیت زدایی انجام می‌دهد.

سطح رفاه شکل گرفته با قبل از انقلاب به هیچ وجه قابل مقایسه نیست

فتاح گفت: سطح رفاه شکل گرفته با قبل از انقلاب به هیچ وجه قابل مقایسه نیست و برای مبارزه با فقر مانند دفاع مقدس باید جهاد صورت پذیرد.

وی بر لزوم ایجاد عدالت اجتماعی و اقتصادی تاکید و خاطرنشان کرد: تبعیض، مردم را رنج می‌دهد و نظام باید با این مساله مقابله کند.

وی افزود: شهدا قبل از شهادت انفاق گر بودند و در مرحله پایان از جان خود انفاق می‌کردند و خریدار آن‌ها خداوند بود. به طور مثال شهید همدانی اولین کسی بود که پس از حضور من در کمیته امداد، در حالی که سوریه از حرم دفاع می‌کرد با بنده تماس گرفت و قبول این مسئولیت را تبریک گفت؛ این شهید یک هفته قبل از شهادت ۵۰ یتیم تحت پوشش خود را ساماندهی کرد و یتیمان شهید همدانی را به عرش بردند.

وی با اشاره به نقش کردم در تحقق انقلاب اسلامی گفت: بدون شک، عامل معجزه انقلاب و امام؛ مردم بودند و امام همه مشکلات را با مردم حل کرد لازم است تا فقر را نیز به کمک مردم حل کرده، زیرا به دولت و دلتمردان نمی‌شود دل بست.

فتاح با اشاره به نقش مدافعان حرم و لزوم دفاع از مظلوم گفت: نیرو‌های کمیته امداد عاشق دفاع از حرم اهل بیت هستند و کار ما در کمیته امداد نیز مانند همان دفاع از حرم است.

وی گفت: کمیته امداد در ۱۴ اسفند ۵۷ با فرمان امام خمینی تاسیس شد. کمیته امداد خیلی ساده کار خود را آغاز کرد و بعد از آن و در این چهل سال به یک بلوغ معنوی رسیده و ۲۰ خدمت متنوع را به مددجویان ارائه می‌کند. تمام مددجویان بلااستثناء بیمه دارند و حتی از بیمه تکمیلی و حوادث نیز برخوردارند. ولی با این وجود نیاز‌ها زیاد شده و درخواست‌ها و تقاضا‌ها زیاد شده است. به عنوان مثال با بردن برق نیاز به وسایل برقی هم به وجود آمد، اما اکنون دیگر کسی نیاز به آب و برق و گاز ندارند. ۶ درصد از جمعیت سال ۵۷ تحت پوشش کمیته بودند، ولی الان ۴ درصد از ۸۲ میلیون نفر تحت پوشش هستند. رسیدگی کمیته حداقلی است و کفایت نمی‌کند. اگر خود کفایی برای این افراد فراهم شود.

گزارش از زهرا قاسمی



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *