صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نائب رئیس مجلس: استانی‌شدن انتخابات هم نمی‌تواند مشکلات را حل کند

۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰:۰۴
کد خبر: ۴۹۰۸۲۷
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نائب رئیس مجلس با بیان اینکه موضوع «استانی - شهرستانی‌شدن انتخابات» یک گام به جلو است، گفت: البته این موضوع هم نمی‌تواند مشکلات را حل کند و نهایتا ما باید به سمت شکل‌گیری احزاب کارآمد حرکت کنیم.
مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به «طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس» - موضوع «استانی – شهرستانی‌شدن انتخابات» در متن آن قرار دارد، گفت: تصور بنده  از این طرح آن است که این مسئله می‌تواند یک قدم به جلو باشد.

وی با اشاره با دلایل مثبت ارزیابی کردن «طرح استانی - شهرستانی شدن انتخابات مجلس» تاکید کرد: با این رویکرد که نمایندگان به صورت فردی وارد مجلس شوند و هر نماینده‌ای از یک حوزه انتخابیه کوچک برود و خانه به خانه رای جمع آوری کند و نهایتاً این سلایق مختلف به مجلس بیایند. نمی‌توان به یک نگاه مشترک رسید و این  فرآیند غیر واقعی است.

پزشکیان با بیان اینکه دوره‌های زیادی از مجلس را پشت سر گذاشته‌ایم، بیان داشت: در این دوران همه مجالس با مشکلاتی مواجه بودند؛ بنابراین اگر همان راه را ادامه دهیم و با همان روش گذشته حرکت کنیم هیچ فرقی نخواهد کرد لذا مشکل ما این است که افرادی که به مجلس می‌آیند، اکثراً از لحاظ فکری در رابطه با برنامه‌ها، با سلایق و انگیزه‌های مختلف کنار هم قرار می‌گیرند و هیچ وقت از چنین مجموعه‌ای قانون و نگاه هماهنگی که بتواند برای مشکلات کشور نسخه بپیچد، در نمی‌آید.

نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما چه بپذیریم و چه نپذیریم روشی که تا به حال آمدیم نتیجه‌اش این شده است لذا استانی شدن انتخابات حداقل نمایندگان را به طرفی هدایت می‌کند که با یک تیمی هماهنگ شوند چرا که یک نماینده دیگر نمی‌تواند برود همه شهرستان‌ها را بگردد و خانه به خانه رای جمع آوری کند. در نتیجه این فرآیند در قالب یک تیم مجبور می‌شود تا نگاه و زبان مشترک‌تری پیدا کند و نهایتاً این نگاه و زبان مشترک در مجلس می‌تواند گامی به جلو باشد.

پزشکیان با بیان اینکه البته این موضوع هم نمی‌تواند مشکلات را حل کند و نهایتا ما باید به سمت شکل گیری احزاب کارآمد حرکت کنیم اظهار داشت: وقتی می‌گوییم احزاب، باید بدانیم ۲ الی ۳ حزب کافی است و نباید تعدادی دور هم جمع شوند و بگویند ما هم حزب هستیم لذا اگر به چنین نگاهی برسیم قطعا آن موقع است که می‌توان در مجلس ملی فکر کرد و نه برای یک محل ، روستا و یک فرد قانون نوشت.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *