صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آرامش روانی با دوری از شبکه های اجتماعی

۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۳:۳۲
کد خبر: ۴۹۰۷۹۷
محققان دانشگاه استنفورد و نیویورک می‌گویند حذف حساب کاربری فیسبوک یا حتی دوری یک ماهه از این شبکه اجتماعی منجر به بهبود سلامت روانی، رفاه، شادی، کاهش اضطراب و دیگر موارد مثبت در کاربران می‌شود.

به گزارش گروه فضای مجازی ، محققان دانشگاه استنفورد و نیویورک می‌گویند حذف حساب کاربری فیسبوک یا حتی دوری یک ماهه از این شبکه اجتماعی منجر به بهبود سلامت روانی، رفاه، شادی، کاهش اضطراب و دیگر موارد مثبت در کاربران می‌شود.

محققان دانشگاه استنفورد و دانشگاه نیویورک در قابل اعتمادترین و قانع‌کننده‌ترین ارزیابی علمی از اثرات رسانه‌های اجتماعی نشان دادند که حذف اکانت فیسبوک به طور واضح برای سلامت روان افراد مفید است.

کاهش فعالیت آنلاین

این مطالعه که به رهبری محققان دانشگاه استنفورد و دانشگاه نیویورک انجام شد که طی آن از ۲۸۴۴ کاربر فیسبوک خواسته شد تا پرسش‌نامه‌های گسترده‌ای را درباره رفاه عمومی، دیدگاه‌های سیاسی و روال روزانه خود پاسخ دهند.

از نیمی از کاربران به طور تصادفی خواسته شد تا حساب کاربری خود را برای مدت چهار هفته غیرفعال کنند.

محققان دریافتند کاربرانی که فیسبوک یا دیگر شبکه‌های اجتماعی از زندگی‌شان حذف می‌شود، بالطبع فعالیت‌های آنلاین آن‌ها کاهش می‌یابد و فعالیت آفلاین آن‌ها مانند تماشای تلویزیون یا ملاقات با دوستان و خانواده افزایش می‌یابد.

این مطالعه همچنین به سمت سیاسی قضیه نیز نگاه کرد. با توجه به اظهارات کاربران، آن‌ها پس از غیر فعال کردن حساب‌های خود احساس کردند که جناح‌گیری سیاسی آن‌ها کمتر شده است و کمتر در معرض اخبار هستند. حتی گفتند که این کار احساس تندرستی و خوشحالی را در آن‌ها افزایش داده است.

چند هفته بعد از اتمام این آزمایش، شرکت کنندگان متوجه شدند که به طور ناخودآگاه مدت زمان کمتری را در فیسبوک می‌گذرانند.

کاهش اضطراب

این آزمایش نشان داد که خلاص شدن از فیسبوک منجر به بهبودی کوچک، اما قابل توجه در سطح خوشحالی، رضایت از زندگی، افسردگی و اضطراب می‌شود.

نقش شبکه‌های اجتماعی

شگفت‌آور است که رسانه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر به چه میزان گسترده و بزرگ شده‌اند. به طوری که این روز‌ها برای هر کس یک فرض شده است که باید یک حساب کاربری در یکی از شبکه‌های اجتماعی از جمله فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام، تلگرام و بسیاری برنامه‌های دیگر داشته باشد.

برخی کارشناسان، رسانه‌های اجتماعی را شکل جدیدی از روابط اجتماعی و صمیمیت نامیده‌اند، هر چند برخی دیگر استدلال می‌کنند که این یک شکل سالم و کارآمد از تعامل صمیمی و روابط اجتماعی نیست.

فیسبوک به تنهایی ۲.۳ میلیارد کاربر ماهانه دارد و بنابر داده‌های سال ۲۰۱۶ یک کاربر روزانه به طور متوسط ۵۰ دقیقه در فیسبوک وقت می‌گذراند.

این مطالعه اولین موردی نیست که اثرات فیسبوک و رسانه‌های اجتماعی را بر سلامت روان بررسی می‌کند. با این حال، محققان این تحقیق می‌گویند که یافته‌های آن‌ها مطالعات قبلی را که نشان می‌داد فیسبوک برای سلامت روان کاربران مفید است، به طور کلی بی‌اعتبار می‌کند.

شواهد کمی وجود دارد که از این ایده پشتیبانی می‌کند که فیسبوک به ویژه برای کاربران فعال، یعنی کسانی که اغلب زیر پست‌های دوستان و خانواده کامنت می‌گذارند و فقط اقدام به دیدن گذرای پست‌ها نمی‌کنند، مفید واقع می‌شود.

این مطالعه از سوی دیگر متخصصان نیز معتبر شمرده شده است. "اریک برینیولفسون" مدیر مؤسسه فناوری دیجیتال ماساچوست آن را چشمگیر نامید و افزود که محققان کار‌های خوبی در زمینه مرتب سازی رابطه میان علت و معلول انجام داده‌اند.

این مطالعه در Social Science Research Network منتشر شده است.

 

 

 

منبع: ایسنا

 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *