صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجمع سلامت استان و شهرستان باید زمینه انتقال مسئولیت‌های قابل واگذاری به کانون‌های سلامت محله را فراهم آورد

۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۹۰۶۱۷
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
دومین مجمع سلامت استان زنجان با حضور قائم مقام معاون اجتماعی وزارت بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، امام جمعه، استاندار، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس، رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی زنجان و سایر مسئولان استانی برگزار شد.

به گزارش گروه جامعه ، قائم مقام معاون امور اجتماعی و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور اظهار داشت: رویکرد اجتماعی شدن سلامت به منزله شنیده شدن صدای مردم است و در این میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خدمات متعددی را به هموطنان‌مان ارائه می‌کند.

علی‌اصغر فرشاد افزود: براین اساس، این وزارتخانه به تنهایی پاسخگوی نیاز‌های مردم در حوزه سلامت نیست و باید شهروندان، جامعه و بخش‌های دیگری غیر از حوزه سلامت در این بخش ورود پیدا کنند.

وی با بیان اینکه سلامت جسمی، اقتصادی، اجتماعی و معنوی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و نبود آن‌ها مشکلاتی را به وجود می‌آورد، تصریح کرد: متخصصان سرطان شناسی می‌گویند که ۵۰ درصد درمان این نوع بیماری با رفتار‌های معنوی امکان‌پذیر است که این مقوله جدید به تازگی از سوی سازمان جهانی بهداشت (WHO) مورد توجه جدی قرار گرفته است.
قائم مقام معاونت اجتماعی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه بخشی از سلامت انسان‌ها به ژن، درصدی به خدمات بهداشتی و درمانی و بالای ۷۰ درصد نیز به شرایط محیطی باز می‌گردد، بیان کرد: ۲۵ درصد از خدمات سلامت به نوع ارائه دریافت خدمات بهداشتی و درمانی مردم از سوی دولت باز می‌گردد و ۷۵ درصد دیگر آن نیازمند همراهی دیگر دستگاه‌های بین بخشی است.

فرشاد افزود: چهار بیماری قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیماری‌های ریوی و روانی عمده‌ترین علل مرگ و میر بیماری‌های غیر واگیر است که طبق آمار‌ها استان زنجان بالاترین مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیر واگیر در سال‌های گذشته را به خود اختصاص داده بود که با کار‌های انجام گرفته و در مقایسه با استان‌های مجاور به کنترل آن نایل شده است.

وی اظهار داشت: مرگ زودرس در اثر حوادث موجب می‌شود که میانگین امید به زندگی به عنوان یکی از شاخص‌های حوزه سلامت کاهش پیدا کند، لذا ماموریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌ها در این راستا افزایش امید به زندگی در جامعه است و در این میان همکاری سایر دستگاه‌های متولی در کاهش این مساله نقش تعیین کننده‌ای دارد.

به گفته رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور آمار‌ها نشان می‌دهد مصرف نمک زنجانی‌ها از میانگین کشوری بالاتر است و برای کاهش این معضل باید کار فرهنگ سازی مناسبی انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: ایران در مقایسه با کشور‌های منطقه به لحاظ مصرف دخانیات وضعیت خوبی دارد، اما به این مهم باید توجه داشت که کشورمان با توجه به ترکیب جمعیتی به شدت در معرض تهدید کمپانی‌های چندملیتی دخانیات قرار گرفته است که بر این اساس، مافیای تولید دخانیات به دنبال آن هستند که فرهنگ مصرف سیگار به مراتب در کشورمان افزایش یابد و این موضوع بسیار نگران کننده است.

فرشاد اظهار داشت: حضور و مشارکت مردم و از طرفی همکاری دستگاه‌های بین بخشی اهمیت زیادی دارد و باعث کاهش نابرابری سلامت شده و از طرفی سواد عمومی مردم نیز باید افزایش یابد.

قائم مقام معاون امور اجتماعی با بیان اینکه ایران به عنوان پرچمدار اجتماعی شدن سلامت در جهان محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: بر همین اساس، ابزاری را برای حضور فعالانه و مشارکت بیشتر مردم با عنوان کانون سلامت محله در کشور تعریف کرده است.

وی با بیان اینکه انتظار از مجمع سلامت استان و شهرستان این است که زمینه انتقال مسئولیت‌های قابل واگذاری با کانون‌های محلات را فراهم کند، افزود: تقویت همکاری‌ها و تعامل بین بخشی در سطوح مختلف از سطح محله تا استان را نیز شامل می‌شود.

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور تاکید کرد: شناسایی و هدایت منابع مختلف در جهت پاسخگویی به نیاز‌های سلامت و فراهم کردن امکان انتقال صدای مردم در زمینه سلامت از سطح محله به سطوح بالاتر نیز باید مورد توجه قرار گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *