تاثیر مصرف میوه و سبزیجات در پیشگیری از سرطان
به گفته تیم تحقیق، محدودکردن مصرف مواد غذایی سرشار از آسپاراژین، از جمله لبنیات، گوشت گوساله، مرغ، تخم مرغ، ماهی، مغزیجات آجیلی، سویا و غلات کامل، و افزایش مصرف میوه و سبزیجات میتواند روند گسترش سرطان سینه را متوقف نماید. آسپاراژین نوعی اسیدآمینه است.
یافتههای نشان میدهد محدودکردن اسیدآمینه آسپاراژین بر موشهای لابراتواری مبتلا به «سرطان سینه سه گانه منفی» به شکل قابل توجهی موجب کاهش توانایی گسترش سرطان به نقاط دورتر در بدن میشود.
«سیمون نات»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی سدراس سنای آمریکا، در این باره میگوید: «این مطالعه اهمیت رژیم غذایی را نه تنها برای سرطان سینه، بلکه برای بسیاری از سرطانهای پخش شونده نشان میدهد.»
در این تحقیق محققان کشف کردند بروز سنتز آسپاراژین، سلولهای آنزیم مورداستفاده برای تولید آسپاراژین، در تومور اولیه قویا با گسترش بعدی سرطان ارتباط دارد.
همچنین مشخص شد متاستاز یا گسترش سرطان با کاهش تشکیل آسپاراژین، درمان با داروی شیمی درمانی L- آسپاراژین یا محدودیت رژیم غذایی به شدت محدود میشود.
زمانیکه به موشهای آزمایشگاهی غذای سرشار از آسپاراژین داده شد، سلولهای سرطان با سرعت بیشتری گسترش یافتند.
نات در ادامه میافزاید: «در صورت تایید این یافتهها بر سلولهای انسانی، محدودکردن مصرف آسپاراژین در بیماران مبتلا به سرطان میتواند رویکرد احتمالی برای تقویت درمانهای فعلی و پیشگیری از گسترش سرطان سینه باشد.»
منبع: مهر
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.