صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انقلاب اسلامی ایران؛ سرآغاز موفقیت‌های هسته‌ای، موشکی، فضایی و ...

۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰:۳۸
کد خبر: ۴۹۰۵۵۶
دسته بندی‌: سیاست
جایگاه نخست ایران در زمینه تولید علم فناوری نانو در منطقه و رتبه ۱۵ در دنیا، ورود به باشگاه کشور‌های هسته‌ای، برخورداری از تکنولوژی موشک‌های بالستیک و خارج از دید و همچنین قرار گرفتن در میان ۱۰ کشور برتر فضایی از جمله موفقیت‌های علمی کشور به رغم تحریم‌های دشمنان است.
گروه سیاسی ؛ انقلاب اسلامی ایران در حالی پنجمین دهه عمر با برکت خود را آغاز می‌کند که توطئه‌ها و مسیر پُر فراز و نشیبی را پشت سرگذاشته است. از همان روز‌های نخست پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، رژیم آمریکا به عنوان کشوری که بیشترین ضربه را از تغییر حکومت در ایران خورده بود دست به تحرکاتی علیه ملت ایران زد.

نخستین واکنش رژیم آمریکا به عنوان اصلی‌ترین دشمن انقلاب اسلامی ایران، استفاده از ابزار‌های نظامی در جهت براندازی این حکومت بود. اجرای عملیات متجاوزانه طبس با ورود نظامیان و هواپیما‌ها از مسیر شرق ایران برای آزادسازی جاسوس‌های آمریکایی و طرح‌ریزی برای کودتای نقاب از همدان از اولین اقدامات بود. اما با ناکام ماندن این نقشه ها، آمریکا و متحدانش راه اندازی جنگ تحمیلی هشت ساله از سوی صدام را کلید زدند.
 
رژیم آمریکا و هم‌پالگان این رژیم در ادامه خصومت‌های ریشه‌ای خود با ملت مقاوم ایران، تحریم‌های گسترده را از سر گرفتند. البته نتیجه تحریم‌ها در بخش‌هایی که مدیریت جهادی داشته است - همچون نیروهای مسلح - تبدیل تهدید تحریم به فرصت بود چه آنکه ورود ایران به باشگاه کشور‌های پرتاب کننده ماهواره در فضا، تجهیز به انواع موشک‌های دوربرد و نقطه زن و همچنین توسعه صنعت هسته‌ای مصداق این ادعاست.

از دیگر اقدامات رژیم آمریکا با همکاری مخالفان ایران برای اعمال فشار علیه ملت ایران، تاسیس و گسترش پایگاه‌های نظامی در اطراف کشور و همچنین طرح ایجاد ناتوی عربی در میان کشور‌های خلیج فارس است. به این فهرست می‌توان جنگ روانی غرب علیه توانمندی موشکی کشورمان را هم افزود که تلاش دارند با شکل دادن به افکار عمومی، جمهوری اسلامی ایران را تهدید‌کننده صلح و امنیت جهانی معرفی کنند. این در حالی است رژیم آمریکا و هم‌پالگانش که ادعای حقوق بشر و دفاع از صلح جهانی دارند از طریق نوچه‌های منطقه‌ای خودشان همچون رژیم سفاک آل‌سعود از بیش از چهار سال پیش مردم مظلوم یمن را به خاک و خون می‌کشند و در مقابل وحشی‌گری رژیم منحوس صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی کانه صُم بُکم!
 
از دیگر اقدامات رژیم آمریکا علیه ملت ایران، توسل به حربه «ایران هراسی»، «شیعه هراسی»، «اسلام هراسی» و ... است. همچنین قلمدادکردن ایران در فهرست کشور‌های محور شرارت، برنامه‌ای برای تغییر افکار عمومی دنیا و  تشدید فشار‌هاست.
 
تحریم‌ها و ایجاد محدودیت‌های اقتصادی، تجاری و مالی همواره در دستور کار معاندان نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. این مساله از همان ابتدای پیروزی انقلاب با بلوکه کردن دارایی‌های ایران در بانک‌های آمریکایی شروع شد. مهمترین بخش تحریم‌های اقتصادی هم تمرکز بر حوزه نفت و کشتیرانی بوده است.

به دلیل وابستگی اقتصاد ایران به نفت، تکانه‌های ساختگی بر اقتصاد ایران تاثیر می‌گذارد. در همین رابطه «محمدعلی خطیبی» نماینده پیشین ایران در اوپک به خبرنگار میزان می‌گوید: «به دلیل وابستگی ما به درآمد‌های نفتی، دشمن در برهه‌های مختلف این درآمد‌ها را هدف گیری کرده است. اقداماتی در راستای کاهش قیمت نفت، جلوگیری از صادرات آن و ممانعت در جهت سرمایه‌گذاری در طرح‌های نفتی از حربه‌های دشمن برای ضربه زدن به ایران در این حوزه بوده است. این سه اقدام با هدف جلوگیری از توسعه کمی و کیفی صنعت نفت و دچار نوسان کردن درآمد‌ها اتخاذ می‌شد.»

وی می‌افزاید: «اگر ما در این چهل سال سالانه ۲ تا ۳ درصد از میزان وابستگی بودجه دولت به نفت می‌کاستیم، امروز تا این حد وابسته نبودیم. زیرا ۳ درصد هم رقم چندانی در بودجه محسوب نمی‌شود که بر دولت‌ها فشار بیاورد.»

در همین راستا تحریم کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نیز همواره در دستور کار دشمنان انقلاب بوده است. با این حال تحریم کشتیرانی که بخش عمده‌ای از آن شامل بازرسی محموله کشتی‌ها به مقصد یا مبدا ایران در مناطق مختلف دریایی و همچنین بلوکه کردن اموال سازمان‌های وابسته به کشتیرانی می‌شد؛ با تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت در سال ۲۰۱۰ میلادی ابعاد تازه‌ای به خود گرفت. در این دوران اتحادیه اروپا همسو با رژیم آمریکا چندین شرکت و کشتی ایرانی را در فهرست تحریم‌ها افزودند. هدف از این اقدامات جلوگیری از صادرات نفتی و کاهش درآمد‌های کشور بود. بهانه‌ها هم معطوف به فعالیت‌های هسته‌ای ایران بود.
 
همچنین علی‌رغم فرافکنی‌های رژیم آمریکا در ماه‌های اخیر مبنی بر عدم تحریم مواد غذایی و دارویی، به دلیل آنکه امکان تبادل ارز در شبکه مالی بین المللی برای شرکت‌های ایرانی فراهم نیست، دارو و برخی مواد غذایی نیز در زمره اقلام تحریم شده قرار گرفتند. نکته قابل ذکر آنکه تحریم دارویی و غذایی در طول چهل سال گذشته به انحا مختلف وجود داشته و لذا بحث خودکفایی در کالا‌های اساسی مانند گندم، دانه‌های روغنی و دارو یکی از استراتژی‌های جمهوری اسلامی بوده است.

یکی دیگر از شئون فشار رژیم آمریکا علیه ملت ایران، دستکاری افکار عمومی از طریق رسانه‌هاست. تلاش برای دستکاری افکار عمومی دنیا درباره جمهوری اسلامی ایران با انتشار هدفمند اخبار ناصحیح، سیاه نمایی و بزرگ کردن مشکلات رئوس کاری رسانه‌های غربی، عربی و عبری بوده است. در این رابطه دشمنان تلاش کرده اند تا از طریق قدرت رسانه‌ای خود، جلوی درک واقعیات انقلاب اسلامی و دستاورد‌های ارزشمند جمهوری اسلامی ایران را بگیرند.

طبق نظر برخی کارشناسان قدرت برتر در پایان قرن بیست و یک از آن کشور‌هایی است که در حوزه فناوری و علم دست برتر داشته باشند. از همین رو بحث تحریم‌های علمی برای جلوگیری از توسعه دانش در ایران، از دیگر گزینه‌های رژیم آمریکا علیه ایران است. عدم پذیرش دانشجویان ایرانی برای تحصیل در رشته‌های فیزیک هسته‌ای، ایجاد محدودیت در زمینه توافق ایران با دانشگاه‌های برتر جهان، عدم انتشار مقالات علمی دانشمندان و پژوهشگران ایرانی در مجلات معتبر، جلوگیری از فروش تجهیزات آزمایشگاهی به ایران و تصویب جریمه‌های سنگین برای شرکت‌هایی که این تحریم‌ها را دور بزند از مصادیق این تحریم‌ها است. همچنین با قانون جدید رژیم آمریکا درباره عدم صدور ویزا آمریکا برای افرادی که به هفت کشور از جمله ایران سفر کنند، تلاش شد تا سفر دانشمندان خارجی به کشورمان نیز کاهش یابد.

اگرچه تحریم‌های مذکور بر سرعت پیشرفت علم در ایران اثر گذاشت، اما گزارش‌ها حاکی از جایگاه ممتاز کشورمان در این عرصه است. در سال ۲۰۱۷ جمهوری اسلامی ایران در بین ۲۵ کشور برتر تولید کننده علم دنیا قرار گرفت. همچنین ایران با رشد نسبی ۸.۹ درصد، مقام اول رشد علمی را کسب کرد. جایگاه نخست ایران در زمینه تولید علم فناوری نانو در منطقه و رتبه ۱۵ در دنیا، ورود به باشگاه کشور‌های هسته ای، برخورداری از تکنولوژی موشک‌های بالستیک و خارج از دید و همچنین قرار گرفتن در میان ۱۰ کشور برتر فضایی از دیگر موفقیت‌های علمی کشور به رغم تحریم‌های دشمنان است.

علاوه براین ارتقا سطح دانشگاه‌های ایران باعث شده تا در رتبه بندی تایمز در سال ۲۰۱۸ تعداد ۱۸ دانشگاه کشور حضور داشته باشند در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۳ تنها یک دانشگاه بود. در رتبه بندی لایدن در سال گذشته میلادی ۲۲ دانشگاه قرار گرفتند با توجه به اینکه در سال ۲۰۱۳ تنها ۵ دانشگاه در این رتبه بندی قرار داشت.

مهمترین و البته غیرانسانی‌ترین تلاش دشمنان نظام برای جلوگیری از رشد علمی کشور، ترور دانشمندان ایرانی بود. مصطفی احمدی روشن، داریوش رضایی نژاد، مجید شهریاری و مسعود علی‌محمدی شهدای هسته‌ای هستند که عوامل رژیم صهیونیستی مسبب شهادت دانشمندان جوان و نخبه کشور شد.

با این حال و علی‌رغم همه تهدیدات جمهوری اسلامی ایران با اقتدار وارد پنجمین دهه عمر با برکت خود شد و ان‌شاءالله این مسیر را با استعانت از خداوند و حمایت و مقاومت ملت ایران اسلامی با قدرت و پیشرفت طی خواهد کرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *