صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«آدم فروش»نامزد جایزه کتاب سال شد

۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۹۰۴۶۲
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
«آدم فروش» نوشته پل بیتی با ترجمه سیدسعید کلاتی نامزد بخش ادبیات زبان‌های دیگر جایزه کتاب سال شد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، «آدم فروش» نوشته پل بیتی با ترجمه سیدسعید کلاتی که از سوی نشر ستاک منتشر شده، نامزد جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی در بخش ادبیات زبان‌های دیگر شد.

جایزه کتاب سال به عنوان یک برند و مرجع جهانی شناخته می‌شود و امسال در سی و ششمین دوره این جایزه آثار از فروردین تا مهرماه به دبیرخانه ارسال شدند که بیش از ۶ هزار اثر گردآوری شد که از آبان ماه داوری شان آغاز شده است.

در بخش ادبیات زبان‌های دیگر امسال ۴ کتاب دیگر با عنوان‌های «زلیخا چشم‌هایش را باز می‌کند، تألیف گوزل یاخینا، ترجمه زینب یونسی، تهران: نیلوفر»، «سفر شگفت‌انگیز مرتاضی که در جالباسی آیکیا گیر افتاده بود، تألیف رومن پوئرتولاس، ترجمه ابوالفضل الله‌دادی، تهران: ققنوس»، «قطار به سوی پاکستان، تألیف خوشوانت سینگ، ترجمه نوذر نیازی، تهران: مروارید» و «خاطرات تاریکی مبهم‌های کوتاه تاریک تلخ، تالیف مارسل بئالو، ترجمه مسعود قارداش‌پور، تهران: مشکی» جواز ورود به مرحله دوم جایزه کتاب سال را کسب کردند.

لازم به یادآوری است، جایزه کتاب سال در ایران برای اولین بار با هدف تشویق خادمان دانش و فرهنگ ایران در سال ۱۳۳۴ هجری شمسی اهدا شد. این جایزه به پدیدآورندگان یازده کتاب برگزیده که در سال ۱۳۳۲ منتشر شده بودند، تعلق گرفت. از آن سال به بعد، هر ساله طی فراخوانی از تمام نویسندگان، مترجمان و مؤلفان دعوت می‌شود تا پنج نسخه از کتاب خود را که در سال گذشته برای اولین بار و به زبان فارسی منتشر شده است، به نشانی دبیرخانه این جایزه ارسال کنند تا توسط هیأت داوران ارزیابی شود. این جایزه تا سال ۱۳۵۶ هـ. ش. در رشته‌های علوم و فنون، ادبی، علوم انسانی و علوم اجتماعی تربیتی کودکان و نوجوانان به برندگان اهدا می‌شد.

از سال ۱۳۵۶ با افزایش و قوت گرفتن وقایع انقلاب و حرکت‌های مردمی، اهدای این جایزه به تعویق افتاد و چهار سال بعد در سال ۱۳۶۱ دوباره این موضوع در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد و در سال ۱۳۶۲ آیین نامه نحوه انتخاب کتاب سال توسط سیدمحمد خاتمی، وزیر وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب شد. از آن به بعد هر سال در دهه فجر مراسم اهدای جایزۀ کتاب سال برگزار می شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *