صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لاریجانی: پروژه عادی‌سازی روابط با اسرائیل لکه سیاهی برای کشورهای اسلامی خواهد بود

۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰:۱۷
کد خبر: ۴۸۹۸۵۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس مجلس با اشاره به آغاز پروژه عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی، گفت: این همراهی لکه سیاهی برای کشورهای اسلامی خواهد بود و آنها باید نسبت به این موضوع حساس باشند البته به دلیل بیداری به وجود آمده در ملت‌ها، موفقیتی در این زمینه به وجود نمی‌آید.
گروه سیاسی ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر سه‌شنبه با «عبدالحمید سی عفیف» رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس الجزایر دیدار و گفت‌وگو کرد.

لاریجانی در ابتدای این دیدار بر تحکیم روابط پارلمانی میان ایران و الجزایر تأکید کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جنگ یمن هیچ نفعی برای مسلمانان به دنبال نداشت، عنوان کرد: امروز دنیای اسلام دچار عارضه‌ای شده که در جریان آن برخی حکام اسلامی حکمت و تدبیر به خرج نداده و نتیجه آن پرهزینه شدن بسیاری از اتفاقات است چنانچه چند سال از کشتار مردم بی گناه یمن می‌گذرد، اما خاصیتی برای کشور‌های اسلامی نداشته است.

وی در ادامه با بیان اینکه ایران و الجزایر رفتار مشابهی دارند و مواضع شما درباره فلسطین قابل تقدیر است، ابراز داشت: درباره روابط اقتصادی دو کشور ایده‌های بسیاری وجود دارد که باید عملی شود به خصوص در حوزه احداث مسکن و همکاری‌های صنعتی می‌توان روابط را گسترش داد.

رئیس قوه مقننه در ادامه درباره طرح قلابی آمریکا پیرامون معامله بزرگ قرن به ابعاد مختلف آن اشاره و بیان کرد: آن‌ها قصد دارند مسأله فلسطین را صرفا به مسأله غزه منحصر کرده و برای آوارگان آن چاره اندیشی و قدس شرقی را پاک کنند که خیانت بزرگی است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر آن‌ها به کشو‌هایی که مهاجران فلسطینی را پذیرفته اند پول می‌دهند تا این افراد کشور خود را رها کنند همچنین پروژه عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشور‌های عربی را آغاز کرده اند که لکه سیاهی برای کشور‌های اسلامی است البته موفق نمی‌شوند چرا که بیداری در ملت‌ها به وجود آمده است، اما کشور‌های اسلامی نیز باید در این زمینه حساس باشند.

لاریجانی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع تروریسم اظهار کرد: بعید است آمریکایی‌ها اجازه حل مسأله تروریسم را بدهند چرا که از این ابزار استفاده می‌برند و صرفا تروریست‌ها را از منطقه‌ای به منطقه دیگر منتقل می‌کنند، در حالی که تروریست‌ها در عراق به صورت کامل و در سوریه تاحدی سرکوب شده اند، آن‌ها را به جای دیگری انتقال می‌دهند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با اشاره به فایده حفظ تروریسم در منطقه از سوی آمریکا عنوان کرد: آن‌ها از این طریق هم آبروی اسلام را می‌برند و هم لشگر بی مواجبی دارند که کشور‌ها را مطابق سیاست‌های آمریکا بر هم می‌ریزند و هم اکنون نقطه تمرکز آن‌ها در برخی نقاط آسیا و شمال آفریقا است.

لاریجانی در پایان ضمن تشکر از مواضع الجزایر درباره حمایت از برجام، خاطرنشان کرد: در جریان مذاکرات به توافقی رسیدیم که ترامپ با روی کار آمدن خود شرایط را بر هم زد، اما ما به این موضوع رسیدگی می‌کنیم چرا که آن‌ها نباید تصور کنند می‌توانند با قلدری هر کاری انجام دهند لذا کشور‌های مستقل باید با هوشیاری در این زمینه فعال باشند.

طبق گزارش خانه ملت، «عبدالحمید سی عفیف» در این دیدار با بیان اینکه در حال حاضر الجزایر در شرایط صلح، امنیت و ثبات به سر می‌برد، گفت: نتایج گفت‌وگو‌های دو طرف حاکی از این است که منافع مشترکی داشته و اراده بر افزایش مذاکرات وجود دارد و رخداد‌های ساختگی جهان نمی‌تواند بر روابط ما که بر اساس اصول است، تأثیر بگذارد.

رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس الجزایر در ادامه با بیان اینکه روابط الجزایر و ایران در سطح پارلمانی ویژه است، عنوان کرد: توافقنامه میان دو کشور که در سال ۲۰۰۶ منعقد شده باعث تقویت روابط پارلمانی می‌شود و از آنجایی که دارای چالش‌های مشترکی هستیم که در سال‌های اخیر نیز نمود بیشتری یافته، باید سطح روابط را گسترش دهیم.

وی در ادامه با انتقاد از دخالت برخی کشور‌ها در امور داخلی سایر کشور‌ها اظهار داشت: کسی نمی‌تواند به ما دیکته کند که در روابط خود با کشور‌های دوست و برادر چگونه رفتار کنیم و تا جایی که بتوانیم تلاش داریم تا به کشور‌ها کمک کرده تا از بحران خارج شوند و معتقدیم که راه حل بحران کشور‌هایی همچون سوریه، یمن و لیبی گفتگوی ملی است.

سی عفیف ادامه داد: ما به دیپلماسی پارلمانی اعتقاد داریم و می‌دانیم که تقویت روابط نیازمند همکاری‌های دو مجلس است و دخالت بیگانگان صرفا مانع پیشرفت اقتصادی و باعث ایجاد شکاف خواهد شد.

رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس الجزایر در پایان ضمن تأکید بر توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور خاطرنشان کرد: موضع الجزایر درباره برجام بر حفظ این قرارداد بین المللی است که معتقدیم شروعی بر بازگشت به حق و قانون بوده است همچنین تحریم‌های ظالمانه علیه ایران را محکوم می‌کنیم.

انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *