صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاه متفاوت "هند و پاکستان" به جنگ

۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۲:۰۱
کد خبر: ۴۸۹۴۵۳
هند و پاکستان رقابت تسلیحاتی گسترده ای برای برتری نظامی با یکدیگر آغاز کرده اند، از این رو پاکستان اخیرا موشک هسته ای کوتاه برد خود را با موفقیت آزمایش کرد و بلافاصله هند نیز از آماده سازی گروه جنگی یکپارچه برای مقابله با پاکستان خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل به نقل از روزنامه هندوستان تایمز، پاکستان روز پنجشنبه از آزمایش موفقیت آمیز موشک هسته ای کوتاه برد خود خبر داد؛موشکی سطح به سطح که محدوده پرتاب آن 60 کیلومتر عنوان شده است. جای تعجبی ندارد که بلافاصله پس از این آزمایش، رئیس ارتش هند با انتشار اعلامیه ای از احیای ایده راه اندازی هرچه سریعتر گروه جنگی یکپارچه برای مقابله معمولی با پاکستان خبر داد.

به نوشته این روزنامه، اساسا نبرد میان هند و پاکستان، جنگی بر اساس علایق دو کشور است. هند معمولا احساس برتری می کند و خواهان این است که جنگ با پاکستان را به قلمرو خود محدود کند اما پاکستان که از انحصار طلبی خود لذت می برد بیشتر می خواهد این درگیری ها در زیر مجموعه این قلمروهای ادامه یابد یا آن را به قلمروهای هند بکشاند. دولت هند بیشتر به دنبال اصول جنگ سرد است زیرا متوجه شده است که سلاح های هسته ای پاکستان اجازه جنگ گرمی مرسوم و تمام عیار را نخواهد داد. با این که حکم جنگ سرد هرگز مستقیما توسط دولت هند تایید نشده است اما این موضوع به بهانه ای برای پاکستان تبدیل شد تا موشک هایی کوتاه برد با قابلیت هسته ای خود را بسازد.

این روزنامه در ادامه نوشت، عدم پاسخگویی هند به حملات 26 نوامبر 2008 میلادی هند نشان داد که نه تنها جنگ سرد از جانب هند عملیاتی نشده بود بلکه حتی ارتش نیز آماده مقابله با چنین حملاتی را در مواقع بحرانی ندارد.

بیش از یک دهه پیش در 26 نوامبر 2008، یک رشته حملات همزمان مسلحانه به دستکم 10 منطقه شهر بمبئی بیش از 195 کشته بر جای گذاشت. پایانه 'چاتراپاتی شیواجی'، هتل‌های مجلل نظیر هتل تاریخی 'تاج محل 'و هتل پنج ستاره 'اوبروی'، یک بیمارستان، یک مرکز یهودیان، یک بار و اداره پلیس و چند مرکز اداری- تجاری دیگر از جمله مکان های هستند که مورد حمله قرار گرفته اند.

هند این حملات را به گروه افراطی لشکر طبیه در پاکستان مرتبط دانست و این گروه شبه نظامی را به آموزش، تجهیز و تامین مالی افراد مسلح با حمایت عناصری در ارتش پاکستان متهم کرد. پاکستان پذیرفت که این حملات در خاک این کشور برنامه‌ریزی شده اما هرگونه دست داشتن رسمی در آنها را رد کرد.

هند و پاکستان در 70 سال گذشته و پس از تشدید اختلافات در زمینه های مختلف و بویژه کشمیر تلاش کردند با خرید و تولید انواع جنگ افزارهای متعارف و اتمی دست برتر را در رقابت منطقه ای داشته باشند.

پاکستان پس از شکست سنگین در جنگ سال 1971 میلادی با هند که منجر به جدایی پاکستان شرقی از این کشور و تشکیل کشور بنگلادش شد، تلاش گسترده ای برای ساخت و تولید انواع جنگ افزارها از جنگنده ،موشک و تانک آغاز کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *