ایران قدرت نخست نظامی در غرب آسیا؛ توانایی صادرات تسلیحات ایران پس از خودکفایی در صنایع دفاعی و نظامی
توانمندی دفاعی و نظامی ایران به تایید شمار زیادی از تحلیلگران، سیاستمداران و کارشناسان امور نظامی چشمگیر بوده و در آینده نزدیک ایران قادر به صادرات تسلیحات نظامی و دفاعی خواهد بود.
به گزارش گروه بین الملل ، ایران که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از بزرگترین واردکنندگان اسلحه بود، در حال حاضر در زمینه تولید صنایع دفاعی در منطقه در جایگاه دوم قرار دارد و به پیش بینی اندیشکده واشنگتن قادر است در آینده به یک صادرکننده پدافند هوایی تبدیل شود.
با پیروزی انقلاب اسلامی، ایران با انواع و اقسام تحریمهای بین المللی مواجه شد که صنایع مختلف کشور را هدف قرار میدادند. در واقع تحریم تسلیحات دفاعی و دفاع مقدس به عاملی برای اتکای ایران به تسلیحات بومی و توسعه این نوع از تسلیحات شد. وزارت دفاع از آن زمان تلاش کرد تا تعمیر و ساخت جنگ افزار خود را با تکیه بر صنایع نظامی خود انجام دهد. تخصیص سرمایه برای راه اندازی صنایع نظامی و موشکی در نهایت در سال ۱۹۹۲ به ثمر نشست و تهران توانست انواع محصولات نظامی و دفاعی خود اعم از موشک، تانک، نفربر و ... را بسازد.
این امر سبب شد ایران به تنها کشور خودکفا در زمینه نظامی در منطقه تبدیل شود. در واقع ایران پس از بهبود کمی تسلیحات جنگی خود در سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۳، بر کیفیت این تسلیحات متمرکز شده و توانست نیروی عظیم توپخانهای و پرتاب کنندههای موشکی خود را ارتقا داده و حفظ کند. موضوعی که به تقویت قدرت هوایی آن نیز منجر شده است. موشکهای بالستیک و کروز، قابلیتهای مربوط به جنگ نامتقارن، بهبود دفاع هوایی- زمینی و استفاده از شرکای استراتژیک موثر در قدرت نظامی ایران را نمیتوان نادیده گرفت.
اسپوتنیک در گزارشی با موضوع بررسی توانمندی دفاعی- نظامی ایران، نوشت ایران در آینده نزدیک قادر به صادر کردن سامانههای دفاع هوایی خود خواهد بود.
نشنال اینترست نیز با اشاره به قدرت نظامی ایران میگوید که هیچ کشوری در دوران پساجنگ سرد نتوانسته بیش از ایران، آمریکا را به چالش بکشد.
«دن کوتس» مدیر اطلاعات ملی آمریکا نیز ضمن اعتراف به قدرت نظامی ایران اذعان داشت ایران دارای بزرگترین مرکز موشکهای بالستیکی در منطقه است و میتواند اهدافی تا فاصله ۲ هزار کیلومتری را هدف قرار دهد.
کوتس در ادامه گفت:" ایران در حال طراحی و بهبود سیستم تسلیحاتی خود مانند پهپاد، موشکهای بالستیک، مینهای دریایی، قایقهای موتوری، زیردریاییهای مجهز به اژدر مدرن، موشکهای کروز ضد کشتی و موشکهای کروز زمین پایه، پناهگاههای موشکی زیرزمینی و ... است. "
موسسه «گلوبال فایر پاور» نیز که سالانه فهرستی از قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان را براساس میزان تسلیحات و تجهیزات نظامی، عوامل جغرافیایی، دیپلماتیک، ثبات مالی و توانایی ارتباط با متحدان قدرتمند منتشر میکند، در ارزیابی سال ۲۰۱۸ خود ایران را در لیست بزرگترینترین قدرتهای نظامی جهان جای داده است. ایران نسبت به سال گذشته سه پله صعود داشته و در رده ۱۳ جای گرفت.
این گزارش میافزاید هواپیماهای ایران ۵۰۵ فروند است که از این تعداد ۱۵۰ فروند هواپیمای جنگنده، ۱۵۸ فروند هواپیمای تهاجمی،۱۹۲ فروند هواپیمای مسافربری، ۱۰۱ فروند آموزشی،۱۴۵ فروند بالگرد است که از این تعداد بالگرد ۱۲ فروند تهاجمی هستند.
توان نظامی ارتش نیز اینگونه توصیف شده است: ایران ۱۶۵۰تانک جنگی، ۲۲۱۵ دستگاه خودروی زرهی، تعداد۴۴۰ فروند توپ SPG، ۲۱۸۸ عدد تریلر توپخانه ای، ۱۵۳۳ لانچر پرتابگر موشک در اختیار دارد.
نیروی دریایی از ۳۹۸ کشتی و قایق جنگی بهره میبرد که از این تعداد ۵ ناوچه، ۳ رزم ناو، ۳۳ زیردریایی، ۲۳۰ کشتی دفاع از ساحل و ۱۰ ضد مین است.
مرکز مطالعات بین المللی و استراتژیک (CSIS) در بررسی سالانه خود نوشت: ایران که همواره به عنوان قدرت نظامی منطقه در نظر گرفته میشود، اگرچه بنا به دلایلی برخلاف سایر همسایگان عرب خود از دستیابی به تسلیحات پیشرفته غربی را نداشته، اما پیشرفت زیادی در موشکهای بالستیک و کروز و تسلیحات نامتقارنی که میتوانند گسترهای به وسعت سراسر خلیج فارس، دریای عمان و دریای سرخ را تحت پوشش خود قرار دهند، داشته است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *