صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قاسمی: منتظر اعلام رسمی افتتاح «اس پی وی» از جانب اروپا هستیم/ بر سیاست بازدارنده موشکی خود اصرار داریم

۰۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸:۴۲
کد خبر: ۴۸۹۲۰۲
دسته بندی‌: سیاست
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در خصوص راه‌اندازی کانال مالی موسوم به «اس پی وی» منتظر می‌مانیم اروپا رسما این مساله را بیان کند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، بهرام قاسمی در نشست خبری صبح امروز خود، درباره رونمایی از «اس پی وی» توسط اروپا  در روز جاری و ارتباط آن با سفر امروز عراقچی به اروپا گفت: سفر آقای عراقچی به اروپا ارتباطی با موضوع «اس پی وی» ندارد و در خصوص رایزنی با سه کشور اروپایی است.

وی تصریح کرد: ما قول‌های زیادی در مورد کانال مالی شنیدیم و لذا منتظر می‌مانیم تا رسما توسط اروپا اعلام شود. ما از ابتدا منتظر هیچ پکیج مشخصی از جانب هیچ کشوری نبودیم. مبنای کار ما ساختن راه‌هایی برای شرایط بعد تحریم بوده است. حال باید دید آیا اروپا امروز یا روز‌های آینده تاخیر خود را جبران می‌کند؟

قاسمی در مورد ادعای برخی رسانه‌ها در خصوص ارتباط برخی کشورها با افشای اسناد موناکو اظهار داشت: من چنین خبری را دریافت نکردم و اطلاعی ندارم. در رسانه‌های جهان همیشه موضوعاتی وجود دارد که درست نیست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد مذاکرات موشکی ایران با اروپا طبق اظهارات وزیرخارجه فرانسه اظهار داشت: ما پاسخ لازم را به اظهارات «لودریان» دادیم. موضوع موشک قابل مذاکره نیست و یک سیاست بازدارنده است. بر این اصول مصّر هستیم و قطعا با صحبت‌های دیگران روش خودمان را تغییر نمی‌دهیم به خصوص در منطقه‌ای که زرادخانه‌های آن تحهیز می‌شود باید توانمندی لازم را داشته باشیم و حاصر نیستم تجربه تلخ جنگ تحمیلی را مجددا تجربه کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات «علی ماجدی» سفیر سابق ایران در آلمان بیان کرد: من در مقام قضاوت نیستم و دیگران که شرح وظایفشان در این رابطه است باید در مورد این اظهارات جمع بندی کنند. این حرف که دیپلمات ایرانی خارج از ایران کار خودسرانه انجام می دهند، غلط و مزخرف است. این سخنان که در برخی کشورهای اروپایی مطرح شد با هدف خاصی بوده و واقعیت ندارد.

کنفرانس لهستان را با بدگمانی به آمریکا، رصد می‌کنیم
وی درباره نشست ورشو گفت: این نشست یک اقدام آمریکایی با اهداف مشخص و نه الزاما ایران است. یکی از اهداف آن ایجاد شکاف میان کشورهای اروپایی است. معاون وزیرخارجه لهستان به تهران آمد گزارشاتی در مورد کنفرانس ارائه داد. ما این مساله را رصد می‌کنیم و دعوتی تاکنون از ایران برای حضور در نشست ورشو نشده است.

اس پی وی با کانال مالی سوئیس متفاوت است
قاسمی در مورد ارتباط میان «اس پی وی» و کانال مالی سوییس گفت: ما از روزهای نخستین که می‌دانستیم آمریکا دنبال نقض تعهداتش در برجام است دنبال سازوکارهایی با دیگر کشورها بودیم. بحث «اس پی وی» که در اتحادیه اروپا مطرح است با سازوکار مالی که سوئیس عنوان می کند، متفاوت است. این اقدام برای تبادل کالایی است.

مذاکره موشکی با فرانسه نداشته‌ایم
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مذاکرات موشکی با فرانسه در یکسال و نیم گذشته تصریح کرد: این بحث بر مبنای اسنادی است که من از آن اطلاع ندارم و بهتر است ابتدا این سندها ارائه و سپس فرض مذاکره موشکی با فرانسه ذکر شود. گفتگوها با فرانسه همه جانبه بوده و موشکی نبود. همان طور که ایران با دیگر کشورها در مسایل مختلف گفتگو می کند، با فرانسه هم رایزنی‌هایی داشته است که شامل موضوعات موشکی نمی‌شود. سیاست‌های موشکی ایران صرفا در تهران تعیین می‌شود.

وی در خصوص شرکت انگلیس در نشست ورشو و تاثیر آن بر کانال مالی گفت: کشورها خودشان در مورد مسایلشان تصمیم می گیرند. اما ما قطعا این کنفرانس را رصد می کنیم و اقداماتی هم در عرصه دیپلماتیک انجام داده ایم و نوع رفتار کشورها در قبال این نشست برای ما مهم است.

قاسمی در خصوص تلاش اروپا برای باج خواهی از ایران با تاخیر در راه اندازی کانال مالی گفت: همواره میان ایران و اروپا اشتراکات و اختلافاتی وجود داشته است. من نمی‌توانم به خبر یک رسانه در مورد اعلام «اس پی وی» استناد کنم و صبر می‌کنم هر زمان یک مقام رسمی اروپایی اظهار نظر کرد، ما آن را تحلیل می‌کنیم.

قاسمی درباره احتمال اضافه شدن آمریکا در مذاکرات آستانه خاطر نشان کرد: حضور آمریکا در هر منطقه چیزی جز تخریب و فلاکت نبوده است. لذا من چنین برداشتی ندارم که این کشور بخواهد یا بتواند در مذاکرات آستانه حضور یابد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره احتمال اعمال تحریم‌های اروپا علیه ایران و واکنش کشورمان گفت: من قصاص قبل جنایت نمی‌کنم و فرض نمی‌گیرم که در چند ماه آینده چنین اتفاقی رخ می‌دهد یا خیر؟ «اس پی وی» یک راهکار برای مقابله با تحریم‌های آمریکا است. لذا بین این مساله با تحریم‌های احتمالی اروپا علیه ایران تناقض خواهد بود.

توضیح پیرامون حضور ظریف در نشست مجمع تشخیص مصلحت
وی در مورد حضور ظریف در مجمع تشخیص مصلحت برای بررسی لایحه پالرمو گفت: ظریف به خوبی حق مطلب را ادا کرد و توضیحات را به خوبی ارائه داد. اما مجمع به نتیجه نرسید. با اشراف وزیرخارجه بر این موضوع، با سخنان وی با رضایت کامل برخورد شده است.

کشورهای اروپایی باید به جای تمرکز بر موضوع شفاف موشک‌های ایران بر اقدامات سایر کشورها در این حوزه توجه کنند
قاسمی در مورد راه‌اندازی سایت تولید موشک‌های بالستیک در عربستان اظهار داشت: تردیدی در مورد رفتارهای برخی کشورهای غربی و استانداردهای دوگانه در قبال ایران نیست. من نمی‌توانم درباره سیاست‌های موشکی عربستان صحبت کنم. اما بهتر آن است کشورهای اروپایی به جای تمرکز بر یک موضوع شفاف در ایران به اقدامات دیگر کشورها در منطقه و خارج از آن توجه کنند.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص دور جدید مذاکرات طالبان و آمریکا بیان کرد: مواضع ما روشن است و ما مسائل افغانستان را با جدیت دنبال می‌کنیم. ما علاقمند هستیم این کشور به صلحی پایدار دست یابد. من به اینکه طالبان در نشست خود چه تفاهماتی با آمریکا داشته ورود نمی کنم. اما نگاه ما به امریکا با سوظن همراه است.

وی درباره تحولات ونزوئلا گفت: مسایل داخلی این کشور به مردمش مرتبط است و آمریکا نمی‌تواند در مسائل ونزوئلا دخالت کند. دوران این نوع دخالت‌ها به پایان رسیده است. اصل اساسی مردم در ونزوئلا هستند و ما حمایت خود را از مردم و دولت قانونی این کشور اعلام کردیم و اگر مشکلی وجود دارد می‌توان با گفتگو آن را حل کرد. دخالت دیگران می‌تواند فجایعی را به بار بیاورد. بر این اساس رایزنی هایی در سطوح وزیر خارجه و دیگر سطوح با کشورهای مختلف داشته‌ایم.

نگرانی‌های ترکیه در مورد سوریه باید با گفت‌وگو حل شود
قاسمی در مورد محکومیت حضور نظامی ترکیه در سوریه از سوی دمشق گفت: با توجه به رایزنی‌هایی که با مقامات ترکیه داریم، برداشت ما این است این کشور تمامیت ارضی سوریه را به رسمیت می شناسد اما ترکیه نگرانی‌هایی در مورد شمال سوریه دارد و باید این مساله از طریق گفت‌وگو حل شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *