صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زنان سیگاری و تولد نوزادان کم وزن

۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰:۴۴
کد خبر: ۴۸۸۹۱۱
یک روانپزشک گفت: ۸۰ درصد سیگاری‌ها می‌خواهند ترک کنند، اما فقط یک سوم آن‌ها کوشش می‌کنند و فقط ۵ درصدشان موفق به ترک می‌شوند، سیگار موجب سرطان و پرخاشگری می‌شود و زنان سیگاری نوزاد کم وزن به دنیا می‌آورند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، یک روانپزشک گفت: ۸۰ درصد سیگاری‌ها می‌خواهند ترک کنند، اما فقط یک سوم آن‌ها کوشش می‌کنند و فقط ۵ درصدشان موفق به ترک می‌شوند، سیگار موجب سرطان و پرخاشگری می‌شود و زنان سیگاری نوزاد کم وزن به دنیا می‌آورند.

 

فربد فدایی افزود: اعتیاد به دخانیات یا تنباکو از نظر پزشکی وابستگی به نیکوتین است، چون نیکوتین ماده موثر و اعتیادآور توتون است و هر یک از شکل‌های توتون می‌توانند ایجاد وابستگی کنند.

 

او تاکید کرد: شخصی که روزی چهار نخ سیگار می‌کشد به زودی متوجه می‌شود، برای اینکه حالت قبلی در او به وجود آید و دچار نشانه‌های بازگیری نشود، باید مصرف را به دو برابر افزایش دهد.

فدایی تصریح کرد: روانپزشکان این واکنش را پدیده تحمل می‌نامند. پدیده تحمل به این صورت است که بدن فرد مصرف کننده دخانیات نسبت به تاثیرات ماده سمی نیکوتین عادت پیدا می‌کند و برای اینکه حالات قبلی به وجود آید، باید میزان بیشتری مصرف کند.

 

این روانپزشک اظهار داشت: نیکوتین یک ماده خیلی سمی است. خیلی از افراد فکر می‌کنند که سیگار ضرر ندارد، در صورتی که ۶۰ میلی گرم نیکوتین ایجاد مسمومیت شدید می‌کند. هرسیگار معمولی نیم میلی گرم نیکوتین دارد. البته در مورد قلیان باید گفت: دانست که ۴۰ برابر میزان یک نخ سیگار، نیکوتین وارد بدن مصرف کننده آن می‌شود.

 

فدایی گفت: استفاده از دخانیات احتمال خطر ابتلا به انواع سرطان را به خصوص سرطان ریه و محوطه دهان افزایش می‌دهد. بیماری‌های قلبی، عروقی، مغزی از جمله سکته مغری، بیماری ریوی، بیماری‌های مزمن انسدادی و دستگاه گوارش از موارد ناشی از مصرف تنباکو است.

 

او ادامه داد: مونواکسید کربن که در دود سیگار وجود دارد به عنوان ماده سمی می‌توان عامل دیگر ابتلای مصرف کنندگان دخانیات به بیماری سرطان باشد.


این روانپزشک اظهار داشت: کسانی که تاکنون لب به سیگار نزده اند، اما به طور مزمن در معرض دود سیگار قرار دارند مانند بچه‌های یک فرد سیگاری، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان ریه یا بیماری‌های قلبی ریوی دچار خواهند شد.


فدایی گفت: مصرف زیاد و مکرر دخانیات در فرد مصرف کننده علائم مسمومیت نیکوتینی را همچون ترشح مفرط بزاق، دل درد، استفراق، گیجی و منگی و در نهایت سردرد، به وجود می‌آورد.


او افزود: به طور معمولا سیگار کشیدن در سال‌های اول نوجوانی عارض می‌شود و در پی آن وابستگی به نیکوتین خیلی سریع اتفاق می‌افتد. ۸۵ درصد افرادی که فقط یک نخ سیگار کشیده اند به مصرف آن ادامه داده اند. افراد سیگاری به طور معمول روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ نخ سیگار مصرف می‌کند.

 

فدایی اظهار داشت: وابستگی به دخانیات بر اثر عوامل اجتماعی و روانی تقویت می‌شود به طوری که برای نمونه اگر یک نفر از خویشاوندان درجه یک فردی به مصرف دخانیات عادت داشته باشد در این صورت خطر ابتلا به مصرف دخانیات در آن فرد نسبت به کل جمعیت سه برابر خواهد شد.

او گفت: طلاق، بی سوادی، رفتار‌های ناگهانی و بی برنامه، پرخاشگری، مصرف الکل و دیگر مواد اعتیاد آور در افراد سیگاری شایع‌تر از کسانی که سیگار یا دیگر مواد دخانی مصرف نمی‌کنند، است.

فدایی افزود: تاکنون آنچه به اثبات رسیده ۸۰ درصد از افراد مصرف کننده سیگار و دیگر مواد دخانی اظهار می‌کنند که می‌خواهند مصرف آن را ترک کنند و یک سوم مبتلایان به سیگار هم کوشش می‌کنند آن را مصرف نکنند، اما فقط پنج درصد از افرادی که کوشش می‌کنند در این کار موفق می‌شوند.

او افزود: بسیاری از افراد سیگاری بر اثر مصرف دخانیات به بیماری برونشیت یا بیماری مزمن انسداد ریه مبتلا شده اند و متاسفانه همچنان به مصرف سیگار ادامه می‌دهند.

عوارض قطع سیگار
این روانپزشک گفت: اگر یک فرد سیگاری دستش به سیگار نرسد، پس از قطع ناگهانی فرآورد‌های حاوی نیکوتین در صورتی که یک دوره طولانی از این ماده سمی استفاده می‌کرده، نشانه‌های مشخص بازگیری به وجود می‌آید.

نشانه‌های قطع نیکوتین
این روانپزشک گفت: خلق ناخوش و افسردگی، بی خوابی، تحریک پذیری، احساس خشم، اضطراب، کاهش تمرکز، افزایش اشتها و وزن و کاهش ضربان قلب از نشانه‌های بازگیری و قطع ناگهانی مصرف دخانیات در فرد سیگاری است. وقتی فرد سیگاری تحمل این حالت و اختلالات رفتاری را ندارد دوباره به سمت مصرف آن روی می‌آورد.


فدایی گفت: کسانی که مصرف سیگار را ترک می‌کنند ممکن است ابتدا به صرفه‌های خشک و خلط آور دچار شوند، ولی این حالت چیز بدی نیست و نشان می‌دهد حالت دفاعی تنفسی دارد به شکل اولیه خود بازمی گردد چرا که قبلا نیکوتین مژک‌های تنفسی او را فلج کرده بود و دود که وارد ریه می‌شود نمی‌توانست خارج شود.


فدایی تصریح کرد: افرادی که از اختلالات روانی رنج می‌برند عموما سیگار مصرف می‌کنند.


انتهای پیام /


منبع: ایرنا


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *