صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحول در بخش معدن با اجرای نقشه راه

۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۴:۰۲
کد خبر: ۴۸۸۸۹۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
در حالی که کشور در بخش معدن دارای ظرفیت بسیاری است اما، آنچنان که باید از این ظرفیت استفاده نشده، البته با ابلاغ نقشه راه در سال جاری می‌توان به تحول در این بخش امیدوار بود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با توجه به ظرفیت عظیمی کشور در بخش معدن دارد و از نظر ذخایر مواد معدنی بسیار غنی و جزو ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد ، اما آنچنان که باید از این ظرفیت استفاد نشده است و میزان اکتشاف به اندازه‌ای که انتظار می‌رفت طی سال‌های اخیر انجام نشده هر چند روند روبه رشدی داشته است.

این موضوع به حدی به چشم آمده که رضا رحمانی وزیر صنعت نیز پیشتر در این باره گفت: توسعه معادن متناسب با منابع موجود در کشور نیست و لازم است در این زمینه همکاری‌هایی با سازمان‌های دیگر مثل وزارت راه به منظور تسهیل این فرآیند صورت گیرد.

وی گفته بود، جریان جدیدی باید در اکتشاف ایجاد کنیم، اکثر اکتشافات ما سطحی بوده و هنوز به عمق حرکت نکردیم و باید به این سمت حرکت کنیم.

بر همین اساس در سال جاری نقشه راه معدن ابلاغ شده تا پویایی در این بخش بیشتر شود و بر اساس یک نقشه و اهداف از پیش تعیین شده کار‌ها در این بخش جلو رود.

داریوش اسماعیلی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران نیز در این باره گفت: قطعا با اجرای نقشه راه معدن، انقلابی در حوزه معدن و صنایع معدنی رخ می‌دهد و در این راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت با نظرخواهی از تشکل‌ها در جهت حل مشکلات، می‌تواند مسیر پویایی اقتصاد معدن را هموار کند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: اولویت نخست سازمان نظام مهندسی معدن کشور، صیانت از معادن خواهد بود چراکه مواد معدنی تجدیدناپذیر است.

وی افزود: در زمینه صیانت از معادن، تدوین ضوابط و دستورالعمل‌های کاربردی و بهرمندی از توان کارشناسان خبره در حوزه معدن و صنایع معدنی باید مورد توجه قرار بگیرد.

اسماعیلی عنوان کرد: برنامه ریزی برای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت و همچنین استفاده از ظرفیت‌های مراکز دانش بنیان شرایط دستیابی به اهداف بخش معدن و صنایع معدنی را تسهیل خواهد کرد.

همچنین در راستای حمایت از حوزه اکتشاف معادن در لایحه بودجه ۹۸ پیشنهاد شده است، اعتبار بند (پ) ماده ۴۳ استان‌ها زیرنظر شورای معادن استان‌ها با اولویت اکتشاف هزینه شود.

با ابلاغ نقشه راه معدن در سال جاری می توان به تحول در این بخش امیدوار بود و انتظار اکتشافات در این بخش را بیشتر از گذشته داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *