رصد خدمات به بیماران و تشخیص پزشکان با پروندههای الکترونیک /تاسیس مراکز سرطان در سه تیپ
به گزارش خبرنگار گروه جامعه قاسم جان بابایی درافتتاح همزمان مراکز پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان اظهار داشت: توانستیم بعد از چند سال تلاش پروندهی الکترونیک برای تمام بیماران سرطانی فراهم کنیم. در این سامانه هم اطلاعات برخط پاتولوژی و هم ثبت کجالکترونیک نسخ و خدمات وجود دارد. همچنین دریافت کد تشخیص بیمار بر اساس نظر پزشک درمانگر و وابستگی پوشش بیمهای خدمات از سامانه در این نظام اطلاعاتی انجام میشود.
جان بابایی گفت:با اجرایی طرح تحول سلامت توانستیم خدمات خوبی را به بیماران سرطانی ارائه دهیم که شامل کاهش هزینههای سرطان برای بیماران بود.
وی گفت:برای نخستین بار در کشور برای ۱۲ داروی پر هزینه سرطان در سال اسفند ۹۶ راهنمای بالینی تدوین شد و این راهنماهای بالینی به بیمهها، نظام پزشکی و پزشکی قانونی ابلاغ شد و شاهد صرفه جویی منابع بودیم.
افزود: راهنماهای بالینی برای سرطانهای شایع در کشور شامل معده، روده بزرگ، ریه، پستان و رادیوتراپی حین جراحی تدوین و ابلاغ شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: از آغاز طرح تحول سلامت، بستههای حمایتی برای حمایت از بیماران مبتلا به سرطان تدوین شد همچنین بخشی از هزینهها از منابع طرح تحول سلامت تامین شده است افزون بر این در عین حال کارهای زیربنایی و ساخت مراکز تیپ ۱، ۲ و ۳ سرطان در دستور کار گرفت و در بیشتر استانها ساخت مراکز تشخیص زودهنگام برای پیشگیری هدف گذاری شد.
جان بابایی با بیان اینکه سیمای سرطان در جهان و ایران تغییر کرده است، گفت: سیمای سرطان به سمت سرطانهای قابل پیشگیری در حال تغییر است و با توسعه مراکز تشخیص زودهنگام سرطان میتوان عمر و کیفیت آن را بهبود بخشید.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات و سیاستگذاریها استاندارسازی خدمات و مدیریت بهینه منابع بود، گفت: بر این اساس توسعه شبکه ارائه خدمات در سه حوزه، توسعه نیروی انسانی، توسعه نظام اطلاعاتی و ثبت سرطان انجام شده است.
جان بابایی ادامه داد:با تشکیل پروندههای الکترونیک توانستیم تمام خدمات به بیماران و تشخیص پزشکان را رصد کنیم و از هدر رفتن منابع جلوگیری کنیم. بر اساس قوانین ابلاغ شده به تمام مراکز ارائه خدمت مانند داروخانهها و بیمهها و... علی رغم کاغذ بازیها توانستیم به خوبی طرح الکترونیک را اجرا کنیم.
وی تصریح کرد: مجوز مراکز درمانی که دارای استانداردهای مربوطه بودند مجددا تمدید شد تا بتوانند خدمات شیمی درمانی را به بیماران ارائه دهند. در این دوره توانستیم تعداد قابل توجهی نیروی پزشک و پرستار طب تکمیلی آموزش دهیم که بتوانند در ۲۰ استان کشور ارائه خدمت کنند و طب تکنیکی را به دیگران آموزش دهند.