صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایجاد مناطق آزاد با هدف جذب سرمایه گذاری خارجی اثربخش است

۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۷:۰۱
کد خبر: ۴۸۸۶۴۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت،معدن و تجارت گفت: تجربه کشورهای در حال توسعه نشان می دهد که عمده جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه، در مناطق آزاد این کشورها صورت گرفته است.

به گزارش گروه اقتصاد خببرگزاری میزان، سعید زرندی در پاسخ به سوالی در خصوص ایجاد منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی جدید اظهار کرد: مناطق آزاد قابلیت‌های فراوانی برای کشور ایجاد می‌نماید و کشور را قادر می‌سازد در پیمودن فرآیند‌های صنعتی شدن، با سرعت بیشتری قدم بردارند.

وی افزود: اهداف کوتاه مدت کشور‌های در حال توسعه در تشکیل مناطق آزاد اقتصادی، افزایش صادرات و عایدات ناشی از مبادلات خارجی، تولید فرصت‌های شغلی، تحریک منابع سرمایه‌گذاری و شتاب دهی به توسعه منطقه‌ای است

زرندی گفت: اهداف بلند مدت آن را می‌توان در انتقال فن آوری، ارتقای مهارت‌های مدیریتی و بهبود ارتباطات اقتصاد کشور با سایر اقتصاد‌ها در عرصه بین‌المللی جستجو کرد.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: برای ایجاد مناطق آزاد جدید می‌بایست آسیب شناسی عدم موفقیت مناطق آزاد قبلی صورت گیرد و با بررسی منافع و یا معایب احتمالی که این مناطق برای اقتصاد ملی به همراه خواهد داشت اقدام شود.

وی تصریح کرد: اگر چنانچه با رویکرد منطقه‌ای و تنها با هدف ایجاد تسهیلات از جمله مزیت‌های استفاده از خودرو‌های خارجی بدون پرداخت تعرفه و حقوق ورودی فقط برای ساکنین و در محدوده آن مناطق، ایجاد این مناطق مد نظر باشد، به اهداف مورد نظر که جذب سرمایه گذاری خارجی است نائل نخواهیم شد.

زرندی تاکید کرد: گسترش این مناطق با چنین رویکردی، می‌تواند به ورود بی رویه کالا‌های مصرفی خارجی و بی اثر نمودن سیاست‌های تجاری بیانجامد.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: از الزامات ایجاد مناطق آزاد، دسترسی مناسب به منابع تولیدی، دسترسی به کالا‌های واسطه ای، دسترسی به مبادی تجاری، عدم محدودیت و قیمت پایین زمین، دسترسی به امکانات زیربنایی اعم از راه، انرژی، آب، دسترسی به نیروی کار ساده و متخصص ارزان است.

وی گفت: برخی از مناطق آزاد کنونی کشوردرمکان‌هایی قرار دارند که ظرفیت پایینی درصنعتی شدن را داشته و عموما با نگاه توسعه مناطق حاشیه و گسترش گردشگری طراحی شده اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *