۱۲ هزار مگاوات نیروگاه تا پایان دولت وارد مدار میشود/ واحدهای گازی بیشترین ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور را دارند
آخرین آمار منتشره از وزارت نیرو نشان میدهد که جمعیت کشور نسبت به ابتدای انقلاب حدود ۲.۲ برابر شده است، ولی با این وجود ظرفیت نصب شده نیروگاهی ۱۱.۴ برابر افزایش یافته و به بیش از ۸۰ هزار مگاوات رسیده است.
بررسیها نشان میدهد که ظرفیت نیروگاههای نصب شده کشور در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حدود هفت هزار مگاوات بوده که این رقم در ابتدای دولت یازدهم به ۶۸ هزار و ۹۴۱ مگاوات و تا انتهای دیماه به ۸۰ هزار و ۲۲۹ مگاوات رسیده است.
لازم به ذکر است که طی مدت فعالیت دولت تدبیر و امید بیش از ۱۱ هزار مگاوات به ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور افزوده شد و بالغ بر ۶۵ درصد تجهیزات مورد استفاده در این بخش نیز ساخت داخل بوده است.
همچنین در ۲۷ استان کشور ۳۱ پروژه بزرگ احداث نیروگاه به ظرفیت ۱۹ هزار مگاوات در حال اجراست که ۱۲ هزار مگاوات از این رقم طی دولت دوازدهم به مدار بهرهبرداری خواهد آمد.
آخرین بررسیها حاکی از آن است که در حال حاضر واحدهای گازی با ۲۵ هزار و ۳۵۵ مگاوات، بیشترین ظرفیت (۳۱.۶۰ درصد) نصب شده نیروگاهی کشور را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین ۲۹.۴۷ درصد نیروگاههای کشور مربوط به واحدهای سیکل ترکیبی است که حدود ۲۳ هزار و ۶۴۶ مگاوات از ظرفیت منصوبه نیروگاههای ایران مربوط به این بخش است.
واحدهای بخار نیروگاهی نیز ۱۹.۷۳ درصد ظرفیت منصوبه این حوزه را به خود اختصاص دادهاند و با ظرفیت ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاواتی خود در میان سه بخشی قرار گرفته که بیشترین ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور را دارند.
در حال حاضر ظرفیت واحدهای برقآبی نیز به ۱۱ هزار و ۹۳۸ مگاوات رسیده است و سهم ۱۴.۸۸ درصدی را در بین کل ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور در اختیار دارند.
همچنین ظرفیت فعلی واحدهای تولید پراکنده (شامل ۲۵۳ مگاوات خودتامین) به یک هزار و ۳۴۱ مگاوات و ظرفیت نیروگاههای اتمی نیز به یک هزار و ۲۰ مگاوات رسیده است که از این حیث واحدهای یاد شده هر کدام حدود یک درصد از کل ظرفیت منصوبه نیروگاههای کشور را به خود اختصاص دادهاند.
در حاضر حاضر آخرین ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر کشور هم به حدود ۶۷۰ مگاوات و ظرفیت واحدهای دیزلی نیز به حدود ۴۳۹ مگاوات رسیده است.
گفتنی است هماکنون ایران به لحاظ ظرفیت منصوبه برق رتبه نخست منطقه و جایگاه چهاردهم را در جهان دارد.