صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تفاوت انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌ها در اسلامی بودن آن است

۰۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۰:۴۱
کد خبر: ۴۸۸۳۸۲
مدیر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: عده‌ای چنین وانمود می‌کنند که هدف اصلی انقلاب تنها رفع فقر بوده است اگر این گونه بود که انقلاب ما با مارکسیسم‌ها فرقی نداشت؛ انقلاب ما از انقلاب پیغمبر اسلام سرچشمه گرفت همان پیامبری که سه سال را در شعب ابی طالب گذراند و آب و نان به آن‌ها نمی‌رسید. فرق انقلاب ما با دیگران در اسلامی بودن آن است.

گروه سیاسی ؛ آیت الله محمدتقی مصباح یزدی در دهمین جلسه از سلسله دیدار‌های تبریک گویی چهل سال انقلاب کبیر اسلامی با یاران باوفای امام خمینی (ره) اظهار کرد: بنده به سهم خود از این گزارش پربار شنبه‌های انقلاب تشکر می‌کنم. این دستاورد‌ها موجب می‌شود تا مردم بیشتر قدردان انقلاب اسلامی باشند و به یاد خداوند بیافتند.


وی ادامه داد: ابعاد انقلاب اسلامی، کیفیت شکل گیری و به اوج رساندن موفقیت‌های آن از منظر تحلیل و بررسی شرایط اجتماعی داخلی و خارجی که از بدو شروع انقلاب وجود داشت؛ حاصل الطاف خفیه الهی در کمک به پیروزی این نهضت و پشتیبانی از آن است. مقام معظم رهبری در این باره فرمودند که هر روز این انقلاب یک معجزه است.

این مرجع عالی قدر افزود: این موارد رویداد‌ها و دستاورد‌هایی است که اگر پیش از انقلاب تصور آن را در ذهن می‌کردیم حتی در ذهن هم سنگین می‌آمد و حتی در پیش بینی‌ها هم باور نمی‌کردیم. هیچ کجای دنیا هم نظیر این انقلاب وجود ندارد. با این ویژگی‌ها و علیرغم همه مشکلات ما بر همه این موارد غالب شدیم. امیدواریم این روند تا ظهور حضرت ولیعصر (عج) ادامه داشته باشد و هر روز شاهد پیشرفت‌ها و گشایش‌ها باشیم.

وی ادامه داد: یکی از بحث‌هایی که انجام می‌شود مقایسه این انقلاب با انقلاب‌های گذشته است. امام خمینی (ره) در بخشی از سخنان خود می‌فرمایند که در بسیاری از کشور‌ها در همین عصر اخیر انقلاب واقع شد، اما هرجا انقلابی شده عده‌ای از دولت‌ها موافق بوده وعده‌ای نیز مخالف داشته است؛ تنها انقلاب ما است که همه کشور‌های دنیا با آن مخالف هستند. اگر موافقی داشته باشیم این استثنا است.

وی افزود: شاهد این امر، جنگ هشت ساله است که همه کشور‌های شرق و غرب پیشرفته‌ترین تسلیحات را در اختیار دشمن قرار می‌دادند و سیم خاردار هم به ما نمی‌دادند.

مصباح یزدی گفت: امام در بیان راز و چرایی این علت که همه کشور‌ها با انقلاب اسلامی مخالف بودند گفت که انقلاب یک برنامه دارد که هیچ کشوری با آن موافق نیست و آن اسلام است. پس همه کشور‌ها در انقلابشان به دنبال سود و منفعت بودند و هرکس هم حمایت می‌کرد دنبال سود بود، اما انقلاب به دنبال اسلام بود و می‌دانستند از این موضوع شرق و غرب متضرر می‌شوند.

وی تصریح کرد: بررسی دستاور‌ها به جا و لازم است، اما توجه به نقطه‌های ضعف نیز لازم است و نیاز است تا برای جلوگیری از آسیب‌ها به آن پرداخته شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تشریح کرد: لازم است از خود سوال بپرسیم تا چه حد می‌توان به آینده این انقلاب و پیشرفت شتابان آن امیداوار بود. در طول این چهل سال دچار نوسان بوده ایم و دشمنان می‌گفتند که انقلاب شش ماه را هم نمی‌بیند، اما در حال برگزاری مراسم چهل سالگی انقلاب با شادی و خرمی هستیم. شاید بدانید که برخی از جامعه شناسان معتقدند که انقلاب مانند هر پدیده طبیعی تولد، رشد و توسعه و مرگ و افولی دارد و پیش بینی هم می‌کنند که انقلاب اسلامی به این سرنوشت دچار خواهد شد و این سرنوشت هر جامعه‌ای است، اما این موضوع از نظر اسلام اینگونه نیست.

وی ادامه داد: همه مسلمانان و به ویژه شیعیان معتقدند که انقلاب در جهان صادر می‌شود و اسلام همه‌گیر خواهد شد و خداوند در قرآن این را وعده داده است، اما این موضوع شرطی دارد؛ وقتی این وعده‌ها محقق می‌شود که شرط‌های خداوند رعایت شود و این موضوع حتی درباره ۱۲۴ هزار پیامبر هم وجود داشته است. زمانی حتی اسلام تا اسپانیا هم رسید، ولی این موضوع باقی نماند به این خاطر که ضمانت باقی ماندن، مشروط است.

مدیر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: مهم است که شرط و شروط قرآن را بپذیریم و به آن عمل کنیم. اگر فکر کنیم پیروزی انقلاب ابدی است اشتباه کرده ایم، زیرا اسلام از دوره پیامبر در نوسان بوده است مانند موضوعی که گفته شد. قبل از انقلاب کار به جایی رسید که لیست نماینده مجلس ما را سفارت آمریکا امضا می‌کرد، اما خداوند خواست که ما به عزت برسیم و بدانیم که در صورتی عزت‌ها باقی خواهند ماند که شرایط را رعایت کنیم. خداوند ضمانت نکرده است که برای همیشه شما بمانید و برای باقی ماندن شرایطی تعیین کرده است.

وی تاکید کرد: انسان باید نگران خطر‌ها باشد و دل خوش به وضع موجود نشود و نگران خطرات احتمالی که برای انقلاب به وجود می‌آید باشد که این خطر‌ها در عرصه‌های مختلف ممکن است وجود داشته باشد. ویژگی این انقلاب این است که بر پایه اسلام آمده، اما انقلاب‌های دیگر برای امور مادی بوده است. انقلاب‌های کنگو، کلمبیا و... هم بود و انجام شد.

مصباح یزدی گفت: اگر شروط ضعیف شود در نتیجه مشروط آن هم منتفی می‌شود. ما باید به مسائل فرهنگی و اجتماعی بیشتر اهمیت بدهیم تا شرایط مادی و محیطی را محقق کنیم. اگر ما اهداف انقلاب را فراموش کنیم و مشروط به شعار مارکسیست‌ها شویم؛ مارکسیست‌ها به شعار‌هایی همچون رفاه عمومی و حمایت از محرومین محدود شدند که با همین شعارهم نصف دنیا را گرفتند و تصور می‌کردند واقعا دل آن‌ها برای زحمت کشان می‌سوزد و چنین شد که اکنون می‌بینید.

وی تشریح کرد: خداوند وعده داده است که اگر شرایط الهی را رعایت کردید عزت، قدرت و تسلط شما برعالم باقی می‌ماند و اگر نکردید باقی نخواهید ماند این قائده‌ای کلی است و استثنایی هم ندارد. امروز باید نگران مسائل فرهنگی جامعه باشیم و باور‌ها و ارزش‌ها که اساس فرهنگ است را مراقبت کنیم. حقیقت فرهنگ، دین است. برای رضای الهی باید به خلق خداوند خدمت کرد و اگر این دوعامل ضعیف شد باید نگران باشیم. باور‌های جوانان ما بسیار مهم است که باید نگران آن‌ها باشیم. فرهنگ‌های دینی رو به ضعف رفته است و ربا خواری در حال رواج است.

مدیر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در پایان اظهارات خود گفت: عده‌ای چنین وانمود می‌کنند که هدف اصلی انقلاب تنها رفع فقر بوده است اگر این گونه بود که انقلاب ما با مارکسیسم‌ها فرقی نداشت؛ انقلاب ما از انقلاب پیغمبر اسلام سرچشمه گرفت همان پیامبری که سه سال را در شعب ابی طالب گذراند و آب و نان به آن‌ها نمی‌رسید. فرق انقلاب ما با دیگران در اسلامی بودن آن است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *