صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از رهایی ۴ محکوم به قصاص نفس تا مختومه شدن ۸۷ هزار پرونده با اصلاح ذات البین در شورا‌های حل اختلاف ویژه شعب زندان / بارقه‌های امید در دلهایمان زنده می‌شود

۰۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۳:۰۱
کد خبر: ۴۸۸۰۹۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
امروز سوم بهمن ماه است، ندامتگاه شهرری مملو از شادی است، ۴ زندانی محکوم به قصاص نفس یک بار دیگر به همت خیرین و مسئولان قضایی تولدی دوباره یافتند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، در یکی از روز‌های زمستانی مهمان ندامتگاه شهرری شدیم تا در مراسم رهایی ۴ نفر زندانی محکوم به قصاص نفس حضور پیدا کنیم. زنانی که هریک به شوق زندگی و امید به آینده دوران حبس را می‌گذراندند و حالا با همت بلند خیرین، قرار است زندگی تازه‌ای را آغاز کنند.

مینا ۲۸ سال دارد، می‌گوید کابوس مرگ رهایم نمی‌کرد. هرشب با ترس و دلهره می‌خوابیدم و هرشب این جمله را برای خودم تداعی می‌کردم شاید فردایی نباشد. راستش خیلی به زندگی امید نداشتم. اما خدا دوستم داشتم. تا اینجا خدا با من بوده است امیدواریم بعد از آزادی از زندان هم لطف خدا شامل حالم شود.

 برای خیرین دعای خیر می‌کند و می‌گوید: با وجود خیرین و مسئولان زندان بارقه‌های امید در دلهایمان زنده شد و گرنه امیدی به زندگی و آزادی نداشتم.

آهسته به سوالات پاسخ می‌دهد از پایان کابوس‌های شبانه می‌گوید تا تولدی دوباره و امید به آینده. این مددجو که موفق به کسب ۱۷ گواهینامه فنی و حرفه‌ای در این ندامتگاه شده است حالا می‌خواهد در آینده با این مهارت‌ها، گذران زندگی کند.

خاطراتش را مرور می‌کند و می‌گوید: شوهرم بلا‌های زیادی سرم آورد و اذیتم می‌کرد، مردان غریبه را به خانه می‌آورد. آخرین بار فیلمی از من تهیه کرد و گفت: اگر به حرفهایش گوش ندهم فیلمم را پخش خواهد کرد. مغزم گنجایش این حرف‌ها و آبروریزی برای خانواده‌ام را نداشت، به ناچار مرتکب قتل شدم.



از کارم پشیمانم، نباید جان یک انسان را می‌گرفتم. همان موقع خودم را معرفی کردم. ده سال است که در زندان تحمل کیفر می‌کنم. با کمک خیرین از ۱۹۰ میلیون دیه، ۱۱۰ میلیون آن فراهم شده است و امروز احساس شادی دارم.


نسرین یکی دیگر از زندانیان محکوم به قصاص نفس است که بزودی زمینه آزادی اش با کمک مسئولان و خیران از زندان فراهم می‌شود.

می‌گوید دخترم در این سال‌ها یک بار هم به دیدنم در زندان نیامد، یعنی اجازه نداشت که بیاید. با خانواده همسرم زندگی می‌کند ۷ سال است که او را ندیدم و تنها با عکسش خاطراتم را زنده می‌کنم. با آه می‌گوید ۱۶ سال دارد برای خودش خانمی شده است. حق دیدن فرزندم را از من گرفتند. لحظه‌ای به دوربین خیره می‌شود و چیزی نمی‌گوید. مرور خاطرات برایش سخت است. ادامه حرفهایش را در یک جمله خلاصه می‌کند، میخواهم زندگی آرامی را آغاز کنم.

بغضش را می‌خورد و از ماجرای قتل عمدی که روزگارش را سیاه کرده می‌گوید، به قول خودش هر ثانیه اش به مانند یک عمر برایش گذشت و حالا امروز چشم انتظار کمک‌های خیرینی است که زندگی دوباره را به او هدیه دهند.

لحظات سخت میان ماندن و رفتن که تصورش هم دلهره آور است. جدال میان مرگ و زندگی و نگاهی معنادار به افق‌های تازه در زندگی، زندگی که شاید تا دیروز برایش بی معنا بود، اما با دیدن اسمش در لیست آزادی، روحیه‌ای دوباره پیدا کرد.

مددجوی دیگری وارد می‌شود، چهره اش برایم آشنا بود انگار دیده بودمش، حدسم درست بود، زندانی که چند سال پیش در این ندامتگاه از او مصاحبه گرفته بودم. سلامم آغاز گر مصاحبه‌ای دوباره شد. او به همراه خواهر و مادرش در زندان تحمل کیفر می‌کرد، چهارسال است که از زندانی شدنش می‌گذرد. زهره حالا ۲۴ سال دارد با خوشحالی می‌گوید خواهرم آزاد شده است و مادرم نیز بزودی آزاد خواهد شد.

‌می‌گوید: از ته قلبم خوشحال هستم می‌خواهم با مادرم و خواهرم زندگی جدیدی را آغاز کنم دست خیرین را می‌بوسم، خداوند به آن‌ها خیر دهد که امید را در دل ما روشن می‌کنند، من برای آزادی ام ناامید بودم، اما امروز احساس نشاط و شادی دوباره دارم. از خدا تشکر می‌کنم خیرین و مسئولان همیشه به فکر ما هستند، در زندان خیلی‌ها هستند که به کمک خیرین نیاز دارند.


 

عقربه‌های ساعت به تندی می‌گذرد خبرنگاران هریک به دنبال مصاحبه‌ای از مددجویان رها شده از قصاص هستند. از آرزو‌ها و امید‌هایی که به آینده دارند و اینکه چرا مرتکب قتل شده اند، می‌پرسند. در چشمان همه آن‌ها ترس و بیم از آینده‌ای مبهم وجود دارد. آرزو‌ها و حسرت‌هایی که بر باد رفته است. حالا مددجویان با امید و آرزویی دوباره محوطه را به سوی ندامتگاه ترک می‌کنند و چشم انتظار کمک‌های خیرینی هستند که آزادی را در روز‌های پایانی سال به آنان هدیه دهند.

 

۷ میلیون پرونده وارده به شورا‌های حل اختلاف استان تهران در ده سال گذشته

دریانی رئیس شورا‌های حل اختلاف استان تهران درحاشیه این مراسم با بیان اینکه کار در شورا‌های حل اختلاف بصورت جمعی کلید می‌خورد، گفت: هدف آزادی زندانیان جرائم غیرعمد است بخصوص زندانیان زن که وضعیت خاصی دارند.

وی افزود: با کمک ستاد صبر تعدادی از زندانیان محکوم به قصاص از اعدام رهایی یافته اند، اصلاح ذات البین هم در زندان و هم در بیرون از زندان داریم. شورای حل اختلاف استان تهران در یکسال گذشته ۸۷ هزار پرونده را با اصلاح ذات البین به سرانجام رسانده است.

دریانی با اشاره به گزارش عملکرد ۱۰ ساله این شورا به ارائه آمار ۷ میلیون پرونده وارده به شورا‌های حل اختلاف استان تهران دراین مدت زمانی پرداخت و گفت: از این آمار حدود ۸۰۰ هزار پرونده با اصلاح ذات البین مختومه که به عبارتی از ورود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به دادگستری جلوگیری شده است.

رئیس شورا‌های حل اختلاف استان تهران اظهار کرد: در حال حاضر شورای حل اختلاف با تار و پود مردم عجین شده است و اگر عزیزی فوت کند برای انحصار وراثت باید به شورا مراجعه کنند، در پرونده سقوط اتوبوس دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات با دعوت از اولیا، انحصار وراثت را خارج از نوبت انجام دادیم.

این مقام قضایی در استان تهران تصریح کرد: تمام تلاشمان اصلاح ذات البین است و در امور قضایی سوپاپ اطمینان شورای حل اختلاف است که مراجعات مردم سهل‌تر شود. وی ضمن تقدیر از کمک‌های خیرین اظهار کرد: خیرین نزدیک به یک میلیارد تومان برای آزادی زندانیان تقبل کرده اند.

محبی مدیرکل زندان‌های استان تهران نیز گفت: همچنین ۱۴ زندانی محکوم جرائم مالی نیز به زودی از زندان آزاد و به آغوش خانواده باز می‌گردند.

پایان مراسم با اشک شوق یکی از خیرین همراه شد، خیری که هدفش نشاندن لبخند شادی بر لبان زندانیان نیازمند است و بزرگترین ثروتش را شادی همنوعانش می‌داند. صفحه دیگر از گزارش زندان زنان در حالی بسته شد که آرزو می‌کنیم با کمک‌های خیرین شاهد آزادی تعداد زیادی از زندانیان نیازمند در روز‌های پایانی سال باشیم.

 

انتهای پیام /

           



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *