تشدید اختلافات در میان کشورهای اروپا؛ اتحادیه اروپا به کدام سو میرود؟
اتحادیه اروپا شاهد چالشهای داخلی و بینادولتی است که هر روز بر عمق و گستره آن افزوده میشود.
به گزارش گروه بین الملل ، چالشها و اختلافات درونی اتحادیه اروپا در ماهها و هفتههای اخیر بیش از پیش آشکار شده است.
کشورهای اروپایی در سال ۲۰۱۸ شاهد اختلافات و بحرانهای درونی شدیدی بودهاند. فرانسه از نوامبر ۲۰۱۸ تاکنون با چالش سیاسی- اجتماعی بزرگی موسوم به جلیقه زردها روبرو بوده است. پاریس که در ابتدا به سرکوب اعتراضات سراسری ناشی از افزایش مالیات بر سوخت پرداخت، در نهایت مجبور به عقب نشینی و لغو آن قانون شد، اما اعتراضات گسترش یافته و به تظاهرات ضد دولتی و افزایش سرسام آور هزینههای زندگی مبدل شد.
این اعتراضات با گسترش به سراسر اروپا سبب بروز تظاهرات های ضد دولتی در انگلیس، اتریش، هلند، بلژیک و ... شد.
انگلیس نیز در تلاش برای خروج از اتحادیه اروپا دچار بحران عمیق سیاسی بی سابقهای شده و نبرد میان پارلمان و دولت انگلیس در موضوع برگزیت همچنان ادامه دارد. با رد توافق خروج مدنظر «ترزا می»، پارلمان این کشور به بررسی رای عدم اعتماد پرداخت که در نهایت می توانست آرا لازم را کسب کند.
گذشته از بحرانها و اختلافات داخلی کشورهای اروپایی که نمونههایی از آن ذکر شد، اتحادیه اروپا با بحران دیگری نیز مواجه است؛ اختلاف کشورهای عضو اتحادیه اروپا.
در این راستان میتوان به جنگ لفظی پاریس و رم اشاره کرد که به احضار سفیر ایتالیا در فرانسه انجامید. این اختلافات که چندی است ادامه دارد روز چهارشنبه گذشته با اظهارات سالوینی وزیر کشور ایتالیا علیه فرانسه وارد فاز جدیدی شد.
سالوینی از مردم فرانسه خواست تا در انتخابات پارلمان اروپا به حزب «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه رای ندهند
از سوی دیگر، برگزیت نیز به این چالشها و تقابلها دامن میزند. عدم تجدید نظر در توافق با انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا سبب بروز اظهارنظرها و آشکار شدن اختلافات در اتحادیه اروپا شده است.
به نظر میرسد شدت این تنشها به حد هشدار رسیده است. امضای توافق همکاری فرانسه و آلمان نیز در همین راستا قابل تفسیر است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *