آمریکا در «به صفر رساندن صادرات نفت ایران» شکست خورد
وی افزود: کمیسیون تلفیق سقف صادارت نفت را ۱.۵ میلیون بشکه در نظر گرفت که بنده این موضوع را تحسین میکنم چرا که این کار، کار عاقلانهای بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به اعضای کمیسیون تلفیق تصریح کرد: ممکن است برخی اطلاعاتی که به شما دادهاند یا میدهند و یا برخی مسئولان و یا کسانی که صاحب تریبون هستند مطالبی را منتقل کنند که دشمنان هم گاهی از آن سوءاستفاده میکنند که به نظر بنده این موارد خیلی با واقعیت انطباق ندارد لذا ما باید قبول کنیم که آنچه آمریکاییها میخواستند یعنی نفت را صفر کنند، موفق نشدند و شکست خوردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: به هر حال ما در حالا حاضر مشغول فروش نفت خودمان هستیم و با همسایگان خودمان هم ارتباطات اقتصادی خوبی داریم.
وی بیان داشت: البته همیشه هم وقتی تحریم نفتی بودیم قیمت نفت مقداری تلاطم داشت که این موضوع به اتکا بودجه به نفت بازمی گردد.
رئیس مجلس با بیان اینکه زمانی بودجه کشور از محل فروش نفت تنها ۷ میلیارد دلار بود و با این سختیها کشور اداره میشد، گفت: همه مسائل مربوط به تحریمها نیست لذا بنده فکر میکنم ما به دست خودمان نباید شرایط را به گونهای دیگری تفسیر کنیم؛ بنابراین تصمیم کمیسیون تلفیق در تعیین سقف صادرات نفت تصمیم عاقلانهای بوده است.
لاریجانی با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری درباره بودجه سال ۹۸ اظهار داشت: وقتی در شورای هماهنگی سران قوا مباحث بودجه مطرح بود مقام معظم رهبری نکاتی را مرقوم فرمودند که بودجه باید متناسب با شرایط تحریمی تهیه شود. دوستان سازمان برنامه و بودجه در هما زمان رفتند و مقداری بودجه را تعدیل کردند البته تا جایی که توانستند نه همه جای بودجه را.
لاریجانی اضافه کرد: نکته مهم دیگری که مقام معظم رهبری در نکاتشان به آن اشاره داشتند درباره ساختار بودجه و عدم بودجه به نفت و افزایش اشتغال و رشد اقتصادی بدون نفت بود که در آن جلسات وقتی بحث و بررسی صورت گرفت تا مقداری که امکان پذیر بود این مسئله در سازمان برنامه و بودجه تنظیم شد و مابقی را برای سال بعد گذاشتند تا در چهار ماه بعد این اصلاحات صورت گیرد.
وی با اشاره به برخی از مسائل مربوط به ساختار بودجه بیان داشت: اعضای کمیسیون تلفیق میتوانند برخی از مسائل مربوط به ساختار بودجه را ضمن بررسی این بودجه اصلاح کنند تا بودجه متناسب با نیازهای کشور تدوین شود.
وی با اشاره به مقوله صادرات کشور در بودجه سال ۹۸ تاکید کرد: در این زمینه من از اعضای کمیسیون تلفیق تشکر میکنم چرا که در زمینه صادرات مصوبهای را داشتند که باید ارز صادرات به کشور بازگردد و اگر بازنگردد درصدی تنبیه برای آن در نظر گرفتند، اما نکتهای در اینجا مغفول مانده و آن این است که ما باید مقوله تشویق را هم در این زمینه بگنجانیم
وی با بیان اینکه تلاطم ارز زمینه را برای صادرات ایجاد کرد گفت: ما باید از این وضعیت استفاده کنیم و زمینههایی برای تشویق صادرات در نظربگیریم البته این مسئله در بودجه سال ۹۷ هم مدنظر قرار گرفت که ظاهرا در مسیر اجرا درست پیش نرفت لذا خواهش میکنیم کمیسیون تلفیق همانطور که در زمینه تنبیه نقطه نظرات خود را ارائه کرده در زمینه تشویق صادرات هم مواردی را مد نظر قرار دهد.
لاریجانی با بیان اینکه مقوله اشتغال یکی از نکاتی است که مقام معظم رهبری بر روی آن تاکید داشته است گفت: یک حوزهای که میتواند با سرعت بیشتری به اشتغال کمک کند بخش مسکن است اگر در حوزه مسکن حرکتی صورت گیرد بخشهای زیادی از صنایع کشور رونق پیدا میکند.
وی افزود: بنیاد مسکن قبلا طرحهایی آماده کرده بود که در برخی موارد اجرا شد. من هم از نزدیک برخی از این طرحها را دیدم که خوب عمل شده کار دیگری که میتوان انجام داد این است که به شهرداریها تسهیلات بدهیم و یا دستشان را برای اوراق بازکنیم که مناطق بافت فرسوده را خریداری و تعمیر کنند. این کار در برخی شهرها انجام شده و موفق بوده است لذا خوب است که از ظرفیت شهرداریها در این زمینه استفاده شود.
لاریجانی با بیان اینکه حوزه گردشگری و صنایع دستی میتواند به ایجاد اشتغال سرعت ببخشد اظهار داشت: میتوان تسهیلات ارزان قیمتی را در اختیار این صنایع قرار داد همچنان که نمونههای خوبی در کشور داشتیم. این سرمایهگذاری خرد افراد را سرپا نگه میدارد.
وی با اشاره به تشکیل مجمع کارآفرینان برجسته گفت: این مجمع توصیههایی را در راستای رونق کارآفرینی داشته که مهمترین آن تامین سرمایه در گردش صنایع بوده است بانکها باید در این زمینه کمک کنند.
لاریجانی تاکید کرد: برخی بانکها مانند بانک توسعه صنتعت به بخش صنعت توجه خاصی دارداما سرمایه آنها کم است پیشنهاداتی برای افزایش سرمایه این باکها وجود دارد که باید در کمیسیون تلفیق به تصویب برسد.
رئیس مجلس با بیان اینکه موضوع اصلاح قانون در بخش کارآفرینان در شورای هماهنگی سران قوا مطرح است بیان داشت: البته کمیسیون تلفیق هم میتواند از کارآفرینان برجسته برای حضور در جلسات کمیسیون تلفیق دعوت به عمل بیاورد. از کمیسیون تلفیق میخواهیم تا بسته کاملی برای رونق اشتغال تهیه کند تا جهت اصلی بودجه سال ۹۸ در راستای رونق اشتغال باشد.
لاریجانی با اشاره به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس درباره میزان وابستگی زنجیرههای مختلف تولید به خارج از کشور بیان داشت: وقتی در این گزارش دقیق میشویم میبینیم برخی از اینها حلقههای مفقودهای دارند که اگر روی آن سرمایهگذاری کنیم اینقدر وابستگی نخواهیم داشت مثلا در مورد خودروسازی، اگر روی چند قطعه تمرکز شود بخش زیادی از وابستگی خودروهای پرتیراژ حل میشود.
وی با انتقاد از کاهش بودجه معاونت فناوری ادامه داد: دانشگاهها در همه دنیا بر مبنای پژوهش کار میکنند و هزینههایشان را از این محل تامین میکنند. ما باید کاری کنیم اگر شرکتهای تولیدی نیازهایی برای تحقیق و توسعه دارند به دانشگاهها رجوع کنند. میتوانیم این را جزو مالیاتشان حساب کنیم و از طرفی تسهیلاتی قائل شویم که دانشگاهها به سمت نیاز کشور بروند این زمینهای میشود که دانشگاهها از نظر اقتصادی مستقل شوند و به سمت نیاز تولید کشور حرکت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی به وضعیت صندوقهای بازنشستگی اشاره کرد و گفت: مرحوم نوربخش سال گذشته بستهای در این باره آماده کرد در این که دولت به سازمان تامین اجتماعی و صندوقها بدهکار است و اصل بدهی رقم درشتی است اختلافی نیست، اما در مورد میزان بدهی اختلاف نظر وجود دارد. لازم است به این موضوع اهتمام داشته باشید؛ لذا لازم است کمیسیون تلفیق به این موضوع اهتما داشته باشد، زیرا اگر در شرایط فعلی این کار انجام نشود در سالهای بعد مشکلات سختتر خواهد شد. دولت امسال در این زمینه درست عمل نکرد چرا که میتوانست بخشی از بدهیهای صندوق را بدهد و کمیسیون تلفیق میتواند در این زمینه تبصرهای بگذارد و امکانی فراهم کند که بدهیها به صندوق بازنشستگی داده شود.
لاریجانی در ادامه با اشاره به تکمیل راه آهن شرق به غرب و شمال به جنوب برای عبور سرمایه از ترانزیت بیان داشت: سال گذشته از صندوق توسعه برداشتی داشتیم که امسال تلاش میکنیم آن را سامان بدهیم. از اعضای کمیسیون تلفیق میخواهیم تا وزیر راه و شهرسازی را مکلف کند تا بخشی از این کار را انجام دهد.
وی با اشاره به مقوله کوچک سازی و چابکسازی دولت گفت: این موضوع در برنامه و سیاستهای کلی هم پیشبینی شده شاید لازم باشد اختیاراتی همراه با الزامات به شورای عالی اداری و شورای هماهنگی سران قوا بدهیم که بخشهای موازی را ادغام و دولت را کوچک کند، زیرا این حجم از فربگی دولت مشکلات زیادی را در بودجه نویسی ایجاد میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به ضرورت توجه به دولت الکترونیک بیان داشت: من در این زمینه از وزارت ارتباطات بازدیدی داشتم زیرساختها در این زمینه آماده است و هفتاد درصد آن انجام شده بنابراین باید دولت را الزام کنیم که سال گذشتهای کار را انجام دهد چرا که این امر میتواند گشایشی در امور ایجاد کند. البته مقوله مبارزه با فساد هم همین است اگر وضعیت شفاف شود مشکلات حل خواهد شد در مورد شبکه ملی اطلاعات هم در شورای عالی فضای مجازی مفصل بحث شد و مقداری از کار انجام شده است اگر امکانی را فراهم کنیم میتواننند مسئولین این شبکه را به وجود آورند و نگرانیها حل شود.
لاریجانی بیان داشت: بنده ورود کمیسیون تلفیق به بررسی بودجه شرکتها دولتی را نیز موجب ایجاد آرامش در کشور میدانم. در زمینه اصلاحات در بودجه بخش فرهنگی هم باید بگویم ضرورت دراد یان بودجه تعدیل شود مثلا اعتبار برخی فرهنگستانهاخیلی کاهش یافته که درست نیست چرا که برخی از این فرهنگستانها کارهای عمیقی انجام میدهند و نباید این طور باشد که از نظر بودجه به آنها ستمی شود.
تکمیل می شود