تمامی اقدامات ما در راستای پاسخگویی به محرومین جامعه است
به گزارش گروه جامعه سعید نمکی در حاشیه دومین اجلاس مدیران کل بیمه سلامت در پاسخ به سوالی درخصوص اصلاحات بیمهای در حوزه بیمه سلامت، اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی دولت دکتر روحانی، پوشش بیمه همگانی و ارتقای نظام سلامت بود و پوشش بیمه همگانی در راستای همین سیاست در کنار طرح تحول سلامت دنبال شد. حال برای اینکه این طرح بتواند در یک ریل منطقی قرار گیرد، نیاز بود مقدماتی مانند پزشکی خانواده، نظام ارجاع، پرونده نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامت شکل گیرد، اما در این زمینه اندکی عقب مانده ایم. اما بحث پوشش بیمه همگانی را با سرعت بالاتری پیش برده ایم و منطقی هزینه نکردن در برخی از ابعاد، باعث شد که در برخی موارد در نظام پرداخت دچار خلا شویم.
دکتر نمکی افزود: با توجه به اینکه از سال ۹۴ در سازمان برنامه و بودجه، بودجه و منابع مالی بخش سلامت را مدیریت میکردم، همان موقع برنامههای مفصلی را تدوین کرده و راهکارهایی را نیز اندیشیدیم. برای مثال در یک اقدام، کسریهایی وزارت بهداشت را با ۸ هزار میلیارد تومان جبران کردیم و در سال بعد از آن هم منابع را به طور ۱۰۰ درصدی افزایش دادیم و سعی کردیم فاصله منابع و مصارف و عقب ماندگیها جبران شوند. در سال جاری هم سعی خواهیم کرد که با تخصیص درست منابع و پولی که از محل صندوق هزینه میشود، بدهیهای بیمه سلامت را کاهش دهیم.
سرپرست وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: آنچه باید بیش از گذشته به آن بپردازیم، این است که همه ما در بیمه سلامت، وزارت بهداشت و در سایر بیمهها مانند بیمه تامین اجتماعی، به هم کمک کنیم که در استقرار زیرساختهای مقدماتی مثل پزشکی خانواده، نظام ارجاع، پرونده الکترونیک سلامت و راهنماهای بالینی، درنگ نکنیم و چنانچه این زیرساختها را ایجاد نکنیم، هر میزان به این حوزه منابع مالی اختصاص دهیم، باز هم کافی نخواهد بود و این روالی است که در کشورهای صنعتی پیشرفته هم دنبال شده است.
نمکی درخصوص پوشش داروها گفت: ما لیست داروهای تحت پوشش بیمه را به گونهای بازنگری میکنیم که اولویت اول ما داروهای تولید داخل بوده و سازمان بیمه بتواند به سمت خرید راهبردی برود، اما در هیچ یک از این تصمیمات نباید دردمندان و نیازمندان مغفول بمانند و سعی خواهیم کرد بیشترین خدمات را به محرومان ارائه دهیم و تمامی اقدامات ما در راستای پاسخگویی به این قشر است.
سرپرست وزارت بهداشت درخصوص شفافیت درآمد پزشکان، تصریح کرد: خواهش من این است که یک قشر مرجع به نام پزشکان را آنقدر مورد هجمه قرار ندهند. باید بدانیم که عدم شفافیت در پرداخت مالیات برای همه اقشار وجود دارد. حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای شفاف سازی و بالا بردن درآمدهای دولت، در ابتدا ذهنیت را به سمت همکاران طبیب ما سوق داده اند. این در حالی است که تعداد طبیبان خدمتگزاری که در شرایط سخت خدمت ارائه میدهند، کم نیستند؛ بنابراین باید به سمت شفافیت نظام مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی حرکت کنیم، اما این موضوع فقط مختص یک قشر نیست و فقط یک قشر خطاکار نداریم.
نمکی در ادامه سخنان خود، خاطرنشان کرد: باید به سراغ پیشگیری از فرار مالیاتی و مدیریت کردن و جلوگیری از قاچاق در تمام اقشار جامعه و تمام صنوف پیش رویم.
سرپرست وزارت بهداشت، گفت: با همکاران خود در سازمان نظام پزشکی و انجمنها به دنبال این هستیم که بحث پرداخت مالیاتها و فرار مالیاتی را شفاف سازی کرده و آسیب حیثیتی پزشکانی که ممکن است فرار مالیاتی داشته و یا به حقوق مردم تجاوز کنند، توسط دادگاهها و تشکیلات درون صنفی و توسط پزشکان پاک دست و با سابقه مان، به حداقل برسد.