صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سایه سنگین بحران‌های سیاسی و اقتصادی آمریکا و اروپا بر نشست داووس ۲۰۱۹

۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۷:۰۱
کد خبر: ۴۸۷۵۸۳
نشست مجمع جهانی اقتصاد در حالی آغاز به کار می‌کند که به دلیل بحران‌های سیاسی، اقتصادی، زیست محیطی و تجاری، چشم انداز روشنی را نمی‌توان برای آن ترسیم کرد.
به گزارش گروه بین الملل ، نشست مجمع جهانی اقتصاد موسوم به «داووس» در حالی امروز آغاز به کار می‌کند که نگرانی‌ها و بحران‌های سیاسی و اقتصادی، سران اروپایی و آمریکایی را به شدت به خود مشغول کرده است.

حدود سه هزار سیاستمدار و مدیر اقتصادی امروز سه شنبه در نشست سالانه داووس و در غیاب برخی از سران اصلی جهانی تلاش خواهند کرد تا راه حلی برای مقابله با چالش‌های جهانی بیابند.

تفاوت این نشست چهار روزه با سال‌های پیش، از آن جا آشکارتر می‌شود که سخنرانی افتتاحیه این گردهمایی اقتصادی جهانی را «بولسنارو» رئیس جمهور راست افراطی و نژادپرست برزیل انجام خواهد داد.

غیبت برخی از سران جهانی در این نشست به دلیل بحران‌ها و مشکلات داخلی از دیگر مواردی است که توانایی این نشست برای ارائه راه حل را زیر سوال برده است. به جز «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و هیئت بلندپایه آمریکایی که به دلیل تعطیلی بی سابقه دولت آمریکا و اختلافات حل نشده دولت و کنگره در این نشست شرکت نمی‌کنند، «ترزا می» نخست وزیر انگلیس نیز که این روز‌ها به دلیل عدم تصویب طرح توافق مدنظرش در پارلمان این کشور، با بحران سیاسی عمیقی که در نیم قرن گذشته در انگلیس بی سابقه بوده، روبروست، از شرکت در این نشست انصراف داد.

«امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه با اولویت دادن به حل بحران‌های سیاسی داخلی کشورش که از ماه نوامبر و با اعتراضات گسترده موسوم به جلیقه زردها، پاریس را حتی به خشونت بی قاعده علیه معترضان واداشت، از حضور در سوئیس خودداری کرد.

غیبت سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس در این نشست احتمالا فضا را برای ایفای نقش «آنجلا مرکل» صدراعظم آلمان، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن یا «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل فراهم می‌کند.

این در حالی است که نظرسنجی‌ها و پیش بینی‌هایی که پیش از آغاز این نشست منتشر شده‎اند، همگی با تاکید بر کاهش رشد اقتصادی جهانی، پوپولیسم، فجایع زیست محیطی، تنش‌های سیاسی، جنگ‌های تجاری و مسیر نامشخص انگلیس در جدایی از اتحادیه اروپا که از عمده نگرانی‌های سران جهانی است در مورد موفقیت این نشست چندان خوش بین نبوده‎اند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *