صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفر یک مقام لهستانی به تهران در آستانه اجلاس ضدایرانی ورشو

۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۶:۱۲
کد خبر: ۴۸۷۳۲۸
دسته بندی‌: سیاست
معاون وزیر خارجه لهستان، امروز (دوشنبه) در صدر یک هیئت دیپلماتیک وارد تهران شد و با سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان دیدار و رایزنی کرد.

گروه سیاسی ؛ «پرزمیسلاو لانگ» معاون وزیر خارجه لهستان، امروز (دوشنبه) در صدر یک هیئت دیپلماتیک وارد تهران شد و با سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان دیدار و رایزنی کرد.

سفر این مقام لهستانی به تهران در شرایطی است که ظرف روزهای اخیر، مسئولان ارشد دستگاه دیپلماسی کشورمان اعتراض شدیدی را نسبت به اقدام لهستان در پذیرش میزبانی از یک کنفرانس ضدایرانی مطرح کرده‌اند.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا روز جمعه ۲۱ دی در مصاحبه با فاکس نیوز،  از تدارک نشستی با موضوع غرب آسیا و ایران در روز‌های ۱۳ و ۱۴ فوریه (۲۴ و ۲۵ بهمن) در ورشو پایتخت لهستان خبر داد.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در همان روز جمعه ۲۱ دی در واکنش به طرح آمریکا برای برگزاری اجلاسی علیه ایران در ورشو پایتخت لهستان، در صفحه شخصی خود نوشت: این لکه ننگ از دامان دولت لهستان پاک شدنی نیست. در شرایطی که ایران جان لهستانی‌ها را در جنگ جهانی دوم نجات داد، این کشور هم‌اکنون میزبانی سیرک مذبوحانه ضد ایرانی را بر عهده گرفته است.

ظریف همچنین به میزبانان و شرکت‌کنندگان در چنین نشست هایی هشدار داد کسانی که پیشتر در نمایش‌های آمریکایی علیه ایران شرکت داشته اند، یا مرده اند و یا روسیاه و منزوی شده اند، اما ایران قدرتمندتر از همیشه است.

سیدعباس عراقچی نیز در روز شنبه ۲۲ دی در صفحه شخصی خود به نمایش مضحک جدیدی که قرار است با سردمداری آمریکا و به میزبانی لهستان علیه ایران در اواخر بهمن ماه برگزار شود، واکنش نشان داد و در صفحه شخصی خود نوشت: ۱۸۹۲ لهستانی از ۱۹۴۲ تاکنون درقبرستان لهستانی‌ها در قلب تهران آرمیده‌اند. بیش از یک‌صد هزار لهستانی پس از آزادی از اردوگاه‌های کار اجباری استالین، از راه ایران بازگشتند. قبرستان‌ها در ایران بعد از ۳۰ سال قابل جایگزینی هستند اما مردم تهران ۷۷ سال است که احترام میهمانان خود را نگاه داشته‌اند.

البته واکنش مسئولان دستگاه دیپلماسی کشورمان به همراهی لهستان با آمریکا در پیشبرد یک نمایش مضحک ضدایرانی صرفا در حد پیام های توئیتری منحصر نماند، بلکه در روز شنبه ۲۲ دی یعنی یک روز بعد از مخابره خبر میزبانی لهستان از یک نشست ضدایرانی طراحی شده توسط آمریکا، «ویچخ اونلت» کاردار لهستان در تهران به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران فراخوانده شد و رئیس اداره اول شرق اروپای وزارت امور خارجه مراتب اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران نسبت به اقدام طرف لهستانی در همراهی با آمریکا برای برگزاری این کنفرانس را اعلام داشت و گفت: این یک حرکت خصمانه از سوی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است و انتظار می‌رود لهستان از همراهی با آمریکا در برگزاری این کنفرانس خودداری کند.

کاردار لهستان در این دیدار با ارائه توضیحاتی در خصوص کنفرانس مذکور، بر ضد ایرانی نبودن آن و بیان اینکه مواضع لهستان با اظهارات اخیر مقامات آمریکایی متفاوت است، تاکید کرد؛ اما رئیس اداره اول شرق اروپای وزارت امور خارجه ایران با ناکافی دانستن این توضیحات و تاکید بر ضرورت اقدام جبرانی فوری دولت لهستان اعلام کرد که در غیر اینصورت تهران ناچار به اتخاذ اقدامات متقابل است.

روز دوشنبه ۲۴ دی ماه نیز «مسعود ادریسی کرمانشاهی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ورشو به درخواست طرف لهستانی با «ماچی پرز میسلاولانگ» معاون وزیر خارجه لهستان دیدار کرد و دلایل مخالفت ایران با  نشست ورشو را برای وی تشریح کرد.

سفیر  ایران در ورشو در این دیدار نگرانی جدی جمهوری اسلامی ایران از برگزاری این کنفرانس را ابراز و اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران چنین کنفرانسی را بر خلاف امنیت ملی خود دانسته و آن را یک رفتار خصمانه که می‌تواند بر روابط دیرینه دو کشور تاثیر بسیار منفی داشته باشد، می‌داند بنابراین لهستان نباید مورد سوءاستفاده آمریکا قرار گیرد و نسبت به لغو برگزاری این نشست اقدام کند.

برخی محافل سیاسی و رسانه‌ای نسبت به استقبال کشورهای غربی از کنفرانس ضدایرانی لهستان ابراز تردید کرده‌اند؛ در همین زمینه «وال‌استریت ژورنال» روز پنج‌شنبه ۲۷ دی ماه به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا نوشت: پیرامون مشارکت وزرای خارجه کشور‌های اتحادیه اروپا در نشست ورشو  تردید وجود دارد و نتایج و چشم انداز این نشست برای آینده منطقه غرب آسیا در نزد مقامات اتحادیه اروپا، مبهم است.

همچنین «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده است در این نشست شرکت نخواهد کرد.


برچسب ها: عباس عراقچی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *