انقلاب بلاک چینها موضوع اصلی همایش بانکداری الکترونیک/انتظار دور زدن تحریم از طریق بلاک چین ها واقعی نیست
وی در ادامه افزود: هدف اصلی این همایش بحث و تبادل نظر در رابطه با آخرین تحولات صنعت بانکداری الکترونیک خواهد بود.
دیواندری در رابطه با محور فناوری زنجیره بلوک و دفاتر توزیع گفت: قرار است بانک مرکزی به مسائلی همچون ماهیت فناوری، پیاده سازی ها، فناوری ها، چارچوب قانونی، خلاءهای مقرراتی و استانداردهای فنی و اجرایی کاربری دفاتر توزیع شده (DLT) پرداخت شود.
وی در خصوص محور دوم این همایش که رمزارزها هستند گفت: در این محور مسائلی مانند انواع رمز ارزها، محیط های قانونی و مقرراتی، مسائل فقهی رمز ارزها، نهادهای مرتبط با رمز ارزها مانندصرافی ها و کاربری رمز ارزهای ملی، منطقه ای و جهانی بررسی خواهد شد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در توضیح محور سوم این همایش که سامانه های پرداخت جایگزین است، اظهار کرد: مسائلی مانند سامانه های پیام رسان جایگزین، سامانه های پرداخت منطقه ای و روش های نوین تسویه و پرداخت های تجاری به بحث گذاشته می شوند.
دیواندری با اشاره به چهارمین محور که فناوری های مالی، پرداخت و بانکداری باز است افزود: موضوعات مهمی همچون دستورالعمل سامانه های پرداخت، نسخه دوم (PSD۲)، فناوری های مقرراتی (RegTech)، بانک پرداخت (Payment Bank) و فناوری مالی و مالیات در این همایش مطرح خواهد شد.
وی در حاشیه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایا با رمز ارزها می توان تحریم ها را دور زد یا خیر گفت: بلاک چین یا محصولات آن درست است که خارج از دید بانک های مرکزی جهان است اما حجم عملیات ما به گونه ای نیست که بتوانیم با بلاک چین ها تحریم را دور بزنیم.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در ادامه خاطرنشان کرد: انتظار دور زدن تحریم ها از طریق بلاک چین ها واقعی نیست.
دیواندری در رابطه با رمز ارز ملی نیز گفت: اگر نگران آثار سوء و تهدیدهای رمز ارزها هستیم باید برای آن فکری کرده و با مقررات گذاری، تصمیم شفاف گرفته شود.
وی افزود: این فضا امکانات خوبی برای استفاده از رمز ارز ملی ایجاد میکند در کشور هنوز به نتیجه مشخصی در این خصوص وجود ندارد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه بسیاری از کشورها امروز رمز ارزها را به رسمیت شناخته اند اظهار کرد: ما نیز باید با این واقعیت کنار بیاییم و با پذیرفتن و مقررات گذاری، آثارسوء آن را کاهش دهیم.
دیواندری در خصوص طراحی ارز دیجیتال در پژوهشکده پولی و بانکی خاطرنشان کرد: نمیخواهیم به طور مستقل رمز ارز طراحی و اجرا کنیم و در حال حاضر کاری که انجام شده زمانی عملیاتی خواهد شد که بانک مرکزی علاقهمند به ایجاد رمز ارز ملی باشد.
وی در رابطه با تبدیل سود سپردههای بانکی از روز شمار به ماه شمار گفت: این موضوع به نفع اقتصاد کشور است به طوریکه این موضوع اهدافی نظیر کاهش سپردههای دیداری، جاری و افزایش سپردههای کوتاه مدت، بلند مدت و افزایش ماندگاری نقدینگی در بانک هاست.
رئیس پژهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه این پژوهشکده درخصوص حذف چهار صفر از پول ملی تحقیق جدیدی نداشته عنوان کرد: تنها پروژهای که با نظرات کارشناسی انجام شد بر اساس همان طرح ۴ سال گذشته که مبنای حذف ۳ صفر پولی بود به بانک مرکزی تحویل داده شده و رئیس کل بانک مرکزی توضیحات لازم را در این باره اعلام کرده است.
دیواندری در ادامه اظهار کرد: سال هاست که موضوع کارمزد پی اس پیها در کشور مطرح شده و متاسفانه هنوز با بررسیها مشکل ساختار کارمزد محوری حل نشده است از طرفی بانکها بیشتر برموضوع نرخ سود تسهیلات تکیه کرده اند این در حالیست که سایر بانکهای جهان منابع خود را از طریق دریافت کارمزد تسهیل میکنند، میدانیم که سیستم پرداختی کشور بابت همین موضوع فشار قابل توجهی را متحمل میشود.
وی افزود: بانکداری الکترونیک در ایران بسیار رشد کرده و ما در بحث کارتهای بانکی تقریبا مشکلات را به صفر رسانده ایم، اما قبول داریم که در سطح فین تکها و رمز ارزها هنوز عقب هستیم.