صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گاز سوز کردن ۱۴۵۲ واحد صنعتی در استان تهران/استاندارد‌های معاینه فنی سخت‌تر می شود/۲ هزار ۲۰۰ پروانه شکار در سال جاری در تهران صادر شد

۰۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۸:۱۹
کد خبر: ۴۸۷۱۵۵
رئیس سازمان محیط زیست تهران با تشریح ویژه برنامه های روز هوای پاک از گاز سوز کردن ۱۴۵۲ واحد صنعتی در سطح استان تهران خبر داد و گفت :استاندارهای معاینه فنی سخت‌تر می شود.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، کیومرث کلانتری در نشست خبری به مناسبت روز هوای پاک اظهار داشت: برنامه‌های جشنواره دوچرخه سواری و جشنواره دانش آموزی و بخش‌های مختلف شروع شد و فردا صنایع سبز در سازمان محیط زیست به صورت کشوری تقدیر خوهد شد.

کلانتری گفت: وضعیت هوای تهران تا به امروز نسبت به سال قبل ۳۲ روز سالم داشتیم. ۶ روز هم هوای پاک تا امروز نسبت به سال گذشته داشته ایم. در مجموع نسبت به سال گذشته تا امروز ۵۰ روز ناسالم برای گروه‌های حساس داشته ایم.

وی افزود: از سال ۹۶ به بعد قانون هوای پاک یا نفس را داریم که ۲۶ دستگاه در آن مسئولیت دارند و سازمان محیط زیست دستگاه نظارتی اقدامات این دستگاه‌ها است. با داشتن این قانون اقداماتی را انجام داده ایم. ۲۳ جلسه کارگروه کاهش ۱۱ جلسه شرایط اضطرار داشتیم و امسال فقط یک جلسه اضطرار داشتیم. اقدامات خوبی از سال گذشته انجام شده مثل گاز سوز کردن ۱۴۵۲ واحد صنعتی در استان تهران، استاندارد‌های معاینه فنی سخت‌تر شد، مراکز معاینه فنی با مدیریت شهرداری دستاورد‌های خوبی داشته اند، جمع آوری واحد‌های آلاینده‌ای مثل ذغال گیری‌ها و شن و ماسه‌ها که بر ذرات معلق تاثیر گذاری داشتند، مدیرت بر خورد‌ها حامل پسماند‌های ساختمان ها، نظارت بر توزیع سوخت در استان تهران، توزیع گازوئیل و بنزین استاندارد از دیگر اقدامات سازمان محیط زیست بود.

رئیس سازمان محیط زیست افزود: کاوه ده به عنوان منطقه حفاظت شده اضافه خواهد شد. ۵ محیط بانی در استان احداث و ۴ محیط بانی دیگر در شرایط ۸۰ درصد آمادگی هستند که تا پایان سال به اتمام می‌رسند. سند ۵ ساله محیط زیست به تصویب شورای برنامه ریزی استان و شهرستان‌ها رسیده است.

 کلانتری با اعلام اینکه اولویت کار در استان تهران نظارت بر واحد‌های صنعتی است اظهار داشت : تا پایان سه ماه سوم ۴۵۸ واحد صنعتی آلاینده شناسایی و در فهرست واحد‌های آلاینده تهران قرار گرفته اند که بیشتر آن در پاکدشت و سپس در شهر ری هستند. واحد‌های ریخته گری با ۲۰ درصد و آب کاری با ۱۵ درصد مجموع از این واحد‌ها را تشکیل می دهند . ۴۵۰ واحد صنفی در استان تهران در حال فعالیت هستند. تعداد پایش‌ها ۸ هزار ۳۲۸ پایش در ۹ ماهه سال ۹۷ از واحد‌های صنعتی داشتیم و ۲ هزار ۹۷۹ واحد اخطاریه دریافت کرده اند و ۴۶ واحد تا پایان آذر به دلیل فعالیت شان از فعالیت آن‌ها جلوگیری شد. ۲۱۳ واحد به محل‌های مجاز منتقل شدند. ۳ هزار ۸۸۸ مورد خود اظهاری صنایع را داشته ایم، ۱۷۷۶ پرونده حقوقی برای واحد‌ها آلاینده و متخلفین تشکیل شده است، ۱۴۴۴ واحد صنعتی خدماتی در زمینه‌های استقرار بررسی شده، ۹۷۳ مورد یعنی ۶۷ درصد پرونده از محیط زیست پاسخ دریافت کرده اند، تعداد پرونده‌های در دست بررسی ۸۷ مورد یعنی ۶ درصد است، مجموع گزارش‌های ارزیابی اثرات محیط زیستی ۲۲ مورد بوده، ۹ مطالعه ارزیابی زیست محیطی در دست بررسی است، در مجموع ۱ هزار ۱۳۰ مورد به شکایت مردمی توسط محیط زیست استان تهران در ۹ ماهه سال رسیدگی شده است، ۸۲ آزمایشگاه معتمد سازمان محیط زیست به بررسی آلاینده‌ها واحد‌های صنعتی می‌پردازند.

وی درباره رفع بوی محور تهران قم بیان کرد: در این زمینه کار‌های خوبی صورت گرفته و ۳ کانون درحال بررسی است و سایر کانون‌ها تحت مدیریت است. فاضلاب شهری اسلام شهر واوان، شیرابه‌های آراد کوه، گاو داری دام گستر سه کانون اصلی تولید بوی نامطبوع در این محور است. سهم عمده بو مهار شده است. مدیریت بر پساب‌های جنوب تهران و احداث تصفیه خانه‌های روان آب‌های سطحی در این منطقه نیز در دست بررسی است.

رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: وظیفه سازمان محیط زیست نظارتی است و نه قانون گذاری. لاستیک سوزی در اطراف کلان شهر تهران مسبوق به سابقه است. در هر شهرستانی کارگروه با مسئولیت فرماندار تشکیل شود و با حضور سایر بخش‌های مربوطه تصمیماتی گرفته شود. تکلیف پسماند در محدوده شهر بخواهد تولید شود مسئولیت آن بر عهده شهردار است و اگر پسماند در روستا باشد بر عهده دهیار است. در فشافویه در جنوب استان در مواردی طرح دعوا هم کرده ایم. در سه بزرگراه تهران ساوه تهران قم و بزرگراه امام رضا با پسماند سوزی رو به رو هستیم و فرمانداران اجازه این اقدام را نمی دهند.

۲ هزار ۲۰۰ پروانه شکار در سال جاری در تهران صادر شد

کلانتری در ادامه بیان کرد: نقطه مشخصی که از لحاظ علمی بتوان آن را منشا بوی تهران معرفی کرد پیدا نشد و به همین دلیل اعلام کردیم که منشا بو پیدا نشد. ۲ هزار ۲۰۰ پروانه شکار در سال جاری در تهران صادر شد. قبلا این پروانه شکار برای حدود ۸ هزار نفر صادر می‌شد. بعد از انتقادات صدور پروانه شکار را متوقف کردیم. این پروانه شکار فقط برای کنار رودخانه شور بود. صدور پروانه شکار برای کبوتر و کبک، اردک، تیهو و بلدرچین صادر می‌شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *