صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترکیه به بازار بزرگ "زعفران افغانستان" تبدیل می‌شود

۰۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۳:۰۱
کد خبر: ۴۸۶۷۷۸
وزارت کشاورزی افغانستان می‌گوید قرار است ترکیه امسال ۳۰۰ کیلوگرام زعفران افغانستان را بجای زعفران اسپانیا خریداری کند.

به گزارش گروه بین الملل ،  قرار است ترکیه به یکی از بازارهای مهم و بزرگ زعفران افغانستان مبدل شود. ترکیه که سالانه به ۳۰۰ تُن زعفران نیاز دارد، قرار است پس از این، بخشی از این نیازمندی‌اش را از افغانستان تأمین کند.

این موضوع را مسؤولان دفتر انسجام کمک‌های ترکیه در افغانستان (تیکا) در سفری که روز چهارشنبه (۲۶ جدی) به ولایت هرات داشتند، با وزیر زراعت مطرح کرده‌اند.

نصیر احمد درانی، وزیر کشاورزی افغانستان در این سفر گفت که تولید زعفران در ولایت هرات، به بیش از ۱۵ تن رسیده است – رقمی که در سال‌های گذشته به هفت تن می‌رسید.

براساس داده‌های وزارت کشاورزی افغانستان، افغانستان سالانه ۱۰۶۰۰متریک تُن تار و پودر خشک شدۀ زعفران را تولید می‌کند که در حدود دو درصد زعفران جهان را تشکیل می‌دهد.

مسؤولان تیکا می‌گویند که هم‌اکنون کار روی روند معافیت تعرفۀ گمرکی زعفران افغانستان جریان دارد و قرار است زعفران افغانستان بدون پرداخت تعرفۀ گمرکی و یا هم باکاهش تعرفه، به ترکیه صادر شود.

افغانستان، برای صادرات زعفران به ترکیه، ۳۰ درصد تعرفۀ گمرکی پرداخت می‌کند. اما، اکبر رستمی، سخن‌گوی وزارت زراعت می‌گوید که ترکیه تعرفۀ گمرکی‌اش را از زعفران افغانستان به صفر رسانده و قرار است این کشور زمینۀ صادرات زعفران افغانستان را به کشورهای اروپایی فراهم سازد.

رستمی می‌گوید قرار است ترکیه در بخش پروسس و بسته‌بندی زعفران هرات نیز سرمایه گذاری کند.

علی ارغون چنار، نمایندۀ تیکا گفت: «تلاش ما این است که از طریق ترکیه، برای زعفران افغانستان بازاریابی کنیم. زعفران برای افغانستان، یک ایدۀ اقتصادی نیست؛ امیدوارم زعفران، هویت افغانستان را نیز نشان بدهد.»

در سفر این مقام‌ها به هرات، سنگ تهداب اولین انستیتوت زعفران در ولایت هرات نیز گذاشته شد. قرار است این انستیتوت به هزینۀ ۵۸.۸ میلیون افغانی، تا پایان سال ۱۳۹۸ ساخته شود.

اتحادیۀ زعفران کاران افغانستان از گسترش صادرات افغانستان به ترکیه استقبال می‌کنند.

قدرت الله رحمتی، معاون اتحادیۀ زعفران کاران افغانستان در این باره گفت: «ترکیه بازار برای زعفران نیست، ولی پل تجارتی خیلی مهمی است که افغانستان می‌تواند از این پل، به عنوان جایگاهی برای پرش به کشورهای اروپایی استفاده کند.»

وزیر زراعت می‌گوید که با صادرات زعفران افغانستان به ترکیه، نگرانی از کمبود بازار زعفران کشور، مرفوع خواهد شد: «برای من یک نوید است؛ تشویشی که زارعین ما در ارتباط مارکیت داشت، رفع شد.»

به گزارش طلوع، این درحالی است که شماری از زعفران کاران در هرات می‌گویند که همزمان با افزایش روزافزون حاصلات زعفران در کشور، بهای این گیاه صنعتی تا نصف کاهش یافته است.

/انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *