ایران و تعطیلی دولت آمریکا
۱-بروز اختلاف میان احزاب و نهادهای آمریکا باعث میشود روند سیاست گذاری تا حدی قفل شود و این در کنار فشار داخلی، میتواند تمرکز آمریکا را بیشتر متوجه مسائل داخلی خود سازد. البته این موضوع شمشیر دو لبه است، چرا که میتواند باعث شدت عمل آمریکا در حوزه سیاست خارجی، به دلیل پوشش ضعف در سیاست داخلی خود و به خصوص درباره ایران شود؛ بنابراین کاهش فشار بر ایران (به نسبت آن چه برنامهریزی شده بود) قابل انتظار است. همچنین با توجه به موضوعی که بیان شد، برهه کنونی بهترین موقعیت برای استفاده ایران از دیپلماسی چندگانه است.
۲-تعطیلی خدمات دولتی، میتواند باعث کاهش نیرو در بخشهای مرتبط با اعمال تحریمها علیه ایران به خصوص در وزارت خزانهداری (در تی. اف. آی) وهمچنین کاهش احتمالی حجم فعالیتهای کارگروه اقدام علیه ایران شود. این دو مورد منجر به کاهش حجم فشارها علیه ایران و همچنین کشورهایی میشود که با ایران مراودات اقتصادی دارند.
۳-کاهش حجم نیروهای غیر نظامی آمریکا (به خصوص در منطقه) و تعویق در پرداخت حقوق آنها و همراهی این موضوع با استعفای وزیر دفاع آمریکا، میتواند به کند شدن روند انجام برخی راهبردها و عملیاتهای آمریکا و تضعیف روحیه آنها نیز بینجامد و ابتکار عمل را به خصوص در سوریه، به ایران بدهد.
۴-کاهش اعتماد متحدان آمریکا نیز قابل پیشبینی و دلیل حضور پمپئو در این برهه حساس در خاورمیانه به همین دلیل استراتژیک است.
۵-در نهایت این که با توجه به نزدیکی نشست لهستان و احتمال حضور برخی مسئولان دولتی آمریکا در چنین نشست هایی، در صورت استمرار تعطیلی دولت، هزینههای مسئولان آمریکایی بابت حضور در مراسمی که بیشتر جنبه تبلیغاتی و تشریفاتی دارند، پرداخت نخواهد شد. به همین دلیل مسئولان آمریکایی یا باید این حضور را در چارچوب راهبردهای استراتژیک خود بگنجانند یا این که منبع مالی دیگری برای این حضور خود بیابند.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.