صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشور‌های پادشاهی منطقه وجود دموکراسی در عراق را تهدیدی برای خود می‌دانند

۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۲:۴۱
کد خبر: ۴۸۶۴۷۴
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در لیبی گفت: برخی کشور‌های پادشاهی منطقه که هیچ‌گاه رنگ دموکراسی را ندیده‌اند و انتخابات برگزار نکرده‌اند، وجود دموکراسی در عراق را برای خود، تهدید می‌دانند.
جعفر قنادباشی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به تاخیر در تشکیل ترکیب نهایی کابینه عراق اظهار داشت: برای تاخیر در تشکیل کابینه نهایی عراق دو دسته دلیل وجود دارد، یکی به شرایط کنونی عراق و دیگری به آنچه بین پارلمان، نخست وزیر و احزاب در شرایط کنونی می‌گذرد، برمی‌گردد.

وی ادامه داد: عراق بعد از سال‌ها دیکتاتوری صدام و چندین سال جنگ‌های داخلی، هم‌اکنون شرایط پیاده‌سازی دموکراسی و استقرار دولت منتخب پارلمان را تجربه می‌کند.

قنادباشی عنوان کرد: اخیرا زمینه حضور مردم عراق در عرصه انتخاب دولت فراگیر فراهم شده است. تجارب بیش از این هم لازم است تا دموکراسی در عراق و در مسیر درست خود قرار بگیرد.

سفیر پیشین ایران در لیبی تاکید کرد: تعجبی نیست که در تشکیل کابینه موانعی ایجاد شود، زیرا تجربه دموکراسی در عراق خیلی نوپا و جدید است. البته شکاف‌های  قومی و مذهبی که توسط عناصر خارجی رقم زده می‌شود، در این زمینه بی‌تاثیر نبوده است.

وی افزود: کشور‌های مرتجع همسایه و برخی دولت‌های فرامنطقه‌ای تلاش می‌کنند در مسیر تشکیل یک دولت منتخب مردمی و مقتدر مانع ایجاد کنند و حرکت عراق به سمت مردسالاری را کند، کنند. برخی کشور‌های پادشاهی منطقه که هیچگاه رنگ دموکراسی را ندیده‌اند و انتخابات برگزار نکرده‌اند، وجود دموکراسی در عراق را برای خود، تهدید می‌دانند.

سفیر پیشین ایران در لیبی خاطرنشان کرد: آمریکا و کشور‌های غربی خواستار عراق قدرتمند نیستند و سعی می‌کنند با عوامل ناپیدا، در مسیر تشکیل دولت عراق، مانع تراشی کنند. اگر عراق در یک جایگاه استراتژیک مهم قرار نداشت، دارای ذخایر نفت نبود و در همسایگی عربستان قرار نداشت، طبیعتا تشکیل  کابینه در این کشور راحت‌تر صورت می‌گرفت.

قنادباشی افزود: احزاب عراق، نخست وزیر و پارلمان این کشور بخش مهمی از راه را پیموده‌اند و این قابل تحسین است، بسیاری از اعضای کابینه با خواست خدا و بصیرتی که احزاب و دست‌اندرکاران دارند، انتخاب شده اند، تلاش‌ها برای انتخاب همه اعضای کابینه باید ادامه یابد.

وی در عین حال گفت: در حال حاضر ضرورت دارد احزاب در عراق با یک تعامل سازنده از این مرحله عبور کنند. طبیعی است برای تشکیل کابینه برخی احزاب نسبت به تشکیل آن، انتقاداتی داشته باشند یا اینکه برخی احزاب معتقد باشند سهم‌شان در کابینه رعایت نشده باشد، اما عراق در حال حاضر موضوع مهم‌تری دارد و آن کار‌های زمین مانده است که باید تمام شود.

کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: ضرورت دارد احزاب عراقی بیشتر به آینده بیندیشند و فرصت‌های ذیقیمتی که در حال گذر است را دریابند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *